search

Ons nieuws van maandag 2 december 2019

Nieuwe trailer 'Doctor Who' onthult start seizoen 12!
Series / Trailer

Nieuwe trailer 'Doctor Who' onthult start seizoen 12!

Vanaf nieuwjaarsdag weer tien nieuwe afleveringen.

Binnenkort start alweer het twaalfde seizoen van de moderne Doctor Who-reeks, wat het tweede seizoen is waarin actrice Jodie Whittaker de dertiende Doctor speelt. Hieronder zie je via BBC America een nieuwe trailer, waarin ook het premièremoment wordt onthuld!

En dat premièremoment valt op nieuwjaarsdag, dus 1 januari 2020. Het afgelopen seizoen debuteerde Whittaker - bekend uit onder meer Broadchurch - als Doctor Who, samen met de personages van Bradley Walsh, Tosin Cole, Mandip Gil en Sharon D Clarke. Check hieronder de nieuwe beelden!



Lees ook: 'Doctor Who'-showrunner over geruchten rondom zijn vertrek

Tien afleveringen
Uiteraard zien we weer hoe Whittakers Time Lord flink wat avonturen beleeft, in tien afleveringen die wekelijks verschijnen op de BBC en BBC America. De eerste twee afleveringen heten "Spyfall - Part One" en "Spyfall - Part Two" en vormen dus een tweeluik.

Op 1 maart 2020 verschijnt de laatste aflevering. Uiteraard verschijnt er ook weer een Doctor Who-special op de BBC.

Lees ook: Klassieke schurken in eerste trailer 'Doctor Who' S12!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kijktip: 'The Mandalorian' als spaghetti western!
Series / Trailer

Kijktip: 'The Mandalorian' als spaghetti western!

Een grote fan van de serie maakte deze super coole trailer.

Een Star Wars-fan heeft een spaghetti western-trailer van The Mandalorian gemaakt. Behoorlijk passend, want de serie gaat over een eenzame premiejager die heel wat weg heeft van de naamloze wapenslingeraar uit de films van Sergio Leone. Je kunt de trailer hieronder bekijken.

Lees ook: Bryce Dallas Howard deelt blik achter de schermen 'The Mandalorian'

De Mandalorian uit de titel zou naar verluidt Dyn Jarren heten (wat nog niet officieel is onthuld), dus hij is niet zo naamloos als Clint Eastwoods personage. Toch voelt The Mandalorian heel erg aan als een western-film. Het personage beschermt mensen in nood, is een einzelgänger, en wil koste wat kost overleven (maar niet ten koste van onschuldige omstanders).

Nostalgie alom
Regisseur en Star Wars-fan Lance Krall had de invloeden van de serie al snel door en maakte in z'n uppie deze trailer. In de trailer worden Italiaanse credits gebruikt (met het bekende font uit het genre), maar ook muziek uit het western-genre om zo personages, thema's, wapens en technologie uit de populaire serie te introduceren.



Lees ook: Baby Yoda-pop in 'The Mandalorian' werd bijna vervangen door CGI
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eet Drogon het lichaam van Dany op in 'Game of Thrones'?
Series / Nieuws

Eet Drogon het lichaam van Dany op in 'Game of Thrones'?

Of wat gebeurt er uiteindelijk met haar lichaam?

Wat gebeurt er met het lijk van Daenerys in Game of Thrones? De laatste keer dat we haar zien, neemt haar draak Drogon haar mee. Maar wat er daarna gebeurde was, tot nu dan, niet bekend.

Aan het eind van de serie verraadt Jon Snow zijn geliefde en vermoordt hij haar. Drogon komt vervolgens aanvliegen en ziet dat zijn moeder dood is. Waarop hij de Iron Throne in een hoopje gesmolten metaal verandert, het lichaam voorzichtig oppakt en wegvliegt. In een van de laatste scènes vertelt koning Brant he Broken dat Drogon in het oosten van de wereld gezien is. Maar wat heeft hij met het lichaam gedaan?

Lees ook: Mysterieuze tweet 'Game of Thrones' doet fans schrikken

Niet opgegeten
Het gerucht ging dat Drogon het lichaam van Daenerys opgegeten zou hebben. Maar dat klopt gelukkig niet. "Drogon eet haar niet op. Hij is geen kat," aldus showrunner David Benioff in een interview. In plaats daarvan heeft hij haar meegenomen naar haar thuis; haar echte thuis in Volantis.

Lees ook: Acteur wil dat alternatief einde 'Game of Thrones' vrijgegeven wordt

Volantis is een van de eerste grote steden van de Free Cities aan de oostkant van de Narrow Sea, en de plek van het Valeryian Empire, waar draken vandaan komen en de Targaryen-dynastie zijn oorsprong heeft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe blik op bizarre Netflix-serie 'Ragnarok'!
Series / Posters

Nieuwe blik op bizarre Netflix-serie 'Ragnarok'!

Noorse superhelden op Netflix.

In januari zet Netflix de Noorse serie Ragnarok online en eerder zag je op SerieTotaal al de teaser voor die serie. Hieronder zie je een nieuwe blik op de soort van X-Men serie waarin jongeren ontdekken dat ze superkrachten hebben.

Heel origineel mag het concept - van bedenker Adam Price (Borgen) - dus niet genoemd worden, maar vermakelijk is het wel dat deze serie uit Noorwegen komt en dat daar het superheldenvirus dus ook zo zijn impact heeft op de productie van series.

Nieuwe affiches
Onderstaande nieuwe affiches laten zien waar het superheldendrama zich zal afspelen: het Scandinavische dorpje Edda, en dit dorpje bevindt zich duidelijk in een gebied met fjorden, sneeuw en nog veel meer kenmerkende Noorse omgevingen. Zou dit een serie zijn die iets te maken heeft met een alternatieve Thor?





Vanaf 31 januari!
Vanaf 31 januari moet Ragnarok online komen op Netflix, met zes afleveringen. Er zijn rollen voor onder meer David Stakston, Jonas Strand Gravli, Herman Tømmeraas, Theresa Frostad Eggesbø en Emma Bones. Hieronder nogmaals de teaser!



Lees ook: Netflix kondigt bizarre serie 'Ragnarok' aan
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Narcos: de beste misdaadserie van Netflix! [Blu-ray]
Series / Blu-ray Review

Narcos: de beste misdaadserie van Netflix! [Blu-ray]

Van Columbia naar Mexico.

Bedenkers: Chris Brancato | Carlo Bernard | Doug Miro | Cast: Pedro Pascal (Javier Peña), Damián Alcázar (Gilberto Rodrí­guez Orejuela), Alberto Ammann (Hélmer "Pacho" Herrera), Francisco Denis (Miguel Rodrí­guez Orejuela), e.a. | Uitzending serie: 2015 - heden | Tv-zender: Netflix

De misdaadserie Narcos rond de Colombiaanse drugshandel was een groot succes voor Netflix. Er verschenen drie seizoenen in de hoofdreeks die startte met de opkomst van en uiteindelijk klopjachte op Pablo Escobar. Met seizoen vier werd de aandacht verlegd naar Mexico.

Onlangs bracht Just Entertainment seizoen één tot en met vier uit op Blu-ray in een verzamelbox. Hieronder een blik op wat je kunt verwachten, met eerst de trailer voor het meest recente seizoen Narcos: Mexico:



In de eerste twee seizoenen van Narcos is te zien hoe Pablo Escobar zich vanaf de jaren '70 opwerkt tot leider van het Medellinkartel en hoe er begin jaren '90 een einde kwam aan zijn heerschappij. Seizoen 3 gaat over het Calikartel, opgericht door de gebroeders Rodrí­guez Orejuela en hun kompaan José 'Chepe' Santacruz Londoño. In seizoen 4 kijken we naar de drugshandel in Mexico. Félix Gallardo is de grote man van het beruchte Guadalajarakartel.



Serie: Narcos - Seizoen 1-4 | Aantal discs 8 x Blu-Ray | Afleveringen: 40 x 60 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels / Spaans DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8711983443822 | Release: november 2019 | Met dank aan: Just Entertainment

De acht schijven van deze Blu-ray uitgave van het eerste t/m vierde seizoen van Narcos zitten verpakt in een dikke Blu-ray keepcase. Ondanks dat er voldoende ruimte is, wordt er geen extra informatie geleverd over de afzonderlijke afleveringen of de extra's.

Beeld en geluid
Deze uitgave bevat dus de 40 reeds verschenen afleveringen van de Narcos-series. De transfer van Just Entertainment is doorgaans zeer degelijk, aangezien het beeld scherp en kleurrijk is. Van echt storende zaken is geen sprake. Soms zijn de beelden op afstand net iets minder dan je had gehoopt; zeker als je kijkt naar de mooie natuur in bijvoorbeeld Columbia. Maar klagen mogen we niet; het is al fraai dat Just Entertainment de serie in HD uitbrengt voor de Nederlandse fans.

Bij alle afleveringen is het geluid DTS-HD 5.1 en die tracks doen het uitstekend. De ruim aanwezige dialoog wordt prima afgewisseld met bijpassende muziek en er zijn ook de nodige actiescènes die wat meer gebruikmaken van de surround speakers.

Bonusmateriaal
Just Entertainment heeft de vier losse uitgaven gebundeld in deze box. Aangezien op de losse edities al geen bonusmateriaal stond, hoef je dat bij deze dus ook niet te verwachten. Desondanks is het een mooie, compacte uitgave voor de fans die de serie graag in de kast hebben staan.

Narcos: Mexico seizoen 2 in de maak!
Het tweede seizoen voor Narcos: Mexico werd al in december 2018 aangekondigd, maar voorlopig is er nog geen verschijningsdatum onthuld. Het leek er lange tijd op dat het nieuwe seizoen wel in 2019 zou verschijnen. Dit wordt nu dus waarschijnlijk 2020.



Lees ook: Michael Pena en Diego Luna op eerste foto's 'Narcos: Mexico'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.