Netflix app komt met een nieuwe handige functie 'Downloads For You'

Netflix gaat series automatisch voor je downloaden

De functie kan indien je dat wenst uiteraard ook worden uitgeschakeld...

Geoffrey Ketels, 7 december 2019 om 00:04

Netflix heeft bekend gemaakt dat het is begonnen met het testen van een nieuwe functie bij een beperkte groep gebruikers. Concreet zou de functie het mogelijk moeten maken voor Netflix om automatisch series te downloaden naar de smartphone van haar abonnees.
De nieuwe functie die Netflix gaat uitrollen moet er voor zorgen dat Netflix automatisch films en series naar je smartphone kan downloaden waarvan ze denkt dat je ze wel leuk zou vinden. Omdat lang niet iedereen er op zit te wachten dat er zomaar zonder toestemming zaken worden gedownload op zijn of haar smartphone zal het voor alle duidelijkheid ook mogelijk zijn om de functie uit te schakelen. Bovendien zal het ook mogelijk zijn om aan te geven hoeveel ruimte je op je smartphone ter beschikking wil stellen van Netflix om downloads op te kunnen plaatsen.

Alleen bij WiFi verbinding
Wanneer je akkoord gaat met het automatisch downloaden van series en films naar je smartphone of tablet hoef je er ook niet voor te vrezen dat dit er onverwachts je volledige datapakket door zal jagen. Het downloaden van de films en series gebeurt dan ook enkel en alleen wanneer je mobiele apparaat is verbonden met een WiFi-netwerk.

Wanneer Netflix van plan is om de nieuwe functie voor iedereen beschikbaar te maken is voorlopig nog niet bekend.

Lees meer over: Netflix, streamingdienst, streamingservice

Populair nieuws