search

Ons nieuws van woensdag 27 november 2019

Waarom gaan gebruikers weg bij Netflix?
Series / Nieuws

Waarom gaan gebruikers weg bij Netflix?

Moet Netflix de concurrentie van andere streamingdiensten toch vrezen?

Eerder heeft Netflix laten optekenen dat ze de nieuwe concurrentie op de streamingmarkt niet vreest. Toch lijkt het er naar uit te zien dat menig aantal Netflix-gebruikers er inmiddels voor hebben gekozen om hun abonnement op te zeggen.

Uit een recente peiling bleek dat 42 procent van de personen die zich hebben ingeschreven er voor hebben gekozen om hun abonnement op Netflix op te zeggen omwille van een gebrek aan (nieuwe) content. 49 procent van de ondervraagden heeft laten optekenen dat ze vooral de recente prijsstijgingen niet langer accepteren. Ongeveer 40 procent van alle mensen die deel hebben genomen aan de peiling hebben overigens laten optekenen hun abonnement bij Netflix te hebben opgezegd om over te stappen naar een andere streamingdienst.

14 procent
Een zeer opmerkelijke vaststelling die kon worden gedaan naar aanleiding van de recente peiling heeft betrekking tot het soort content waarvoor mensen hebben afgehaakt. Ongeveer 22 procent van de ondervraagden heeft aangegeven te hebben afgehaakt omdat het aanbod met films niet voldeed aan de verwachtingen. 14 procent van de ondervraagden zegt te hebben afgehaakt omdat hun favoriete series zijn gecancelled of verwijderd.

In ieder geval mag het duidelijk zijn, ondanks het feit dat Netflix eerder had aangegeven de concurrentie op de streamingmarkt niet echt te vrezen lijkt het er toch naar uit te zien dat ze gaat knagen aan haar marktaandeel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Hebben we het laatste van 'Anne with an E' dan toch nog niet gezien?
Series / Nieuws

Hebben we het laatste van 'Anne with an E' dan toch nog niet gezien?

De showrunner vindt het einde alvast veel te vroeg komen...

Gisteren werd bekend gemaakt dat het derde seizoen van de serie Anne with an E ook meteen de laatste zal zijn. Heel wat fans van de reeks hebben inmiddels hun ongenoegen laten blijken en ook maker Moira Walley-Beckett vindt het duidelijk nog te vroeg om de serie nu al af te ronden.

De beslissing van Netflix om niet meer verder te gaan met Anne with an E lijkt vast te staan. Toch hoeft dit niet noodzakelijkerwijs het definitieve einde te betekenen. De showrunner van de reeks heeft immers niet alleen laten optekenen dat het derde seizoen er zeker nog komt, daarnaast hint ze ook richting het mogelijks verschijnen van een film om het verhaal echt mooi af te kunnen ronden.

Film
In een recent interview welke Moira Walley-Beckett heeft gegeven met betrekking tot het cancellen van Anne with an E liet ze optekenen dat ze de reeks voor altijd zal missen. Dit gezegd zijnde liet de maker van de serie zich nog ontglippen dat ze maar wat graag een film zou zien verschijnen om de reeks het einde te geven wat ze verdient. Dit schept nu uiteraard wel het vermoeden dat het finale seizoen mogelijks de serie niet op de gehoopte wijze zal afronden.

Het idee van een film om het verhaal van Anne with an E af te ronden is uiteraard helemaal niet zo vreemd. Sense8 heeft bijvoorbeeld ook nog een film gekregen na afloop van haar laatste seizoen. Zal er ook worden gewerkt aan een dergelijke film voor Anne with an E? De bal ligt duidelijk in het kamp van Netflix!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Acteur wil dat alternatief einde 'Game of Thrones' vrijgegeven wordt
Series / Nieuws

Acteur wil dat alternatief einde 'Game of Thrones' vrijgegeven wordt

Een van de castleden vindt het een prima plan.

Eerder deze maand onthulde acteur Kristofer Hivju dat er een alternatief einde van Game of Thrones opgenomen is. Dat einde was niet bloedseries bedoeld, hintte de acteur, maar zou misschien wel leuk kunnen zijn voor fans om te zien.

Precies dat gevoel wordt gedeeld door acteur Dean Charles Chapman, de acteur die King Tommen Baratheon speelde in de serie. Hij deelde handtekeningen uit, toen TMZ hem vroeg of het alternatieve einde vrijgegeven zou moeten worden door HBO. "Ja joh, waarom niet?" luidde het korte, maar krachtige antwoord van Chapman. Hij ging vervolgens door en speculeerde dat het alternatieve einde misschien iets van een band tussen HBO en teleurgestelde fans zou kunnen herstellen; dat kan goed zijn voordat de spin-off rond de Targaryens te zien is.

Lees ook: Gerucht: er bestaat toch een alternatief einde voor 'Game of Thrones'

Alternatief einde
Acteur Hivju vertelde tijdens een interview dat er een ander einde opgenomen was. "We namen een alternatief einde op. Dat was vooral voor de lol, maar ik weet niet of ik je daar wel over mag vertellen. Ik zal het niet doen, maar weet dit: het was heel leuk!"

Lees ook: Emilia Clarke werd onder druk gezet voor naaktscènes 'Game of Thrones'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Mandalorian'-serie is nu al een daverend succes
Series / Nieuws

'The Mandalorian'-serie is nu al een daverend succes

Nu al populairder dan Doctor Who en Stranger Things.

Kijkcijfers gaat Disney vermoedelijk niet vrijgeven van de Originals die het maakt voor streamingdienst Disney+. De eerste die te zien is, The Mandalorian, is hoe dan ook een succes. Dat stellen analisten; volgens hen is de serie al populairder dan Stranger Things, Westworld en Doctor Who.

Parrot Analytics houdt er zo zijn eigen methodes op na om te analyseren hoe populair een serie is. Daarom concluderen analisten van het bedrijf dan ook dat de eerste live-action Star Wars-serie enorm populair is. Zo erg zelfs, dat een aantal van de meest populaire series van dit moment, er niet mee kunnen concurreren.

Lees ook: Wat is The Purge uit 'The Mandalorian'?

Populairder dan...
Parrot Analytics schreef op basis van eigen analyse het volgende over de populariteit:
298% voor op CBS All Access' Star Trek: Discovery seizoen 2
175% voor op HBO's Westworld seizoen 2
3% voor op BBC's Doctor Who seizoen 11
8% voor op Netflix's Stranger Things seizoen 2
Dat is een erg positief teken, want het laat zien dat de serie het goed doet in de landen waar Disney+ beschikbaar is. Maar eigenlijk is deze nog populairder, want Disney+ is pas in drie landen beschikbaar, wat al geleid heeft tot een toename van de online piraterij.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er zijn weer mooie kerstseries in december bij de NPO!
Series / Nieuws

Er zijn weer mooie kerstseries in december bij de NPO!

Eindelijk: Het langverwachte laatste seizoen van 'Poldark' in december bij de NPO

Er zijn weer mooie kersttitels in december bij de NPO, waaronder het langverwachte laatste seizoen van Poldark, de populaire Britse televisieserie met Aidan Turner in de hoofdrol.

Poldark Seizoen 5
Brits kostuumdrama (KRO-NCRV)

Na de tragische dood van Elizabeth kiezen Ross en Demelza voor een eenvoudig bestaan. Als een goede vriend in de problemen zit, gaat Ross naar Londen. Demelza staat er dan alleen voor in Nampara.

Vanaf maandag 9 december te zien op NPO 1 extra, en het hele seizoen vanaf 14 december op NPO Start Plus

Lees ook: BBC-serie 'Poldark' eindigt met seizoen 5

A Wedding, a Funeral, a Christening
Zweedse serie (KRO-NCRV)

Twee verschillende families komen samen voor een bruiloft. Op die ene dag vindt een gebeurtenis plaats die grote gevolgen zal blijken te hebben. Er vangt een jaar aan waarin onderlinge verhoudingen op scherp worden gezet en levens voorgoed zullen veranderen.

Vanaf 15 december het hele seizoen op NPO Start Plus

En verder:

Detective: Midsomer Murders Seizoen 21 (KRO-NCRV)
Vanaf 4 december op NPO 1 en NPO Start. Het hele seizoen vanaf 4 december op NPO Start Plus.

Politieke thriller: Borgen Seizoen 2 (BNNVARA)
Vanaf 6 december op NPO Start Plus. Vanaf 3 januari wekelijks te zien op NPO 1 extra. Borgen seizoen 1 is al te zien op NPO Start Plus.

Britse detective: Shetland Seizoen 5 (KRO-NCRV)
Vanaf 13 december op NPO Start Plus. Vanaf 6 januari 2020 wekelijks te zien op NPO 1 extra.

The Hunting (BNNVARA)
Het hele seizoen vanaf 20 december op NPO Start Plus.

The Accident (NTR)
Het hele seizoen vanaf 27 december op NPO Start Plus. Vanaf 1 januari wekelijks te zien op NPO 1 extra.

A Very English Scandal (NTR)
28, 29 en 30 december op NPO 2 en NPO Start. Nu al te zien op NPO Start Plus.

Lees ook: Tv-serie op Dvd: Poldark (seizoen 1)
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer dan 50 films en series verdwijnen komende dagen van Netflix!
Series / Nieuws

Meer dan 50 films en series verdwijnen komende dagen van Netflix!

Vooral op 30 november verdwijnen er heel wat titels...

Netflix mag er dan om bekend staan over een goed gevulde catalogus te beschikken, toch verdwijnen er regelmatig heel wat titels uit het aanbod van de streamingdienst. Over de hele maand november zouden er bijvoorbeeld zomaar even 85 titels uit het aanbod zijn verwijderd.

Het merendeel van de films en series die Netflix gaat verwijderen verdwijnen de volgende dagen. In het bijzonder op 30 november worden heel wat titels (zo'n 50 stuks) van de streamingdienst verwijderd. Voor veel mensen is het niet duidelijk waarom er regelmatig zoveel titels aan het einde van de maand uit het aanbod van Netflix verdwijnen. Toch hoeft de reden hiervoor niet ver te worden gezocht. Dit heeft namelijk te maken met de uitzendrechten die doorgaans aan het einde van de maand aflopen.

6 series
Deze maand zijn het vooral heel wat films die uit het aanbod van Netflix worden gehaald. Toch zijn er ook enkele series die zijn verdwenen of nog staan te verdwijnen. Het zou deze maand gaan om zes verschillende series.

Eerder deze maand verdwenen reeds de series Death Note, Ascension en River. Enkele dagen geleden werd ook Religion of Sports offline gehaald. Op 30 november volgen dan uiteindelijk ook nog Digimon Fusion evenals Tempel.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Falcon and the Winter Soldier' introduceert nog een held
Series / Nieuws

'The Falcon and the Winter Soldier' introduceert nog een held

Battlestar maakt mogelijk zijn debuut in het MCU!

Volgend jaar breekt het Marvel Cinematic Universe ook echt door in de televisiewereld. Dat dankzij een samenwerking tussen Disney+ en Marvel Studios. Volgend jaar zien we dan ook heel wat series verschijnen op die streamingdienst en ontmoeten we nieuwe personages die ook rollen krijgen in de films.

De eerste serie die er gaat komen is The Falcon and The Winter Soldier en nu lezen we dat die mogelijk Battlestar introduceert in het MCU! Battlestar is het pseudoniem van Lemar Hoskins, die in 1986 debuteerde in de comics en partner is van John Walker, a.k.a. US Agent, die we in de serie zullen ontmoeten.

Lees ook: Opvallende foto Marvels 'The Falcon and the Winter Soldier'

Wie is Battlestar?
Lemar Hoskins krijgt superkrachten via dezelfde experimenten als Walker. Hij hielp Walker populair worden als vervanger van Captain America, door neppe aanvallen uit te voeren die de held kon afslaan. Daarbij gebruikte Lemar een groep die de BUCkies heette. Later werd hij de nieuwe Bucky van Walker, wiens heldennaam uiteindelijk Super-Patriot werd. Daarop besloot Hoskins dat die naam te racistisch was en ging hij zichzelf Battlestar noemen.

Lees ook: Gave beelden Marvel-series 'Hawkeye' en 'The Falcon and the Winter Soldier' van Disney+!

ComicBook schrijft nu dat de Hoskins Family Flower-shop te zien is op een van de sets. Daarmee is er een goede indicatie dat Lemar Hoskins in de serie te zien is, zelfs al zit hij niet in kostuum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Meer 'Star Trek: Deep Space Nine' op komst?
Series / Nieuws

Meer 'Star Trek: Deep Space Nine' op komst?

Gaat de oorlog met de Dominion straks ineens verder?

Star Trek is deel van het leven van Ronald D. Moore. Hij groeide ermee op, schreef vervolgens voor The Next Generation en toen die serie ermee stopte voor Deep Space Nine. Nu spreekt hij over de mogelijkheid voor een achtste seizoen.

Moore sprak in de documentaire What We Left Behind: Looking Back on Star Trek Nine met een hele schrijversruimte en met showrunner Ira Steven Behr over een mogelijk achtste seizoen. "Dat was echt heel leuk," begon Moore. "Eerst ga je helemaal terugdenken waar je de serie ook alweer gelaten hebt. En daarna kan je na een uur of iets echt aan de slag en wordt het een typische schrijversruimte."

Lees ook: 'Deep Space Nine' had bijna bizar einde

Nooit gemaakt
"Aan het einde van de dag, was de grootste teleurstelling dat we een goed verhaal hadden, dat nooit gemaakt zou worden. We vonden het heel cool en heel leuk, maar de volgende stap zou zijn dat iemand het verhaal zou uitschrijven en een script zou gaan schrijven. Maar toen realiseerden we ons dat het niet meer verder zou gaan, het proces en dat het gewoon voor de fun was."

Toch zou Moore wel terug willen keren voor meer. "Het is altijd mooi geweest. Ik ben er nu een tijdje van weg, maar het zou geweldig zijn om terug te kunnen keren."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Regisseur onthult plannen Obi-Wan serie
Series / Nieuws

Regisseur onthult plannen Obi-Wan serie

Het Star Wars-universum breidt de komende tijd enorm uit.

Een van de vele series waar Disney+ aan werkt, draait om Ewan McGregors Obi-Wan Kenobi. De serie heeft een regisseur gevonden in Deborah Chow, die eerder de aflevering The Child regisseerde van Star Wars-serie The Mandalorian. Zij vertelt nu samen met showrunner Hossein Amini over hun visie op deze serie.

"Wat voor mij een belangrijke kans is, is dat ik het afgelopen jaar heb doorgebracht in het Star Wars-universum en daar geweldige mentors had, in Jon Favreau en Dave Filoni," begon Chow. "Dat in het achterhoofd houdend, heb ik denk ik de best mogelijke training gehad voor de volgende serie. Zoveel van het gevoel en begrip, op een instinctief niveau, om te weten wat klopt en wat eraan scheelt. En er is zoveel kennis. Alles, elk kostuum, elk setstuk, is belangrijk. Elk detail doet er enorm toe."

Lees ook: 'Obi-Wan'-serie draait om meer dan alleen Tatooine!

Veel niet verkend
Maar dan waar de serie om gaat; "De situatie is voor hem - Obi Wan - en voor het sterrenstelsel complex. Je hebt tijd nodig om dat te verkennen," aldus showrunner Hossein Amini. "Er is zoveel aan de hand dat nog niet verkend is. En het idee dat we nu op een karakterreis kunnen, en kunnen kijken naar de politiek en de uitgestrektheid van het Keizerrijk, is opwindend."

Lees ook: Opnames volgende 'Star Wars'-serie starten al vrij snel
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.