search
'Supergirl'-actrice deelt heftige Instagram Video als 'overlever' van huiselijk geweld
Series / Celebrity

'Supergirl'-actrice deelt heftige Instagram Video als 'overlever' van huiselijk geweld

'Supergirl'-ster Melissa Benoist plaatst een emotionele, persoonlijke video op haar Instagram over huiselijk geweld.

'Supergirl'-ster Melissa Benoist heeft onthuld dat ze een "overlever van huiselijk geweld" is in een emotionele video op haar Instagram. De actrice vertelt niet wie de partner in kwestie is die haar zou hebben misbruikt, maar beschrijft hem als "charmant, grappig, manipulatief, sluw".

"Ik ben een overlever van huiselijk geweld of intiem partnergeweld, iets waarvan ik nooit had gedacht dat ik het zou zeggen, laat staan dat ik het zou uitzenden," begint Benoist in de video.

Lees ook: Nieuwe trailer 'Supergirl' seizoen 5!

Ze zegt dat het geweld na ongeveer vijf maanden begon, en beschrijft verschillende incidenten. De eerste keer dat het gebeurde, gooide de man een fles naar haar gezicht.Tijdens een ander incident gooide haar partner een iPhone naar haar gezicht, waarbij ze haar neus brak en haar oogbol bijna scheurde.

Bekijk op instagram


Ze omschrijft in de video de grimmigheid van de situatie, aan de hand van een aantal heftige incidenten. "Er is iets in mij kapot gegaan" Benoist sluit de video door te zeggen dat ze de rest van haar leven hiermee moet leren leven, en citeert een schokkende statistiek van het Amerikaanse Ministerie van Justitie dat een op de vier vrouwen in de Verenigde Staten van 18 jaar en ouder ernstig fysiek geweld zal ervaren door een partner in hun leven.

"Ik wil dat de statistieken veranderen en ik hoop dat het vertellen van mijn verhaal kan voorkomen dat meer verhalen zoals het mijne gebeuren", zegt ze.

"Supergirl" uitvoerende producenten Greg Berlanti en Sarah Schechter hebben woensdagavond een verklaring geschreven na de video van Benoist.

"Melissa Benoist is een held, zowel op als naast het scherm", schrijven ze. "Ze is een buitengewone vrouw en we zijn trots om met haar en achter haar te staan. We juichen haar moed en kracht toe en hopen met haar dat deze ongelooflijke daad van andere mensen oprecht aanmoedigt om te spreken en veiligheid en ondersteuning te vinden. We houden van je Melissa."

Bekijk hier de heftige video.

Lees ook: Gave beelden voor aftrap 'Supergirl'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Aanbevolen artikelen