search

Ons nieuws van dinsdag 3 december 2019

Netflix en ESPN werken aan "beste Michael Jordan docuserie ooit gemaakt"
Series / Nieuws

Netflix en ESPN werken aan "beste Michael Jordan docuserie ooit gemaakt"

De docuserie belooft de meest complete ooit te worden over Michael Jordan...

Door de jaren heen zijn er reeds heel wat verschillende documentaires verschenen over het leven van Michael Jordan, één van 's werelds beste basketballers ooit. Toch komt daar volgend jaar nog een interessante, extra docuserie bij. Netflix en ESPN hebben namelijk bekend gemaakt de handen in elkaar te slaan voor het lanceren van de docuserie The Last Dance.

The Last Dance is een docuserie welke van de hand komt van Jason Hehir. Hehir is een gewaardeerd filmmaker welke in het verleden onder meer verantwoordelijk was voor Finding Hulk Hogan evenals Jose Canseco: Last Shot. Ook de docuserie 30 for 30 kwam van zijn hand. Aan ervaring ontbreekt het hem dus duidelijk niet!

2020
De nieuwe docuserie over Michael Jordan zal in het komende jaar verschijnen. De reeks zal zowel bij ESPN als op Netflix te bekijken zijn. Hehir heeft laten optekenen dat hij voor het realiseren van de docuserie volledig samenwerkt met Michael Jordan. Niet alleen Jordan, maar ook de Chicago Bulls, de voormalige club van Jordan waar hij toch wel zijn grootste successen bij heeft behaald heeft haar medewerking toegezegd.

Wat we precies allemaal te zien zullen krijgen in de docuserie is nog niet bekend. Wel heeft Hehir aangegeven dat er onder meer heel wat basketballers zullen worden geïnterviewd waar Jordan in het verleden tegen heeft moeten spelen. Bovendien is het ook nog eens zo dat de bekende filmmaker toegang heeft gekregen tot zomaar even ruim 500 uren aan nieuw beeldmateriaal. Het beeldmateriaal zou in het bijzonder betrekking hebben tot het NBA-kampioenschap van het seizoen 1997 - 1998.

The Last Dance moet in de zomer van 2020 verschijnen op ESPN. In de herfst van 2020 zou ze dan vervolgens ook te zien moeten zijn op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Succes-serie 'Fleabag' gaat de grens over!
Series / Nieuws

Succes-serie 'Fleabag' gaat de grens over!

'Fleabag' komt op Japanse televisie! Japans kanaal Wowow heeft de lokale rechten op de bekroonde serie van Phoebe Waller-Bridge weten te bemachtigen.

Fleabag komt op de Japanse televisie. Wowow heeft de lokale rechten op de bekroonde serie van Phoebe Waller-Bridge weten te verkrijgen.

De Japanse kanaal Wowow heeft beide seizoenen van zes afleveringen van Fleabag verkregen. De serie is geschreven door Waller-Bridge en speelt ook de hoofdrol als een vrouw die probeert relaties en het leven te begrijpen. De Emmy-winnende show is te zien op BBC Three in het Verenigd Koninkrijk en Amazon op de meeste andere internationale markten.

Lees ook: Netflix baalt nog steeds van hoger bod Amazon voor serie 'Fleabag'

Het wordt geproduceerd door Amazon and Two Brothers Pictures, die wordt ondersteund door All3Media. Het wordt gedistribueerd door All3Media International, die vooruit liep op de Wowow-deal op de ATF-markt in Singapore.

Wowow heeft ook rechten verkregen van het eerste seizoen van de Britse thrillerreeks Liar met Joanne Froggatt en Ioan Gruffudd.

"We streven ernaar om verhalen te vertellen die universeel meeslepend zijn en resoneren met kijkers over de hele wereld, dus het is geweldig om te zien dat deze zeer verschillende series de kans krijgen om dat te doen."

Lees ook: Emmy-winnaar 'Fleabag' krijgt geen derde seizoen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Humor: Baby Yoda wil knokken in 'Avengers: Endgame'-parodie (video)
Series / Video/clip/featurette

Humor: Baby Yoda wil knokken in 'Avengers: Endgame'-parodie (video)

Baby Yoda zou een geduchte tegenstander zijn geweest voor Thanos.

Als je de gemiddelde fan een maand geleden had gevraagd wat het schattigste figuur in het Star Wars-universum is, hadden de meesten waarschijnlijk geantwoord met 'porgs' of 'ewoks'. Nu Baby Yoda, de grote ster uit Disney+-serie The Mandalorian, bestaat zal er nooit meer twijfel bestaan over een antwoord op de eerder genoemde vraag.

Lees ook: Kijktip: 'The Mandalorian' als spaghetti western!

Baby Yoda verovert ondertussen gestaag het internet als de nieuwe meme-sensatie. Ook wordt het groene bolletje in allerlei video's geplaatst. Een cool voorbeeld hiervan is een parodie op het beroemde, actievolle einde van Avengers: Endgame. Hoe zou de laatste strijd zijn verlopen als Baby Yoda aanwezig was? We zullen het helaas nooit helemaal weten, maar in de video hieronder zie je wel hoe de aankomst van mini-Yoda er uit zou hebben gezien.

Meer Baby Yoda op komst
Voorlopig kunnen we Baby Yoda nog verder bewonderen in nieuwe afleveringen van The Mandalorian. De vierde aflevering werd vorige week beschikbaar gesteld en de vijfde volgt alweer komende vrijdag!

Lees ook: Bryce Dallas Howard deelt blik achter de schermen 'The Mandalorian'

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto's baby Prins William in 'The Crown'!
Series / Nieuws

Eerste foto's baby Prins William in 'The Crown'!

De cast van \'The Crown\' is gespot tijdens het filmen van seizoen 4 in Spanje: de eerste koninklijke tour ooit van Prins William met Prins Charles en Prinses Diana door Australië.

De cast van The Crown werd gespot tijdens het filmen van seizoen 4 in Spanje, waarmee de reis van Prins Charles en Prinses Diana in Australië in 1983 werd nagebootst. Dit was ook de eerste koninklijke tour ooit van Prins William.

Op de foto's van de set is Emma Corrin te zien, die prinses Diana zal spelen in het volgende seizoen van The Crown. Ze loopt de trap op naar een vliegtuig met baby William in de armen van een actrice die zijn kindermeisje speelt.



Prinses Diana maakte er een punt van om haar twee zonen, Prins William en Prins Harry, een zo normaal mogelijke jeugd te geven ondanks hun koninklijke rollen. Ze zouden te zien zijn tijdens de reguliere uitstapjes die kinderen maken, van uitstapjes naar het pretpark tot McDonald's. Diana zorgde er ook voor dat ze veel tijd met haar jongens doorbracht, waaronder het meenemen van een bijna 1-jarige William op tournee, een primeur voor een koninklijke baby.

Lees ook: 'The Crown' vindt nu al een nieuwe hoofdrolspeelster?

Helaas zal Prins William waarschijnlijk niet zijn personage op het scherm zien, hij heeft aan Oscar-winnaar Olivia Colman verteld dat hij niet naar The Crown kijkt! Colman speelt koningin Elizabeth in het derde en vierde seizoen van de succesvolle Netflix-show. Ze ontmoette de hertog van Cambridge tijdens een receptie in Buckingham Palace en vroeg het de prins toen, waarvan ze toegeeft dat "het niet goed ging".

"Ik was zo opgewonden en vroeg: Heb je het bekeken? Zijn antwoord was een keiharde nee. Maar hij was heel charmant en heel lief."

Lees ook: Claire Foy terug voor meer 'The Crown'!?
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Er verdwijnen helaas weer een aantal topseries van Netflix
Series / Nieuws

Er verdwijnen helaas weer een aantal topseries van Netflix

Dringend tijd om enkele series uit te kijken dus!

De maand december belooft voor Netflix een belangrijke maand te worden. Er verschijnen de komende weken dan ook heel wat veelbelovende films en series op de streamingdienst. Eén van deze langverwachte namen is natuurlijk The Witcher, maar er zullen ook heel wat series verdwijnen.

Elke maand opnieuw is het voor menig aantal Netflix-abonnees belangrijk om in het oog te houden welke series er binnenkort staan te verdwijnen. Alleen op deze manier kunnen ze series die ze nog niet volledig hebben gezien alsnog snel uitkijken. Ook voor de maand december is dat niet anders. Niet alleen zullen er deze maand verschillende films van de streamingdienst verdwijnen, ook enkele toch wel bekende series worden uit het aanbod gehaald.

Under the Dome
Op 14 december verdwijnt alvast de serie Merlin van Netflix. Op 16 december volgt ook de reeks Property Brothers terwijl op 19 december de animatieserie Sonic Boom uit het aanbod wordt gehaald. Op 20 december is het dan uiteindelijk ook de beurt aan American Odyssey. Andere titels die van Netflix verdwijnen deze maand zijn onder meer The Real Football Factories op 28 december, Miss Fisher's Murder Mysteries op 30 december en Red vs. Blue op 31 december. Ook Weeds verdwijnt op de laatste dag van het jaar uit het aanbod van de streamingdienst.

Een andere opvallende titel die door Netflix wordt verwijderd aan het einde van het jaar is Under the Dome. Tussen de series die van de streamingdienst afgehaald zullen worden zitten ook enkele Nederlandse namen. Het gaat hierbij om de series Overspel en De Affaire.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Héél veel superhelden en schurken komen bij elkaar in weergaloze miniserie
Series / Trailer

Héél veel superhelden en schurken komen bij elkaar in weergaloze miniserie

Lex Luthor en Pariah in nieuwe teasers 'Crisis on Infinite Earths'.

Met nog maar een week te gaan tot de superhelden-crossover Crisis on Infinite Earths, probeert The CW de fans nog meer te hypen door drie nieuwe teasers vrij te geven. Al deze beelden kun je hieronder als een samengevoegde video bekijken.

Afgelopen zondagavond werden na uitzendingen van Supergirl en Batwoman twee video's vrijgegeven. Hierin werd gehint naar zowel David Harewood als Martian Manhunter en LaMonica Garrett als The Monitor. Daarnaast zien we ook Jon Cryers Lex Luthor de revue passeren.

Pariah komt eraan
De laatste video is verbonden aan The Flash. Hierin zien we hoe Nash Wells (Tom Cavanagh) een geheime doorgang onder Central City heeft gevonden. Wanneer hij door een portaal in deze doorgang gaat, verandert hij in DC-personage Pariah.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Picard' krijgt verhaallijn over de Borg!
Series / Nieuws

'Star Trek: Picard' krijgt verhaallijn over de Borg!

Producent Alex Kurtzman wil een nieuwe draai geven aan de bekende verhaallijn.

Volgend jaar zal Patrick Stewart voor het eerst in lange tijd weer te zien zijn als Jean-Luc Picard. Star Trek: Picard wordt echter geen simpele herhaling van Star Trek: The Next Generation. Tijdens een recent interview met Vanity Fair gaf uitvoerend producent Alex Kurtzman namelijk aan dat Picard geen verhaallijn met de Bord meer wilde zien. Kurtzman heeft de acteur uiteindelijk toch weten te overtuigen om de slechteriken opnieuw bij de plot te betrekken.

Lees ook: Nieuwe Eterprise in 'Star Trek: Picard'?

Kurtzman zei er het volgende over:

"Patrick zei altijd: 'Ik wil niks doen wat we al eerder hebben gezien.' Toch hadden we plannen voor de Borg, en dat vond hij in eerste instantie maar niks. Toen we het verder bespraken, kwamen we uiteindelijk op een volledig nieuwe manier om de Borg nij het verhaal te betrekken. Ik denk niet dat iemand zal zien aankomen wat we in petto hebben."

Lees ook: Waarom stopt Picard bij Starfleet?

Posttraumatische stress
Tijdens Star Trek: The Next Generation werd Picard korte tijde overgenomen door de Borg. Dat traumatiseerde hem jarenlang. Het grootste deel van dit trauma liet hij gelukkig achter zich na de gebeurtenissen in Star Trek: First Contact. Toch komen de Borg nu terug. In welke hoedanigheid? Daar komen we achter als het eerste seizoen van Star Trek: Picard begint op 23 januari 2020!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bekende actrice uit 'Will & Grace' overleden
Series / Celebrity

Bekende actrice uit 'Will & Grace' overleden

De populaire actrice werd uiteindelijk 83 jaar...

Actrice Shelley Morrison, welke onder meer te zien was in de populaire serie is op 83-jarige leeftijd overleden. De actrice speelde in Will & Grace de rol van huishoudster Rosario. In het jaar 2017 kreeg de serie nog een reboot, maar daarin was Morisson niet meer te zien.

In de oorspronkelijke reeks Will & Grace was Morrison in 68 afleveringen te zien als Rosario, de huishoudelijke hulp van Karen die sterk ondergewaardeerd werd. De makers hebben er alles aan gedaan om Morrison terug te laten keren voor de reboot, maar dat zag de actrice niet meer zitten. Ze genoot op dat moment immers reeds van haar pensioen.

Populair
In eerste instantie was het helemaal niet de bedoeling om van Rosario een vast terugkerend personage te maken. De huishoudster sloeg echter zo goed aan bij het publiek dat de productie er op een zeker ogenblik toch voor heeft gekozen om haar vast deel uit te laten maken van de cast.

Morrison verscheen voor het eerst op de televisie in het jaar 1961. Toen was ze te zien in de reeks Adventures in Paradise. In het jaar 2012 zette de actrice definitief een punt achter haar carrière.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
THR: "Dit zijn de beste 10 series van het decennium"
Series / Nieuws

THR: "Dit zijn de beste 10 series van het decennium"

Als het van de chief TV critic van The Hollywood Reporter afhangt wel...

Elk jaar opnieuw in de maand december laten heel wat experts uit de televisiesector hun licht schijnen op de beste series die het voorbije jaar zijn verschenen. Zo nu en dan wordt er ook eens verder gekeken dan het voorbije jaar. Dit is onder meer het geval voor de chief TV critic van The Hollywood Reporter..

De chief TV critic van The Hollywood Reporter heeft er voor gekozen om een lijstje samen te stellen met (zijn) beste series die de voorbije 10 jaar zijn verschenen. De parameters die werden gebruikt om de lijst samen te stellen zijn simpel. Alle afleveringen die zijn verschenen tussen 1 januari 2010 en 31 december 2019 tellen mee. Voor de serie Mad Men geldt dus dat ze kan worden vermeld in de lijst, maar dat de eerste drie seizoenen niet meetellen.

10 beste series
Uiteraard moet de onderstaande lijst nog met een korreltje zout worden genomen. Niet alleen is de maand december immers nog niet ten einde (en daarmee dus ook het jaar nog niet), daarnaast is het ook nog eens zo dat de critic zelf heeft aangegeven dat de lijst er de komende week alweer helemaal anders uit kan zien. In ieder geval, dit is zijn top 10 voor het voorbije decennium:

10. Better Things
09. Atlanta
08. The Leftovers
07. Halt and Catch Fire
06. Bojack Horseman
05. 30 for 30
04. Breaking Bad
03. Mad Men
02. Rectify
01. Parks and Recreation

Naast deze 10 titels maakte de chief critic ook nog zijn 10 runner-ups bekend. Ook hiertussen prijken uiteraard enkele absolute toppertjes van formaat. Het gaat hierbij niet alleen om Fargo, maar ook om Fleabag, The Americans evenals Better Call Saul. Andere toppers uit de runner-up lijst zijn met name:

- Review;
- Orange is the New Black;
- Game of Thrones;
- Hannibal;
- Justified;
- Louie;

Uiteraard zijn dergelijke lijsten (ook wanneer ze door critics zijn opgesteld) zeer persoonlijk getint. Voor menig aantal liefhebbers van series zal bijvoorbeeld vooral de hitserie Game of Thrones ergens bovenaan het lijstje prijken met beste series van het voorbije decennium.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste reviews: "The Witcher is beter dan Game of Thrones!"
Series / Nieuws

Eerste reviews: "The Witcher is beter dan Game of Thrones!"

De eerste reviews zijn laaiend enthousiast over 'The Witcher'!

Het is altijd even bang afwachten wanneer er een serie of film verschijnt die (deels) is gebaseerd op een videogame. Deze vrees bestaat ook voor The Witcher, maar de eerste korte reviews die zijn verschenen laten alvast het beste vermoeden!

Dat The Witcher voor Netflix één van de belangrijkste series tot dusver wordt mag duidelijk zijn. Niet alleen staan de verwachtingen bijzonder hooggespannen, daarnaast moet Netflix de nieuwe concurrentie het hoofd bieden en heeft ze toch wel een mega-investering gedaan in het project.

Lees ook: Netflix gunt 'The Witcher' mogelijk nu al een spin-off!

Lovende eerste reacties
Een aantal journalisten hebben ondertussen verschillende afleveringen van The Witcher kunnen bekijken. Veel mogen ze over de serie nog niet vertellen al duiken er op Twitter toch reeds enkele reacties op. Verschillende van deze reacties laten op zich weinig aan de verbeelding over. Wij maakten alvast een selectie van enkele opmerkelijke uitspraken.

"Ik kan er momenteel nog niet veel over zeggen, maar wat ik wel kan vertellen is dat The Witcher duidelijk goed is gecast. Bovendien zit de reeks slim in elkaar en beschikt ze over een goed tempo." Volgens een andere reviewer ziet de serie er behoorlijk "solide" uit. De meest opmerkelijke uitspraak tot dusver komt van een criticus welke de reeks in één klap vergelijkt met die andere populaire hitserie, namelijk Game of Thrones. Hij stelde op Twitter dan ook het volgende:

"De vechtscènes zijn veel beter dan deze in Game of Thrones. Sterker nog, ik zou zelfs durven te stellen dat de vechtscènes in Game of Thrones er vergeleken met deze uit The Witcher maar belabberd uitzien. De magie van Geralt gecombineerd met de indrukwekkende zwaardgevechten zijn echt een streling voor het oog." De critic in kwestie laat bovendien nog optekenen dat hij een bepaalde vechtscène reeds vier keer heeft bekeken en dat we er met z'n allen zonder meer van gaan genieten!




De acht afleveringen welke deel uitmaken van het eerste seizoen van The Witcher zijn te bekijken bij Netflix vanaf 20 december 2019!

Lees ook: 'The Witcher' brengt iets heel nieuws
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.