THR: "Dit zijn de beste 10 series van het decennium"

Zijn dit de 10 beste series van het decennium?

Als het van de chief TV critic van The Hollywood Reporter afhangt wel...

Geoffrey Ketels, 3 december 2019 om 10:29

Elk jaar opnieuw in de maand december laten heel wat experts uit de televisiesector hun licht schijnen op de beste series die het voorbije jaar zijn verschenen. Zo nu en dan wordt er ook eens verder gekeken dan het voorbije jaar. Dit is onder meer het geval voor de chief TV critic van The Hollywood Reporter..
De chief TV critic van The Hollywood Reporter heeft er voor gekozen om een lijstje samen te stellen met (zijn) beste series die de voorbije 10 jaar zijn verschenen. De parameters die werden gebruikt om de lijst samen te stellen zijn simpel. Alle afleveringen die zijn verschenen tussen 1 januari 2010 en 31 december 2019 tellen mee. Voor de serie Mad Men geldt dus dat ze kan worden vermeld in de lijst, maar dat de eerste drie seizoenen niet meetellen.

10 beste series
Uiteraard moet de onderstaande lijst nog met een korreltje zout worden genomen. Niet alleen is de maand december immers nog niet ten einde (en daarmee dus ook het jaar nog niet), daarnaast is het ook nog eens zo dat de critic zelf heeft aangegeven dat de lijst er de komende week alweer helemaal anders uit kan zien. In ieder geval, dit is zijn top 10 voor het voorbije decennium:

10. Better Things
09. Atlanta
08. The Leftovers
07. Halt and Catch Fire
06. Bojack Horseman
05. 30 for 30
04. Breaking Bad
03. Mad Men
02. Rectify
01. Parks and Recreation

Naast deze 10 titels maakte de chief critic ook nog zijn 10 runner-ups bekend. Ook hiertussen prijken uiteraard enkele absolute toppertjes van formaat. Het gaat hierbij niet alleen om Fargo, maar ook om Fleabag, The Americans evenals Better Call Saul. Andere toppers uit de runner-up lijst zijn met name:

- Review;
- Orange is the New Black;
- Game of Thrones;
- Hannibal;
- Justified;
- Louie;

Uiteraard zijn dergelijke lijsten (ook wanneer ze door critics zijn opgesteld) zeer persoonlijk getint. Voor menig aantal liefhebbers van series zal bijvoorbeeld vooral de hitserie Game of Thrones ergens bovenaan het lijstje prijken met beste series van het voorbije decennium.

Bron: The Hollywood Reporter

Lees meer over: serie, series, beste serie, beste series, Parks and Recreation

Populair nieuws