'The Mandalorian' is de meest illegaal gedownloade serie ter wereld

'The Mandalorian' meest illegaal gedownloade serie

Dit is vooral het gevolg van het feit dat Disney+ nog maar in 3 landen beschikbaar is...

Geoffrey Ketels, 19 november 2019 om 15:46

Disney blijkt er bewust voor te hebben gekozen om haar Disney+ streamingdienst vooralsnog uitsluitend aan te bieden in Nederland, Canada en de Verenigde Staten. Deze keuze lijkt nu echter als gevolg te hebben dat heel wat mensen de exclusieve content van Disney+ illegaal kijken.
Op 12 november van dit jaar vond de officiële lancering plaats van de streamingdienst Disney+. Hier moet echter wel een belangrijke kanttekening bij worden gemaakt, want de lancering vond uitsluitend plaats in Nederland, de Verenigde Staten en Canada.

Pas ergens midden maart volgend jaar wordt de streamingdienst ook in andere landen verwacht. Dit betekent ook dat alleen inwoners van Nederland, Canada en Amerika tot dusver de exclusieve content van Disney+ kunnen bekijken... althans op legale wijze. Een grote groep mensen uit andere landen zouden inmiddels op minder legale wijze mogelijkheden hebben gevonden om de content alsnog te kunnen bekijken.

The Mandalorian
Heel wat mensen van overal in de wereld keken gedurende lange tijd uit naar vooral het verschijnen van de serie The Mandalorian. De eerste aflevering verscheen meteen bij de lancering op 12 november, maar was uiteraard exclusief te bekijken voor abonnees. Althans in eerste instantie, want na amper twee uur stond de aflevering reeds op verschillende torrentsites. De tweede aflevering was opvallend genoeg zelfs reeds te downloaden van torrentsites nog vooraleer ze op Disney+ zelf was verschenen.

Op dit ogenblik zou The Mandalorian zelfs de twijfelachtige eer hebben om 's werelds meest illegaal gedownloade serie te zijn. We kunnen ons best voorstellen dat dit toch wel een beetje een doorn in het oog van Disney zal zijn...

Bron: VICE.com

Lees meer over: Disney, The Mandalorian, serie, series, Disney Plus

Populair nieuws