Waarom gaan gebruikers weg bij Netflix?

Waarom gaan gebruikers weg bij Netflix?

Moet Netflix de concurrentie van andere streamingdiensten toch vrezen?

Geoffrey Ketels, 27 november 2019 om 15:17

Eerder heeft Netflix laten optekenen dat ze de nieuwe concurrentie op de streamingmarkt niet vreest. Toch lijkt het er naar uit te zien dat menig aantal Netflix-gebruikers er inmiddels voor hebben gekozen om hun abonnement op te zeggen.
Uit een recente peiling bleek dat 42 procent van de personen die zich hebben ingeschreven er voor hebben gekozen om hun abonnement op Netflix op te zeggen omwille van een gebrek aan (nieuwe) content. 49 procent van de ondervraagden heeft laten optekenen dat ze vooral de recente prijsstijgingen niet langer accepteren. Ongeveer 40 procent van alle mensen die deel hebben genomen aan de peiling hebben overigens laten optekenen hun abonnement bij Netflix te hebben opgezegd om over te stappen naar een andere streamingdienst.

14 procent
Een zeer opmerkelijke vaststelling die kon worden gedaan naar aanleiding van de recente peiling heeft betrekking tot het soort content waarvoor mensen hebben afgehaakt. Ongeveer 22 procent van de ondervraagden heeft aangegeven te hebben afgehaakt omdat het aanbod met films niet voldeed aan de verwachtingen. 14 procent van de ondervraagden zegt te hebben afgehaakt omdat hun favoriete series zijn gecancelled of verwijderd.

In ieder geval mag het duidelijk zijn, ondanks het feit dat Netflix eerder had aangegeven de concurrentie op de streamingmarkt niet echt te vrezen lijkt het er toch naar uit te zien dat ze gaat knagen aan haar marktaandeel.

Bron: Cinemablend.com

Lees meer over: Netflix, streamingdienst, serie, series

Populair nieuws