search

Ons nieuws van woensdag 20 november 2019

Interessant nieuws rondom 'Y: The Last Man'-serie
Series / Nieuws

Interessant nieuws rondom 'Y: The Last Man'-serie

Dat is behoorlijk interessant nieuws.

Alhoewel de pilot zo erg tegenviel dat FX besloot de showrunner te vervangen, wordt er nog altijd gewerkt aan een serie rond Y: The Last Man. Momenteel zoekt men nieuwe castleden waarmee de serie weer vorm krijgt. Opvallend is dat er ditmaal ook gezocht wordt naar een acteur of actrice om een transgender personage te spelen.

Er wordt gezocht naar een transgender man. Die kan dan de apocalypse overleefd hebben, omdat hij biologisch gezien geboren is als vrouw. In de comics en dus ook in de serie zijn alle mannen dood. Op Yorick en zijn capucijner aapje na dan. De casting van een transgender maakt de boel nog interessanter.

Lees ook: Weer een probleem voor FX-serie 'Y'

Y: The Last Man
Er wordt gezocht naar een transgender voor de rol van Sam. Hij is een sarcastische man van tussen de 20 en 30 jaar oud en nieuw voor de serie. In de comics bestaat het personage namelijk niet. Dat maakt het ook meteen interessant, want een verfilming slaagt meestal alleen als er ook echt iets toegevoegd wordt. Tegelijk is dat een lastige balans om te zoeken, want te veel veranderingen zorgen weer voor boze fans.

Lees ook: 'Y: The Last Man' ziet er beter uit dan ooit!

De serie wordt gebaseerd op de gelijknamige comicreeks rond Yorick. Hij is de enige man die nog leeft en op zoek naar antwoorden in een wereld die hem lang niet altijd gunstig gestemd is.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans van Kevin Hart opgelet binnenkort de nieuwe Netflix docuserie 'Don't F-K This Up'!
Series / Nieuws

Fans van Kevin Hart opgelet binnenkort de nieuwe Netflix docuserie 'Don't F-K This Up'!

Fans van Kevin Hart opgelet!

Fans van acteur en comedian Kevin Hart opgelet! Netflix heeft namelijk bekend gemaakt dat er een docuserie over het leven van de comedian zal verschijnen. De serie kreeg de naam Don't F-k This Up en zal te zien zijn op de streamingdienst vanaf 27 december!

De docuserie zal de kijker een goed beeld geven van het dagelijks leven van de populaire comedian. Bovendien spreekt het voor zich dat ook de ophef rond de presentatieklus van Hart voor de Oscars uitgebreid aan bod zal komen. Toen bekend raakte dat Hart de host zou zijn voor 's werelds meest prestigieuze filmshow verschenen er plots berichten met homofobe uitspraken die de comedian ooit op social media zou hebben geplaatst. Vervolgens koos Hart er voor om van de presentatie af te zien.

Auto-ongeval
Dat 2019 niet het beste jaar was voor Hart blijkt ook uit het auto-ongeval welke hij eerder dit najaar had. De auto waarin niet alleen Kevin Hart, maar ook nog twee andere personen zaten raakte van de weg af en kwam in een berm terecht. Niet alleen Hart, maar ook één van de andere inzittenden raakten door het ongeval zwaargewond. Het is niet bekend of dit ongeval eveneens in de docuserie is verwerkt, maar daar komen we snel genoeg achter!

Het is niet voor het eerst dat Netflix en Hart de handen in elkaar slaan. In het verleden werkten de twee partijen dan ook reeds samen voor de show Irresponsible. Ook deze verscheen dan ook op het populaire streamingplatform.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Gerucht: Batman is [SPOILER] in 'Batwoman'
Series / Nieuws

Gerucht: Batman is [SPOILER] in 'Batwoman'

Is de gemaskerde held daarom al drie jaar spoorloos?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is sinds de serie Batwoman begonnen is een grote vraag. Wat is er met Batman gebeurd? De serie begint enige jaren na zijn verdwijning en de door hem zo zorgvuldig opgebouwde balans is alweer verdwenen. In dat gat springt Kate Kane, Batwoman, maar wat is er met vleermuisman gebeurd?

Dat is een vraag waar de showrunners naar eigen zeggen nog geen antwoord op hadden toen ze begonnen met de serie. Daarom ook dat Luke Fox wel zeker weet dat Batman nog leeft. Maar er zijn ook genoeg verhalen dat dit niet het geval meer is.

Lees ook: Exclusieve foto's Alfred's dochter in 'Batwoman'

Batman is dood
Er is duidelijk iets aan de hand in de Bat-familie van de serie. Zo weten we dat er een Robin is, die Gotham in de steek heeft gelaten. En Lucius Fox is vermoord. Die combinatie leidt tot de speculatie dat Batman helemaal niet meer leeft.

Lees ook: 'Batwoman' krijgt na een tegenvallende start toch een volledig eerste seizoen!

Niemand minder dan maffiabaas Falcone, die er in de comics nooit in slaagde, zou Batman vermoord hebben in de serie. Dat zou dan drie jaar geleden gebeurd zijn, waarna hij de dood van Batman als een plotseling vertrek geframed heeft. Een antwoord van de makers is er nog niet, maar lijkt er vanzelf te komen..
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Opvallende miniserie 'The Name of the Rose'! [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

Opvallende miniserie 'The Name of the Rose'! [Blu-ray]

Vergelijkbaar met de film uit 1986 met Sean Connery.

Bedenkers: Giacomo Battiato | Cast: John Turturro (William of Baskerville), Rupert Everett (Bernard Gui), Damian Hardung (Adso of Melk), Fabrizio Bentivoglio (Remigio of Varagine), Greta Scarano (Margherita / Anna.), Richard Sammel (Malachi of Hildesheim), e.a. | Uitzending serie: 2019 | Tv-zenders: Rai 1

In 2017 werd bekend dat acteurs John Turturro en Rupert Everett belangrijke rollen gingen spelen in de tv-verfilming van het verhaal dat we eerder zagen in de filmklassieker The Name of the Rose. De serie, een Engelstalige Italiaans-Duitse productie met de officiële totel Il nome della rosa, werd eerder dit jaar uitgezonden door Rai 1 en verscheen later op onder meer Sundance TV en BBC Two.

Sony Pictures Home Entertainment bracht recent de miniserie uit op Blu-ray. Hieronder de trailer en de synopsis, en vervolgens een blik op de inhoud van de uitgave.



De achtdelige miniserie speelt zich af in Italië, 1327, als de Franciscaner monnik Willian of Baskerville en zijn novice Adso of Melk aankomen in een afgelegen Benedictijner abdij in de Alpen. Daar worden ze getuigen van een reeks raadselachtige moorden. Terwijl Baskerville en Adso de moordenaar zoeken worden ze zelf achterna gezeten door de meedogenloze inquisiteur Bernard Gui. Die laatste vervolgt al wie kritiek heeft op de Paus.



Serie: The Name of the Rose | Aantal discs 3 x Blu-ray | Speelduur: 8 x gem. 66 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Surround 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 5051888249338 | Release: oktober 2019 | Met dank aan: Sony Pictures Home Entertainment

De drie schijven van deze Blu-ray uitgave van The Name of the Rose zitten verpakt in iets dikkere Blu-ray keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de binnenkant geen extra info, wel wordt via de discs duidelijk dat de extra's op schijf drie staan.

Beeld en geluid
De serie The Name of the Rose lijkt niet te zijn verschenen op de Nederlandse televisie. Het is dus erg mooi dat de serie op Blu-ray in het schap ligt, zodat je kunt genieten van de serie in de beste beeldkwaliteit. En die kwaliteit blijkt ook sterk te zijn. Het beeldvullende beeld is haarscherp en heeft volle, wat donker aangezette kleuren. Met een lichte ruis doet het geheel voldoende filmisch aan, voor een productie die verder goed in elkaar zit.

In streamingland is de serie overigens ook beschikbaar. Wil je de serie liever digitaal kijken, dan ben je aangewezen op Amazon Video. De geluidstrack is standaard DTS-HD 5.1 en doet zijn werk.

Bonusmateriaal
Op de derde schijf staat zowaar mooie aanvullend bonusmateriaal met drie featurettes. De eerste is een korte video waarin wordt ingegaan op het bronmateriaal van Umberto Eco. Daarna volgt het lijvige Het verhaal achter The Name of the Rose, welke zo'n 90 minuten in beslag neemt.

Als laatste kun je kijken naar de video The Making of the Name of the Rose met zo'n 33 minuten. Het is duidelijk dat er de nodige energie is gestoken in de extra's en dat is iets dat de fans waarschijnlijk kunnen waarderen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe veelbelovende Netflix series om deze week te gaan bekijken!
Series / Nieuws

Nieuwe veelbelovende Netflix series om deze week te gaan bekijken!

Er zijn weer heel wat nieuwe toppertjes om te bekijken!

Netflix staat er om bekend een streamingdienst te zijn welke zorgt voor een continue aanvoer van nieuwe content. Ook deze week is dat niet anders. Er verschijnen dan ook verschillende nieuwe series die het bekijken meer dan de moeite waard kunnen zijn.

Who Killed Little Gregory?
De eerste serie is een donkere en aangrijpende documentaire over de moord op de kleine Gregory. Nadat hun 4-jarig zoontje is vermoord besluiten de jonge ouders om een zware strijd te leveren vol met verrassende wendingen. Het ultieme doel van deze strijd? Om de moordenaar van hun zoontje te kunnen ontmaskeren. Who Killed Little Gregory is vanaf woensdag 20 november 2019 te bekijken op Netflix.

Mortel
De gloednieuwe misdaadserie Mortel beschikt over een stevig, bovennatuurlijk kantje. In de reeks volgen we twee middelbare scholieren welke er op een zeker ogenblik voor kiezen om een deal te sluiten met een bovennatuurlijk wezen. Deze overeenkomst moet er samen met de superkrachten van de scholieren voor zorgen dat ze een moord kunnen oplossen. Het eerste seizoen van Mortel is te bekijken bij Netflix vanaf donderdag 21 november 2019.



Alta Mar
Het tweede seizoen van de serie Alta Mar verschijnt op vrijdag 22 november 2019 op Netflix. De serie vertelt het verhaal van twee zussen die een aantal wel erg verontrustende familiegeheimen ontdekken. Ze ontdekken de geheimen naar aanleiding van een reeks van mysterieuze sterfgevallen welke zich hebben afgespeeld op een luxueus schip. Dit schip voer in de jaren 40 van Spanje naar Brazilië. Alta Mar staat bekend als een uitermate spannende serie waarvan komende vrijdag dus het tweede seizoen op Netflix verschijnt!



De Drakenprins
Er verschijnt deze week voor iedereen wat wils op Netflix. Zo verschijnt op 22 november 2019 ook het derde seizoen van de populaire kinderserie De Drakenprins op de streamingdienst. In deze reeks zorgt een buitengewone ontdekking er voor dat twee menselijke prinsen en een elfenstrijder worden aangezet op een epische reis aan te vatten met als belangrijkste doel om vrede te stichten tussen hun in oorlog verkerende landen.



Final Space
Last but not least zien we op zondag 24 november 2019 ook de lancering van het tweede seizoen van Final Space op Netflix. In deze animatieserie volgen we het doen en laten van de astronaut Gary en zijn planetenvernietigende sidekick Mooncake. Zij vatten verschillende geserialiseerde reizen aan door de ruimte met als doel om het mysterie van Final Space te ontrafelen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Lord of the Rings' krijgt nu al tweede seizoen!
Series / Nieuws

'Lord of the Rings' krijgt nu al tweede seizoen!

Alhoewel er nog geen aflevering te zien was, weten we nu al dat de serie door gaat.

We hebben nog geen enkele aflevering kunnen zien en sterker nog: de cast is nog niet volledig aangekondigd. Toch weten we nu al zeker wat al langere tijd vermoed werd. De serie rond de Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien gaat wel even door.

Amazon heeft de serie vandaag een tweede seizoen gegeven. Dat meldt Variety vandaag op basis van bericht dat het van Amazon kreeg. De serie moest eigenlijk ook wel verder gaan. Amazon betaalde bijna een miljard dollar voor de rechten en we hoorden al eens dat daar ook een verplichting tot het maken van vijf seizoenen zat.

Lees ook: Schurk gecast in Amazons 'Lord of the Rings'-serie!

De tweede era
De serie speelt zich duizend jaar voor de gebeurtenissen in de Lord of the Rings af. We volgen nieuwe personages en nieuwe avonturen in Midden-Aarde. Geen Frodo dus, maar wel de superschurk Sauron, die zijn legers aan het verzamelen zal zijn. De show mag nieuwe verhalen vertellen, maar moet zich aan het canon van Tolkien houden.

Lees ook: Interessante nieuwe details 'Lord of the Rings'-serie gelekt!

Grote afwijkingen zullen er dus niet in de serie voorkomen. De serie bevindt zich momenteel in preproductie. Als de opnames beginnen, zal dat in Nieuw-Zeeland zijn, waar Peter Jackson zijn zes films ook opnam. Vermoedelijk eind volgend jaar, of begin 2021, is de serie te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Verrassing in 'The Mandalorian' mogelijk nog groter
Series / Nieuws

Verrassing in 'The Mandalorian' mogelijk nog groter

Maar wat is er dan!?

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het is een van de leukste elementen van Star Wars-serie The Mandalorian (en ook eentje waar Lucasfilm in het openbaar over praat): de baby Yoda. Maar het 50-jarig kind heeft nog geen naam. De vraag was ook of we die wel zouden krijgen, maar nu weten we dat dit het geval zal zijn.

Momenteel staat de baby Yoda enkel bekend als The Child. Een nogal eufemistische naam voor wat duidelijk het belangrijkste personage van deze serie zal zijn. Sterker nog, de rest van de afleveringen is zeer waarschijnlijk een strijd om het kind.

Lees ook: Bizarre twist in SW 'The Mandalorian': wat heeft dit nou weer te betekenen?

Groot mysterie
Eigenlijk is alles rond baby Yoda een groot mysterie. We weten niet eens hoe de soort heet waar het kind toebehoort. Dat is een van de onderdelen die bedenker George Lucas nooit wilde onthullen rond Yoda, om ervoor te zorgen dat de kleine groene Jedi ook echt een mysterieus cultfiguur zou blijven.

Lees ook: 'The Mandalorian' wordt totaal vernieuwend voor tv

Acteur Carl Weathers laat nu aan Reuters weten dat er meer onthullingen op komst zijn. "Je zal de serie moeten kijken om uit te vogelen wie deze baby Yoda echt is, om te zien waar hij om gaat en of hij echt een baby Yoda is. Hij is interessant, heeft een naam en weet erg veel en is uiterst schattig. Ik heb het woord nooit gebruikt, maar het is een schatje."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Waarom zijn afleveringen van 'The Mandalorian' zo kort?
Series / Nieuws

Waarom zijn afleveringen van 'The Mandalorian' zo kort?

Het is toch een beetje een ding, de lengte van de afleveringen.

Star Wars-serie The Mandalorian is peperduur. Een aflevering kost gemiddeld zo'n 15 miljoen dollar om te maken. Veel geld gaat zitten in de sets, kostuums, props en in de visuele effecten. Maar ondanks al dat geld, zijn de afleveringen wel erg kort. Waarom is dat zo?

De première van de serie duurde 39 minuten. De tweede aflevering was nog korter en eindigde al na 32 minuten. Als je daar dan ook de recap en credits van aftrekt, houd je 27,5 minuten over. Dat is wel erg weinig televisie. Het zegt natuurlijk niets over de kwaliteit ervan, want een aflevering kon ook een uur duren en net zoveel verhaal vertellen. In die zin is de boel lean and mean.

Lees ook: Er is geen goed of slecht in 'The Mandalorian'

Waarom zo kort?
Maar dat is geen antwoord op de vraag waarom afleveringen zo kort zijn. De site The Wrap schrijft dat het waarschijnlijk een bewuste keuze is geweest van maker Jon Favreau, die hiervoor koos omdat het binnen de structuur van het complete seizoen past, maar ook bij het budget waar men mee moet werken.

Lees ook: 'The Mandalorian' wordt totaal vernieuwend voor tv

Als de acht afleveringen online staan, telt de serie vermoedelijk 3,5 tot 4 uur in lengte. Daarmee is het eigenlijk een relatief lange Star Wars-film in plaats van een serie. Overigens komt er ook een tweede seizoen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nog eens 10 seizoenen 'American Horror Story'?
Series / Nieuws

Nog eens 10 seizoenen 'American Horror Story'?

Deze franchise is here to stay.

Alhoewel bedenker Ryan Murphy een miljoenendeal sloot met Netflix, is de serie American Horror Story daarmee nog lang niet klaar. Dat belooft hij in een interview met Deadline over de laatste aflevering van het tiende seizoen. Sterker nog, er zouden zomaar nog eens tien seizoenen kunnen volgen.

Murphy laat dat in een interview met Deadline weten. "John Landgraf is er altijd heel eerlijk over geweest. Hij wil graag dat American Horror Story nog door blijft gaan. We zitten nu in gesprek over de toekomst na het tiende seizoen, maar hebben gesproken over een twintigste seizoen."

Lees ook: Zet Netflix 'American Horror Story' verder na seizoen 10?

Altijd iets nieuws
Een van de redenen waarom American Horror Story weet te overleven, is omdat elk seizoen weer een nieuw verhaal verteld. Zo begon de serie ooit met moorden op een middelbare school, kregen we het einde van de wereld te zien, volgden we een groep heksen en zien we nu een slasherfilm uit de jaren tachtig.

Lees ook: Stopt 'American Horror Story' nu wel of niet?

Dat is de aantrekkingskracht van deze franchise, die dus nog wel even door kan gaan als het aan de makers ligt. Of dat ook kan horen we vermoedelijk snel!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Deze ijzersterke oorlogsserie kijk je in een ruk af: 'War & Peace'

  3. 3. De nieuwe Zweedse misdaadserie van Netflix heet 'Deliver Me': Een killer in het genre?

  4. 4. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen