'12 Monkeys' serie anders dan film

Het uitgangspunt wordt herzien.

Jim Pedd, 17 juli 2014 09:33

Het is al maanden geleden dat SyFy een 12 Monkeys televisieserie aankondigde. Sindsdien hebben we er vrijwel niets meer over gehoord, maar nu spreekt uitvoerend producent van de serie, Richard Suckle, over wat we kunnen verwachten van de serie. Volgens hem zal de serie in januari te zien zijn en kon daarom de Comic-Con dit jaar niet bezocht worden.
”We wilden de serie voor laten gaan, omdat de première al in januari is,” vertelde Suckle. ”Het was een productiebeslissing met Syfy en we wilden de acteurs op de set hebben.” Toch wilde hij wel een beetje ingaan op wat we kunnen verwachten van de serie. In de film van Terry Gilliam speelt Bruce Willis de rol van de veroordeelde James Cole. Hij wordt terug in de tijd gestuurd om een virus te stoppen, dat voorbestemd is de mensheid te vernietigen.

De serie zal dat uitgangspunt compleet herzien. ”We wilden de film niet gewoon opnieuw maken en dus hebben we alles helemaal veranderd.”[i] Dat betekent dus ook dat de ambiguïteit die de film hanteert met betrekking tot de geestelijke gezondheid van Cole, verandert. [i]”We zeggen niet dat Cole geen gestoord persoon is. Dat ligt nog open voor de serie.”

Of de serie in Nederland te zien zal zijn, weten we nog niet.


Bron: Deadline

Lees meer over: 12 monkeys, syfy, serie, film, richard suckle, bruce willis, terry gilliam, james cole, aaron stanford

Informatie over de serie: 12 Monkeys

Populair nieuws