Klassieker 'Chinatown' komt naar Netflix als prequel-serie

Klassieker 'Chinatown' komt naar Netflix als serie

Er zijn geruchten dat de klassieke film 'Chinatown' een prequel-serie krijgt op Netflix. Grote namen David Fincher en Robert Towne zouden bezig zijn aan een nieuw script.

Emma Nota, 19 november 2019 om 14:40

De klassieke film Chinatown is in vroege ontwikkeling voor een prequel-serie. David Fincher en Robert Towne, de schrijver van de film, zijn bezig aan het nieuwe script. Naar verluidt concentreert die zich op een jonge Jake 'J.J.' Gittes tijdens zijn begintijd als privé-detective.
De film werd uitgebracht in 1974 met in de hoofdrol Jack Nicholson en Faye Dunaway. Nicholson speelde Gittes, die oorspronkelijk is aangenomen om een overspelige te ontmaskeren, maar verwikkeld raakt in een veel groter complot. Roman Polanski regisseerde de film en kreeg 11 Academy Award-nominaties. Towne nam uiteindelijk als enige een Oscar-beeldje mee naar huis voor het beste originele scenario.

Fincher werkte eerder samen met Netflix voor House of Cards, als uitvoerend producent en regisseerde de eerste twee afleveringen. Hij is ook een uitvoerend producent en regisseur van Netflix-show Mindhunters en Love, Death & Robots. Fincher is vooral bekend als regisseur van films als Seven en The Social Network,

Chinatown is niet de eerste klassieke Nicholson-film die naar Netflix komt. De streamingdienst bereidt momenteel de dramaserie Ratched voor met in de hoofdrol Sarah Paulson. Die serie gaat over het achtergrondverhaal van de beruchte verpleegster Ratched uit One Flew Over the Cuckoo's Nest.

Nieuwsgierig? Bekijk hier alvast de oude trailer van Chinatown uit 1974!

Bron: Deadline

Lees meer over: Netflix, Chinatown, David Fincher, Robert Towne

Populair nieuws