Emilia Clarke werd onder druk gezet voor naaktscènes 'Game of Thrones'

'GoT' zette actrice onder druk voor naaktscènes

Game of Thrones zette actrice onder druk voor naaktscènes

Door redactie, 21 november 2019 08:24

Actrice Emilia Clarke voelde zich niet heel goed bij de naaktscènes van HBO-serie Game of Thrones. De scènes kwamen zo'n beetje elk seizoen wel voor. Maar in de latere reeksen ineens niet meer, omdat Clarke gedefinieerd wilde worden door haar acteerwerk en niet haar naakte lijf.
In een interview met Armchair Expert vertelt Clarke nu dat ze de scènes regelmatig doodeng vond om op te nemen. "Ik ben er tegenwoordig veel handiger in. Ik weet nu heel goed waar ik me gemakkelijk bij voel en wat ik ook echt wel wil doen," aldus de actrice. "Er waren echt scènes waarin ik zat van: 'Nee, de deken blijft omhoog', en dat zij dan zeiden dat ik mijn fans vast niet wilde teleurstellen. Dan dacht ik echt, fuck jullie."

Lees ook: Jason Momoa: "Ik voelde me bedrogen door Game of Thrones"

Niet van op de hoogte
Toen Clarke voor de serie tekende, wist ze niet dat er zo veel naaktscènes in zouden zitten. "Ik had nog nooit op een filmset als deze gestaan. Ik was tot dan toe twee keer op een filmset geweest en ineens stond ik volledig naakt voor al die mensen en wist ik niet wat ik moest doen of wat van me verwacht werd. Of er nou naakt in zat of niet, ik bracht dat eerste seizoen voornamelijk voor, me afvragend of ik wel eisen mocht stellen. "

Gelukkig maakte tegenspeler Jason Momoa het een stuk draaglijker. "Ik realiseer me nu pas hoe goed het was om met hem te werken, hoeveel geluk ik heb gehad, omdat het op heel veel andere manieren had kunnen lopen," vertelde Clarke over de opnames van het eerste seizoen en dan vooral de verkrachtingsscène. "Jason had ervaring, hij wist me heel duidelijk te vertellen dat het niet was hoe het moest zijn. En hij zorgde goed voor me, vroeg continu om een badjas als ik het koud had. Hij was zo lief en zorgde voor mij als mens."

Bron: Armchair Expert

Lees meer over: Game of Thrones, HBO, Emilia Clarke, Jason Momoa

Aanbevolen artikelen

Laatste nieuws