Bijna kwam er geen Arrowverse-crossover meer

Bijna kwam er geen Arrowverse-crossover meer

Crisis on Earth-X was zo belastend...

Jim Pedd, 4 december 2019 om 14:09

The CW begint bijna met zijn vijfdelige megacrossover Crisis on Infinite Earths in het Arrowverse. Het event is gigantisch, maar was er bijna niet geweest. Producent Marc Guggenheim vertelt dat er bijna geen nieuwe crossover meer kwam.
Het probleem (voor zover je dat zo kan noemen) ligt in de zeer geslaagde Crisis on Earth-X. Dat was de gouden standaard van het Arrowverse-crossoveridee, vertelt Guggenheim tijdens een interview. In Crisis on Earth-X kwamen de leiders van een door nazi’s overheerst Earth-X naar Earth-1 om het huwelijk van Barry Allen en Iris West te verpesten.

Lees ook: Met deze twee woorden eindigt 'Arrow'

Megacrossover
In de eerste crossover wordt de Tweede Wereldoorlog gewonnen door de Nazi’s. Generaties later wordt de aarde overheerst door Dark Arrow en zijn vrouw, Overgirl. Ze komen naar Earth-1 om Supergirl te ontvoeren en met haar hart Overgirl te redden. Die gaat namelijk dood aan de straling die ze absorbeert van de zon.

Lees ook: 'Arrow' seizoen 8 negeert een heel belangrijke traditie

In de Crisis kwamen de vier Arrowverse-series en vijftien superhelden samen. Volgens Guggenheim was dat meteen bijna het einde. “We merkten het een jaar later nog. Het netwerk moest echt zijn best doen om ons te overtuigen er nog een te doen. We wilden een pauze nemen en daarna terugkomen met Crisis on Infinite Earths. Maar toen mochten we een kleinere crossover maken, drie uur lang.”

Dat werd toen Elseworlds, dat drie uur duurde en de deur opende voor Crisis on Infinite Earths.

Bron: CB

Lees meer over: Arrowverse, Arrow, The CW, Crisis on Infinite Earths, Crisis on Earth X

Informatie over de serie: Arrow

Populair nieuws