search

Ons nieuws van woensdag 4 december 2019

'Jar Jar Binks' keert terug voor Disney+
Series / Nieuws

'Jar Jar Binks' keert terug voor Disney+

Er komt een spelshow met acteur Ahmed Best als host!

Jar Jar Binks keert terug op Disney+. Niet zoals je zou denken. Acteur Ahmed Best, die de rol speelde in de drie Star Wars-prequelfilms, mag een spelshow presenteren op de streamingdienst van Disney. Hij zal daar kinderen laten testen hoe goed ze als Jedi zijn.

Star Wars: Jedi Temple Challenge is daarmee een van de eerste spelshows die gemaakt wordt voor een streamingdienst (eerder maakte Netflix een hindernisbaan-show). In de show moeten deelnemers in een bos, in een ruimteschip en in een Jedi-tempel uitdagingen het hoofd bieden. Best zal optreden als presentator, wat Disney betreft vanwege zijn "unieke set aan vaardigheden als acteur, danser, martial arts expert, STOMP-musicus en Star Wars-fan."

Jedi Temple Challenge
In de spelshow krijgt Best hulp van een robot die gemaakt is voor de serie, "een hilarische mensachtige robot companion" waarvan de stem ingesproken wordt door Mary Holland. Het duo moet de kinderen daarmee zoveel mogelijk bijstaan. "De verschillende uitdagingen testen de verbinding van een Padawan met de Force en doet dat op drie locaties: een bosplaneet, een Jedi-sterrencruiser en in een Jedi tempel."

De spelshow is in de loop van 2020 te streamen op Disney+.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Netflix laat je de bekendste spooklocaties ter wereld ontdekken
Series / Nieuws

Netflix laat je de bekendste spooklocaties ter wereld ontdekken

Mensen die wel houden van een beetje horror opgelet!

Door de jaren heen zijn er tal van verschillende horrorfilms en series verschenen waarin er gebruik werd gemaakt van echte locaties. Het gaat hierbij dan onder meer om namen zoals bijvoorbeeld The Amityville Horror evenals The Conjuring. Deze locaties zijn (of waren) allemaal te bezoeken en hebben duidelijk heel wat mensen gefascineerd. Die fascinatie is ook bij Netflix duidelijk niet onopgemerkt gebleven.

Netflix heeft bekend gemaakt dat het uit zal pakken met een gloednieuwe docuserie waarin enkele van 's werelds meest spookachtige locaties zullen worden bezocht. Veel over de docuserie is er momenteel nog niet bekend, maar wat we wel weten is het bedrijf dat verantwoordelijk zal zijn voor de productie van de docuserie. Het gaat hierbij dan ook om het bedrijf van niemand minder dan Ron Howard en Brian Grazer, namelijk Imagine Entertainment.

Hoge verwachtingen
Ondanks de weinige details die tot dusver bekend zijn gemaakt door Netflix met betrekking tot haar aankomende, spookachtige serie is het zo dat de verwachtingen toch reeds hooggespannen staan. Dit niet alleen omwille van het achterliggende bedrijf, maar ook omdat niemand minder dan Joe Berlingen de reeks zal regisseren. Dit zijn toch best grote namen welke Netflix heeft weten te strikken.

Ben jij dus met andere woorden iemand die wel gefascineerd is door verlaten en spookachtige locaties? In dat geval zal deze nieuwe Netflix docuserie ongetwijfeld heel wat moois voor jou in petto hebben. Wanneer we ze precies kunnen verwachten is vooralsnog echter niet bekend.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Het Arrowverse had helemaal niet moeten bestaan
Series / Nieuws

Het Arrowverse had helemaal niet moeten bestaan

De makers vertellen dat het allemaal per ongeluk gegroeid is.

Het Arorwverse bestaat op dit moment uit zes series. Acht jaar na de lancering van Arrow is dat een behoorlijk indrukwekkende prestatie. Zo indrukwekkend dat er met Crisis on Infinite Earths zelfs een megacrossover komt waarin al die series bij elkaar komen.

Maar tijdens een interview met Entertainment Weekly, vertellen bedenkers Marc Guggenheim en Greg Berlanti dat het nooit de bedoeling was om met het Arrowverse te komen. Dat die megafranchise er nu is, is dus enkel te danken aan het succes van de individuele series en de kansen die zender The CW telkens weer wist te bieden.

Lees ook: Eerste plotdetails Crisis on Infinite Earths!

Nooit het idee
Er was volgens het duo nooit een meesterplan. "Veel mensen denken van wel," aldus Berlanti. "Maar elke stap was weer een verrassing." Guggenheim ziet het bestaan van het Arrowverse dan ook als een ongelofelijke verrassing. "Als ik een woord zou moeten kiezen, is dat ongelofelijk. De waarheid is dat deze onverwachte uitbreiding past binnen mijn filosofie voor hoe je zo'n universum moet opbouwen. Je moet één goede serie maken. Dat is heel moeilijk. Als je daar in weet te slagen, kan je een tweede maken."

Lees ook: Arrowverse's Crisis on Infinite Earths krijgt open einde

Daar is men behoorlijk goed in geslaagd, want na Arrow kwam in 2014 The Flash, gevolgd door nieuwe series. En er is meer in de maak: Green Arrow and the Canaries en Superman & Lois.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Bijna kwam er geen Arrowverse-crossover meer
Series / Nieuws

Bijna kwam er geen Arrowverse-crossover meer

Crisis on Earth-X was zo belastend...

The CW begint bijna met zijn vijfdelige megacrossover Crisis on Infinite Earths in het Arrowverse. Het event is gigantisch, maar was er bijna niet geweest. Producent Marc Guggenheim vertelt dat er bijna geen nieuwe crossover meer kwam.

Het probleem (voor zover je dat zo kan noemen) ligt in de zeer geslaagde Crisis on Earth-X. Dat was de gouden standaard van het Arrowverse-crossoveridee, vertelt Guggenheim tijdens een interview. In Crisis on Earth-X kwamen de leiders van een door nazi's overheerst Earth-X naar Earth-1 om het huwelijk van Barry Allen en Iris West te verpesten.

Lees ook: Met deze twee woorden eindigt 'Arrow'

Megacrossover
In de eerste crossover wordt de Tweede Wereldoorlog gewonnen door de Nazi's. Generaties later wordt de aarde overheerst door Dark Arrow en zijn vrouw, Overgirl. Ze komen naar Earth-1 om Supergirl te ontvoeren en met haar hart Overgirl te redden. Die gaat namelijk dood aan de straling die ze absorbeert van de zon.

Lees ook: 'Arrow' seizoen 8 negeert een heel belangrijke traditie

In de Crisis kwamen de vier Arrowverse-series en vijftien superhelden samen. Volgens Guggenheim was dat meteen bijna het einde. "We merkten het een jaar later nog. Het netwerk moest echt zijn best doen om ons te overtuigen er nog een te doen. We wilden een pauze nemen en daarna terugkomen met Crisis on Infinite Earths. Maar toen mochten we een kleinere crossover maken, drie uur lang."

Dat werd toen Elseworlds, dat drie uur duurde en de deur opende voor Crisis on Infinite Earths.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
AMC en 'Annihilation'-schrijver maken epische sci-fi serie 'Borne'
Series / Nieuws

AMC en 'Annihilation'-schrijver maken epische sci-fi serie 'Borne'

Jeff VanderMeers Annihilation werd eerder verfilmd voor Netflix.

AMC Studios ontwikkelt momenteel een nieuwe serie gebaseerd op Borne, het boek van Annihilation-auteur Jeff VanderMeer.

Het verhaal van Borne speelt zich af in een post-apocalyptische toekomt. We volgen het personage Rachel, een jongedame die in een vernietigde stad op zoek is naar alles wat haar maar kan helpen om te overleven. Haar leven verandert volledig wanneer ze een vreemd schepsel vindt dat op elk moment van gedaante kan veranderen. Ook is er een gigantische vliegende beer(!) betrokken bij het verhaal...

Filmversie van de baan
Het was oorspronkelijk de bedoeling dat Paramount Pictures een film zou maken van Borne. Gezien het feit dat de studio niet erg veel vertrouwen had in Annihilation (de film werd verkocht aan Netflix), is het niet vreemd dat die verfilming van de baan is. AMC ziet echter genoeg potentieel in de verfilming en maakt er nu zelfs een serie van. Schrijver VanderMeer zal overigens dienst doen als uitvoerend producent en creatief adviseur.

Het is nog onduidelijk wanneer we Borne op de buis kunnen verwachten.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Batman en Superman bestaan in 'Watchmen'!
Series / Nieuws

Batman en Superman bestaan in 'Watchmen'!

Maar niet zoals je meteen zou verwachten.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
HBO's Watchmen speelt zich af in een alternatief universum waarin superhelden echt zijn. De nieuwste aflevering omvat een boel onthullingen. Zo bleek dat Doctor Manhattan zich helemaal niet op Mars bevindt, maar al een decennium op Aarde zit en zich voordoet als de man Cal Abar, de echtgenoot van Angela. Maar er is nog iets interessants: Batman bestaat!

Agent Dale Petey deelt in de Peteypedia een verhaal over de jeugd van Angela. Hij kijkt naar de inspiratiebron van Angela voor haar persona als Sister Night. Die komt uit de Blaxploitation-film over een "nun with a motherf****ng gun". De film is belangrijk voor Angela, want haar ouders lieten haar die film niet kijken voordat ze naar bed ging (en die gingen daarna dood). Agent Petey stelt dat Sister Night een spoof is van Silhouette uit de Minutemen en deel van een genre dat verwijst naar Black Mask-films, waarin zwarte versies van helden bestaan. Zo is Black Superman spoof van Doctor Manhattan, draait Tarantula om Mothman en Batman om Nite Owl.

Lees ook: Waar draait de mysterieuze 'Watchmen'-serie nou precies om?

Batman bestaat
Daarmee bestaat Batman dus in de comicserie. Dat is extra interessant, als je Nite Owl in overweging neemt. Dat personage is in de comics een parodie van The Phantom en Batman. De serie draait dat nu dus helemaal om en maakt van Batman juist een parodie van Nite Owl. Een slimme manier dus om de serie wat extra diepgang te geven!

Lees ook: Succesvolle 'Watchmen'-serie kan makkelijk meer seizoenen krijgen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Kirk Cameron te zien in laatste seizoen 'Fuller House'
Series / Nieuws

Kirk Cameron te zien in laatste seizoen 'Fuller House'

De acteur maakt onverwachts zijn opwachting in het vijfde seizoen van de reeks!

Het verhaal van Fuller House is bijna voorbij. Het vijfde seizoen is dan ook het laatste voor de reeks. Toch zullen de eindcredits van de Full House spinoff pas te zien zijn nadat Kirk Cameron nog even zijn opwachting heeft gemaakt!

Kirk Cameron, bekend van onder meer Growing Pains zal dus de cast van Fuller House voor het vijfde en laatste seizoen vervoegen. De acteur verschijnt in een aflevering welke van de hand komt van Candace Cameron Bure. In een reactie op de komst van Cameron heeft Bure alvast het volgende laten optekenen:

"Mijn broer Kirk zal te zien zijn in een aflevering dit seizoen. Dat was echt een fantastische verrassing. Het voelt een beetje zoals een jaren '90 aflevering. Niet alleen mijn broer is er in te zien, maar ook Lisa Loeb. Tijdens diezelfde week had ik ook de leiding over een episode dus het was helemaal geweldig."

Lees ook: 'Fuller House' cast: "Niet te geloven dat het allemaal voorbij is"

Full House
Wat dit nieuws natuurlijk extra bijzonder maakt is dat Kirk Cameron in het verleden reeds te zien was in Full House. Hij verscheen namelijk in een aflevering van de reeks in het jaar 1988. Toen speelde hij het personage van "Cousin Steve".

De eerste helft van het vijfde seizoen van Fuller House verschijnt op streamingdienst Netflix op 6 december 2019.

Lees ook: Netflix-serie 'Fuller House' krijgt een vijfde en laatste seizoen
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Foto 'The Falcon and The Winter Soldier' hint naar leven na de Blip
Series / Nieuws

Foto 'The Falcon and The Winter Soldier' hint naar leven na de Blip

De serie speelt uiteraard af na Endgame.

In 2020 zien we verschillende verhalen in het Marvel Cinematic Universe. De film Black Widow werpt een blik op het verleden van dit personage, vervolgens kijkt Enternals naar de oorsprong van het Marvel-filmuniversum en in de serie The Falcon and The Winter Soldier wordt gekeken naar een periode na "Blip".

De Blip is in het Marvel Cinematic Universe de situatie dat de helft van het leven in het universum terugkeert, nadat Bruce Banner de Snap van Thanos heeft hersteld. Het gevolg is dat er een groep mensen leeft die vijf jaar jonger is dan de andere helft die de Snap overleefde. Onderstaande nieuwe setfoto van The Falcon and The Winter Soldier laat zien dat de wereld zich herstelt en dat in de verkoop van huizen gretig gebruik van de Blip wordt gemaakt.


In augustus op Disney+
Het is nog wel even wachten op de eerste Marvel-serie, waarin hoofdrollen zijn voor Anthony Mackie (Sam Wilson a.k.a. Falcon a.k.a. de nieuwe Captain America?), Sebastian Stan (Bucky a.k.a. The Winter Soldier) en Daniel Brühl als Helmut Zemo a.k.a. Baron Zemo. De zesdelige miniserie verschijnt waarschijnlijk niet eerder dan augustus 2020.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Spectaculaire en grootste sciencefictionfilm moet in mei Netflix-kijkers omver gaan blazen

  2. 2. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  3. 3. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  4. 4. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  5. 5. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

Bekijk alle artikelen