Eet Drogon het lichaam van Dany op in 'Game of Thrones'?

Eet Drogon Dany op in 'Game of Thrones'?

Of wat gebeurt er uiteindelijk met haar lichaam?

Jim Pedd, 2 december 2019 10:42

Wat gebeurt er met het lijk van Daenerys in Game of Thrones? De laatste keer dat we haar zien, neemt haar draak Drogon haar mee. Maar wat er daarna gebeurde was, tot nu dan, niet bekend.

Aan het eind van de serie verraadt Jon Snow zijn geliefde en vermoordt hij haar. Drogon komt vervolgens aanvliegen en ziet dat zijn moeder dood is. Waarop hij de Iron Throne in een hoopje gesmolten metaal verandert, het lichaam voorzichtig oppakt en wegvliegt. In een van de laatste scènes vertelt koning Brant he Broken dat Drogon in het oosten van de wereld gezien is. Maar wat heeft hij met het lichaam gedaan?

Lees ook: Mysterieuze tweet 'Game of Thrones' doet fans schrikken

Niet opgegeten
Het gerucht ging dat Drogon het lichaam van Daenerys opgegeten zou hebben. Maar dat klopt gelukkig niet. “Drogon eet haar niet op. Hij is geen kat,” aldus showrunner David Benioff in een interview. In plaats daarvan heeft hij haar meegenomen naar haar thuis; haar echte thuis in Volantis.

Lees ook: Acteur wil dat alternatief einde 'Game of Thrones' vrijgegeven wordt

Volantis is een van de eerste grote steden van de Free Cities aan de oostkant van de Narrow Sea, en de plek van het Valeryian Empire, waar draken vandaan komen en de Targaryen-dynastie zijn oorsprong heeft.

Bron: CB

Lees meer over: Game of Thrones, Drogon, Einde, David Benioff, DB Weiss, Emilia Clarke

Informatie over de serie: Game of Thrones

Populair nieuws