search

Ons nieuws van donderdag 21 november 2019

[UPDATE] Netflix heeft last van een wereldwijde storing
Series / Nieuws

[UPDATE] Netflix heeft last van een wereldwijde storing

Technische mankementen treffen Netflix overal ter wereld...

UPDATE: Alles is weer OK! De populaire streamingdienst Netflix heeft vandaag af te rekenen met enkele technische mankementen. Ze zorgen voor grote frustraties bij gebruikers van over de hele wereld. Het bingewatch-platform is namelijk al de hele namiddag zeer slecht bereikbaar.



Op verschillende websites, waaronder op AlleStoringen.nl verschijnen continue meldingen van gebruikers die hinder ondervinden met het gebruik van de streamingdienst. De problemen doken voor het eerst op rond 14h30 Nederlandse tijd, maar zouden tot op moment van schrijven (16h42) nog niet zijn opgelost. De webcare van Netflix heeft inmiddels wel via Twitter laten weten dat er sprake is van technische problemen.

Geen globale problemen
Ondanks het feit dat werkelijk duizenden Netflix-gebruikers momenteel hun frustratie hebben geuit over de problemen lijkt het er naar uit te zien dat niet iedereen er last van heeft. Hopelijk zijn de problemen snel opgelost zodat iedereen vanavond terug optimaal kan genieten van het aanbod dat de streamingdienst in petto heeft!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opmerkelijk herstel kijkcijfers 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Opmerkelijk herstel kijkcijfers 'The Walking Dead'

Het gaat steeds beter met de AMC-serie!

Het leek niet meer goed te komen met AMC-serie The Walking Dead. De serie verloor aflevering na aflevering kijkers. Maar nu gaat het langzaamaan weer beter. Waar eerst de ondergrens van 3 miljoen bereikt leek en de serie voor het eerst daar onder leek te duiken, is er nu sprake van herstel.

Vorige week al nam het aantal live kijkers enigszins toe. Toen keken weer 3,1 miljoen mensen naar de serie. Nu is dat aantal nog wat gegroeid naar 3,3 miljoen kijkers. Daarmee lijkt het er langzaamaan op dat AMC blij kan zijn en het weer beter gaat.

Lees ook: Vrije val kijkcijfers 'The Walking Dead' gestopt

Niet meer live
Een van de lastige zaken met deze kijkcijfers, is dat AMC mensen in de Verenigde Staten ook de mogelijkheid biedt om op zijn streamingdienst te kijken. Die mensen tellen niet mee voor deze kijkcijfers. Daarmee is het dus niet helemaal duidelijk hoeveel mensen er nou echt live kijken.

Lees ook: Einde in zicht voor 'The Walking Dead'?

De serie krijgt hoe dan ook een elfde seizoen. Zeer waarschijnlijk blijft Angela Kang aan het hoofd van de serie staan en mag ze de show vorm blijven geven. Overigens nadert de midseason finale snel, waarmee de acht afleveringen een goed beeld geven van de kijkcijfers en groei of daling daarvan.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Is Disney+ nu wel of niet gehackt?
Series / Nieuws

Is Disney+ nu wel of niet gehackt?

Disney reageert voor het eerst op de gehackte accounts van Disney+ gebruikers...

Disney heeft voor het eerst gereageerd op de gehackte Disney+ accounts van verschillende gebruikers. Kort na de lancering van het Disney+ streamingplatform verschenen er reeds heel wat berichten op het internet van gehackte accounts die te koop werden aangeboden op verschillende hackersfora. Disney benadrukt dat hun servers niet zijn gehackt.

In een reactie op verschillende berichten die zijn verschenen, onder meer op de website ZDNet, heeft Disney laten optekenen dat hun Disney+ servers niet zijn gehackt. In de reactie gaf Disney aan dat er slechts "een klein percentage van de gebruikers" geconfronteerd is met een gehackt account. De hacks zouden het gevolg zijn van het feit dat de gebruikers in kwestie hetzelfde wachtwoord gebruiken als op andere websites of diensten het geval is.

Besmette computers
Disney benadrukte in haar stelling bovendien ook dat verschillende gebruikers wellicht zijn geconfronteerd met een gehackt account nadat hun computer besmet was geraakt met software die toetsaanslagen registreert. Disney heeft getroffen gebruikers opgeroepen om zo snel mogelijk contact op te nemen met het bedrijf met als doel om een oplossing te vinden.

Ondanks het feit dat de servers van Disney+ dus niet zijn gehackt krijgt de streamingdienst wel kritiek van verschillende beveiligingsexperts. Zo is vooral het ontbreken van de mogelijkheid om tweestapsverificatie toe te kunnen passen iets wat volgens velen anno 2019 niet meer kan. Dit gezegd zijnde ontbreekt deze functie bij wel meer streamingdiensten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe concept art 'The Mandalorian' toont enorm schattige [SPOILER]
Series / Nieuws

Nieuwe concept art 'The Mandalorian' toont enorm schattige [SPOILER]

Er is een heel leuk beeld van het personage vrijgegeven.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Vandaag heeft Jon Favreau concept art van Baby Yoda gedeeld. Alhoewel de serie pas twee afleveringen oud is (morgen krijgen we nummer drie te zien), is de vijftigjarige baby zo'n beetje de grootste verrassing en eigenlijk ook de grootste ster van de serie. Baby Yoda stal de scènes in de tweede aflevering en is nu onderdeel van de meeste speculatie.

Disney en Lucasfilm maakten nergens bekend dat het personage in de serie voorkomt. We zagen hem niet op posters en niet in de trailers. En nu gebruikt men hem juist als onderdeel van de marketing. Zodoende dus dat Favreau vandaag concept art deelt van wat in de serie nu The Child heet. En die concept art is echt ontzettend schattig en lief om te zien.

Lees ook: Verrassing in 'The Mandalorian' mogelijk nog groter



Er is overigens iets moeilijks aan de hand met de serie. Een week sinds de lancering van Disney+, heeft Lucasfilm besloten dat het personage geen spoiler meer is en dus massaal gedeeld mag worden op sociale media. Dat is ingewikkeld, want veel mensen kunnen de dienst nog niet gebruiken (dat drijft mensen overigens ook weer naar illegale manieren, zoals torrentsites). Hoe dan ook is nu echt bekend dat Baby Yoda onderdeel is van de serie en dat hij een grote rol krijgt.

Lees ook: Bizarre twist in SW 'The Mandalorian': wat heeft dit nou weer te betekenen?

Baby Yoda was een doelwit van The Client, die werkt voor overblijfselen van het Keizerrijk. Dr. Pershing werkt ook met de Kamino-kloonmakers. Zodoende zou dit kind zomaar eens een daadwerkelijke kloon van Yoda kunnen zijn. Hoe dan ook zijn de overblijfselen van het Keizerrijk iets van plan…
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Vikings'-serie krijgt een vervolg 'Valhalla' op Netflix
Series / Nieuws

'Vikings'-serie krijgt een vervolg 'Valhalla' op Netflix

Volgende maand begint het laatste seizoen van de succesvolle serie.

Het laatste seizoen van History-serie Vikings begint volgende maand, maar fans zullen blij zijn dat het daar niet bij zal blijven. Netflix heeft namelijk het groene licht gegeven voor Vikings: Valhalla, een vervolgserie die een eeuw na het einde van Vikings zal afspelen. Netflix maakt de serie in samenwerking met MGM Television.

Het grootste deel van het creatieve team achter Vikings zal meewerken aan Valhalla. Zo zal Jeb Stuart terugkeren als scenarist en showrunner en zullen Morgan O'Sullivan en bedenker Michael Hirst dienst doen als uitvoerend producenten. Daarnaast zullen de opnames wederom plaatsvinden in Ierland en daarmee ook veel crewleden terugkeren.

Nieuwe verhaallijn
In de nieuwe serie volgen we de avonturen van de beroemdste Vikingen die ooit hebben geleefd: Leif Erikson, Freydis, Harald Harada en William the Conqueror. Deze mannen en vrouwen banen nieuwe paden voor hun volk in een gevecht om te overleven op een continent dat constant verandert.

Het is nog onduidelijk wanneer we Vikings: Valhalla precies kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Arrow'-spin-off speelt zich af in 2040!
Series / Nieuws

'Arrow'-spin-off speelt zich af in 2040!

De zoveelste nieuwe serie in het Arrowverse kiest een originele invalshoek.

Het laatste seizoen van Arrow brengt een kleine verrassing met zich mee. We krijgen via een backdoor-pilot namelijk een nieuwe serie: Green Arrow and the Canaries voorgeschoteld. Die gaat draaien om de volwassen dochter van Oliver Queen en Felicity Smoak, Mia Smoak en speelt zich, zo horen we nu, af in 2040.

In de toekomstige versie van Star City zagen we al dat Mia een belangrijke rol heeft. Samen met haar halfbroer William en de rest van Future Team Arrow was ze verantwoordelijk voor de bescherming van Star City. Zo traden de jongeren dus in de voetsporen van hun ouders. In het achtste seizoen komen Mia en de rest terecht in 2019 en ontmoeten ze het huidige Team Arrow.

Spin-off op komst
The CW kondigde kortgeleden nog aan dat er ook een spin-off komt, die draait om Mia en de twee Black Canaries. We krijgen zodoende Katie Cassidy en Juliana Harkavy te zien, samen met Mia. De pilot daarvan is de negende aflevering van Arrow en zal zodoende in januari te zien zijn.

Producent Marc Guggenheim laat nu weten dat de volledige spin-off zich af zal spelen in de toekomst. Om specifiek te zijn in het jaar 2040:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emilia Clarke werd onder druk gezet voor naaktscènes 'Game of Thrones'
Series / Celebrity

Emilia Clarke werd onder druk gezet voor naaktscènes 'Game of Thrones'

Game of Thrones zette actrice onder druk voor naaktscènes

Actrice Emilia Clarke voelde zich niet heel goed bij de naaktscènes van HBO-serie Game of Thrones. De scènes kwamen zo'n beetje elk seizoen wel voor. Maar in de latere reeksen ineens niet meer, omdat Clarke gedefinieerd wilde worden door haar acteerwerk en niet haar naakte lijf.

In een interview met Armchair Expert vertelt Clarke nu dat ze de scènes regelmatig doodeng vond om op te nemen. "Ik ben er tegenwoordig veel handiger in. Ik weet nu heel goed waar ik me gemakkelijk bij voel en wat ik ook echt wel wil doen," aldus de actrice. "Er waren echt scènes waarin ik zat van: 'Nee, de deken blijft omhoog', en dat zij dan zeiden dat ik mijn fans vast niet wilde teleurstellen. Dan dacht ik echt, fuck jullie."

Lees ook: Jason Momoa: "Ik voelde me bedrogen door Game of Thrones"

Niet van op de hoogte
Toen Clarke voor de serie tekende, wist ze niet dat er zo veel naaktscènes in zouden zitten. "Ik had nog nooit op een filmset als deze gestaan. Ik was tot dan toe twee keer op een filmset geweest en ineens stond ik volledig naakt voor al die mensen en wist ik niet wat ik moest doen of wat van me verwacht werd. Of er nou naakt in zat of niet, ik bracht dat eerste seizoen voornamelijk voor, me afvragend of ik wel eisen mocht stellen. "

Gelukkig maakte tegenspeler Jason Momoa het een stuk draaglijker. "Ik realiseer me nu pas hoe goed het was om met hem te werken, hoeveel geluk ik heb gehad, omdat het op heel veel andere manieren had kunnen lopen," vertelde Clarke over de opnames van het eerste seizoen en dan vooral de verkrachtingsscène. "Jason had ervaring, hij wist me heel duidelijk te vertellen dat het niet was hoe het moest zijn. En hij zorgde goed voor me, vroeg continu om een badjas als ik het koud had. Hij was zo lief en zorgde voor mij als mens."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Avengers: Endgame'-regisseurs gaan 'Moon Knight'-serie maken?
Series / Nieuws

'Avengers: Endgame'-regisseurs gaan 'Moon Knight'-serie maken?

Het is een mooie vraag voor Marvel

Marvel Studios staat op het punt in de voetsporen van Lucasfilm te stappen en gaat heel wat live-action series lanceren op streamingdienst Disney+. Die series worden de komende jaren als aanvulling op het MCU gemaakt en kan je eigenlijk niet missen als je kaas wil maken van de franchise. Een daarvan krijgt nu mogelijk heel opvallende makers.

Avengers: Endgame-regisseurs Joe en Anthony Russo zijn de grootste namen binnen het MCU. De twee slaagden er samen met hun scenaristen in om het bijna onmogelijke klaar te spelen en twee megafilms te maken die zo'n beetje alle Avengers bij elkaar brachten. Maar nu gaan ze mogelijk kleinschalig werken.

Lees ook: Gerucht: Marvels 'Moon Knight' verbonden aan Blade

Moon Knight?
De twee vertelden dat ze Moon Knight wel zouden willen maken. "Moon Knight zou leuk zijn," zei Joe Russo. "Het is moeilijk om te zeggen, omdat we ons nu middenin de opnames van Cherry bevinden. We zitten nu op locatie in Cleveland. Maar alles dat Marvel maakt is speciaal. En we hebben zo'n geweldige samenwerking dat ik zeker weet dat we iets vinden."

Lees ook: Marvels 'Moon Knight' wordt iets speciaals

Daarmee zijn de twee dus nog zeker niet klaar het met MCU en komt er mogelijk nog heel wat nieuws van hun hand!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.