Het Arrowverse had helemaal niet moeten bestaan

De makers vertellen dat het allemaal per ongeluk gegroeid is.

Jim Pedd, 4 december 2019 15:13

Het Arorwverse bestaat op dit moment uit zes series. Acht jaar na de lancering van Arrow is dat een behoorlijk indrukwekkende prestatie. Zo indrukwekkend dat er met Crisis on Infinite Earths zelfs een megacrossover komt waarin al die series bij elkaar komen.
Maar tijdens een interview met Entertainment Weekly, vertellen bedenkers Marc Guggenheim en Greg Berlanti dat het nooit de bedoeling was om met het Arrowverse te komen. Dat die megafranchise er nu is, is dus enkel te danken aan het succes van de individuele series en de kansen die zender The CW telkens weer wist te bieden.

Lees ook: Eerste plotdetails Crisis on Infinite Earths!

Nooit het idee
Er was volgens het duo nooit een meesterplan. “Veel mensen denken van wel,” aldus Berlanti. “Maar elke stap was weer een verrassing.” Guggenheim ziet het bestaan van het Arrowverse dan ook als een ongelofelijke verrassing. “Als ik een woord zou moeten kiezen, is dat ongelofelijk. De waarheid is dat deze onverwachte uitbreiding past binnen mijn filosofie voor hoe je zo’n universum moet opbouwen. Je moet één goede serie maken. Dat is heel moeilijk. Als je daar in weet te slagen, kan je een tweede maken.”

Lees ook: Arrowverse's Crisis on Infinite Earths krijgt open einde

Daar is men behoorlijk goed in geslaagd, want na Arrow kwam in 2014 The Flash, gevolgd door nieuwe series. En er is meer in de maak: Green Arrow and the Canaries en Superman & Lois.

Bron: EW

Lees meer over: Arrowverse, The Flash, Arrow, The CW, Marc Guggenheim, Greg Berlanti

Informatie over de serie: The Flash

Populair nieuws