Opvallende miniserie 'The Name of the Rose'! [Blu-ray]

Miniserie 'The Name of the Rose'! [Blu-ray]

Vergelijkbaar met de film uit 1986 met Sean Connery.

Bram de Groot, 20 november 2019 om 12:28

Bedenkers: Giacomo Battiato | Cast: John Turturro (William of Baskerville), Rupert Everett (Bernard Gui), Damian Hardung (Adso of Melk), Fabrizio Bentivoglio (Remigio of Varagine), Greta Scarano (Margherita / Anna.), Richard Sammel (Malachi of Hildesheim), e.a. | Uitzending serie: 2019 | Tv-zenders: Rai 1
In 2017 werd bekend dat acteurs John Turturro en Rupert Everett belangrijke rollen gingen spelen in de tv-verfilming van het verhaal dat we eerder zagen in de filmklassieker The Name of the Rose. De serie, een Engelstalige Italiaans-Duitse productie met de officiële totel Il nome della rosa, werd eerder dit jaar uitgezonden door Rai 1 en verscheen later op onder meer Sundance TV en BBC Two.

Sony Pictures Home Entertainment bracht recent de miniserie uit op Blu-ray. Hieronder de trailer en de synopsis, en vervolgens een blik op de inhoud van de uitgave.


De achtdelige miniserie speelt zich af in Italië, 1327, als de Franciscaner monnik Willian of Baskerville en zijn novice Adso of Melk aankomen in een afgelegen Benedictijner abdij in de Alpen. Daar worden ze getuigen van een reeks raadselachtige moorden. Terwijl Baskerville en Adso de moordenaar zoeken worden ze zelf achterna gezeten door de meedogenloze inquisiteur Bernard Gui. Die laatste vervolgt al wie kritiek heeft op de Paus.Serie: The Name of the Rose | Aantal discs 3 x Blu-ray | Speelduur: 8 x gem. 66 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Surround 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888249338 | Release: oktober 2019 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De drie schijven van deze Blu-ray uitgave van The Name of the Rose zitten verpakt in iets dikkere Blu-ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de binnenkant geen extra info, wel wordt via de discs duidelijk dat de extra's op schijf drie staan.

Beeld en geluid
De serie The Name of the Rose lijkt niet te zijn verschenen op de Nederlandse televisie. Het is dus erg mooi dat de serie op Blu-ray in het schap ligt, zodat je kunt genieten van de serie in de beste beeldkwaliteit. En die kwaliteit blijkt ook sterk te zijn. Het beeldvullende beeld is haarscherp en heeft volle, wat donker aangezette kleuren. Met een lichte ruis doet het geheel voldoende filmisch aan, voor een productie die verder goed in elkaar zit.

In streamingland is de serie overigens ook beschikbaar. Wil je de serie liever digitaal kijken, dan ben je aangewezen op Amazon Video. De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en doet zijn werk.

Bonusmateriaal
Op de derde schijf staat zowaar mooie aanvullend bonusmateriaal met drie featurettes. De eerste is een korte video waarin wordt ingegaan op het bronmateriaal van Umberto Eco. Daarna volgt het lijvige Het verhaal achter The Name of the Rose, welke zo'n 90 minuten in beslag neemt.

Als laatste kun je kijken naar de video The Making of the Name of the Rose met zo'n 33 minuten. Het is duidelijk dat er de nodige energie is gestoken in de extra's en dat is iets dat de fans waarschijnlijk kunnen waarderen.

Lees meer over: The Name of the Rose, John Turturro, Rupert Everett, Damien Hardung, Miniserie

Populair nieuws