Is Disney+ nu wel of niet gehackt?

Is Disney+ nu wel of niet gehackt?

Disney reageert voor het eerst op de gehackte accounts van Disney+ gebruikers...

Geoffrey Ketels, 21 november 2019 om 09:51

Disney heeft voor het eerst gereageerd op de gehackte Disney+ accounts van verschillende gebruikers. Kort na de lancering van het Disney+ streamingplatform verschenen er reeds heel wat berichten op het internet van gehackte accounts die te koop werden aangeboden op verschillende hackersfora. Disney benadrukt dat hun servers niet zijn gehackt.
In een reactie op verschillende berichten die zijn verschenen, onder meer op de website ZDNet, heeft Disney laten optekenen dat hun Disney+ servers niet zijn gehackt. In de reactie gaf Disney aan dat er slechts "een klein percentage van de gebruikers" geconfronteerd is met een gehackt account. De hacks zouden het gevolg zijn van het feit dat de gebruikers in kwestie hetzelfde wachtwoord gebruiken als op andere websites of diensten het geval is.

Besmette computers
Disney benadrukte in haar stelling bovendien ook dat verschillende gebruikers wellicht zijn geconfronteerd met een gehackt account nadat hun computer besmet was geraakt met software die toetsaanslagen registreert. Disney heeft getroffen gebruikers opgeroepen om zo snel mogelijk contact op te nemen met het bedrijf met als doel om een oplossing te vinden.

Ondanks het feit dat de servers van Disney+ dus niet zijn gehackt krijgt de streamingdienst wel kritiek van verschillende beveiligingsexperts. Zo is vooral het ontbreken van de mogelijkheid om tweestapsverificatie toe te kunnen passen iets wat volgens velen anno 2019 niet meer kan. Dit gezegd zijnde ontbreekt deze functie bij wel meer streamingdiensten.

Lees meer over: streamingdienst, Disney, Disney Plus, streamingdiensten, streamingservice

Populair nieuws