Seizoen drie geeft 'Lucifer' vleugels! [Dvd]

Tom Ellis krijgt langer leven op Netflix.

Bram de Groot, 24 november 2019 09:48

Bedenker: Tom Kapinos | Cast: Tom Ellis (Lucifer Morningstar), Lauren German (Detective Chloe Decker), Kevin Alejandro (Detective Daniel "Dan" Espinoza), D. B. Woodside (Amenadiel), Lesley-Ann Brandt (Mazikeen), e.a. | Uitzending serie: 2015 - 2020 | Tv-zender: Fox | Netflix
Klaarblijkelijk heeft Netflix een goede keuze gemaakt om Lucifer een doorstart te geven. In 2018 werd de DC/Vertigo-serie na het derde seizoen door de zender Fox gecanceld. Een vierde seizoen verscheen dit jaar op Netflix en dat betekende niet het einde. Er komt namelijk nog meer Lucifer aan in 2020. Het derde seizoen verscheen recent in Nederland op schijf!

Onlangs bracht Warner Bros Home Entertainment het derde seizoen uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de trailer en synopsis.


Seizoen drie gaat verder op het moment dat Lucifer - inclusief vleugels - wakker wordt in het midden van de woestijn. Lucifer doet er alles aan om erachter te komen wie hem heeft gekidnapt en waarom terwijl ze ook de LAPD helpen bij het oplossen van zaken met vermoorde comedians, seriemoordenaars en de dood in een casino. Ondertussen probeert Amenadiel zich aan te passen zijn nieuwe leven; en Maze ontdekt dat een premiejager misschien niet zo is genoeg voor haar.Dvd: Lucifer - seizoen 3 | Aantal discs 5 x Dvd | Afleveringen: 26 x ca. 41 minuten | Release: september 2018 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888246702 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De vijf Dvd-schijven van deze uitgave van de serie Lucifer zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd keepcase, met daaromheen in insteekhoes. In de keepcase staan de titels opgesomd, per disc. Ook is er een duidelijk overzicht van de extra's.

Beeld & geluid
De 26 afleveringen staan op vijf schijven en dat betekent dat er heel wat data op iedere schijf staat. Wat betekent dit voor de beeldkwaliteit? Niet ontzettend veel goeds. Het beeld is namelijk niet optimaal, maar voor SD nog zeer redelijk. Het kleuren zijn iets te stevig aanwezig en de scherpte wordt gestoord door blokvorming, maar gelukkig valt het met de ruis heel erg mee. Hierdoor blijft het beeld bovengemiddeld, ook in de donkere scènes. Het geluid blijkt standaard Dolby Digital 5.1 en uiteraard zijn er NL ondertitels aanwezig.

Extra's
De schijven bieden weer de standaard extra's die we doorgaans aantreffen op uitgaven van Warner Bros. Zo is er een Gag Reel, zijn er verschillende verwijderde scènes en kun je kijken naar een registratie van de Comic-Con Panel van Lucifer, in dit geval tijdens de editie van 2017.

Daarnaast biedt de uitgave ook wat andere extra's, namelijk de featurettes Lucifer Returns! Bringing the Hit Show to L.A. en Off Script with Tom & Tom, Parts 1-3. De eerste is een blik achter de schermen en de tweede featurette laat een duo-interview zien met Tom Ellis en Tom Welling, in drie delen.

Seizoen 4 al op Netflix!
Op Netflix is al even seizoen vier te zien en de reddende streamingdienst komt ook met een laatste en vijfde seizoen. Na tien afleveringen in seizoen vier krijgt het vijfde maar liefst zestien afleveringen, al wel verdeeld over twee delen. Een verschijningsdatums is nog niet bekend. Hieronder de trailer voor seizoen vier, sinds 8 mei op Netflix.


Lees ook: Laatste reeks 'Lucifer' in twee delen te zien op Netflix

Lees meer over: Lucifer, 2018, Seizoen 3, Fox, Tom Ellis, Lauren German, Kevin Alejandro

Informatie over de serie: Lucifer

Populair nieuws