Baby Yoda kost Walt Disney miljoenen!

Baby Yoda kost Walt Disney miljoenen!

Sorry They Are!

Bram de Groot, 7 december 2019 om 00:04

In de twee Guardians of the Galaxy-films van Marvel Studios was Baby Groot te zien en dat figuurtje bracht ongetwijfeld flink wat merchandise-opbrengsten in het laatje bij Walt Disney.
Hoe anders is dat nu bij Baby Yoda uit The Mandalorian. Het kleine wezentje met grote oren en een bepaalde Force-kracht was voor de release van de serie namelijk nog nergens te zien. En gelukkig maar!

Lees ook: 'The Mandalorian': Baby Yoda vs. Darth Sidious in gave fanvideo

Vele miljoen misgelopen
Dit betekent voor Walt Disney wel een flink strop. Het huismuis had namelijk vele miljoenen kunnen verdienen aan de merchandise, zeker in de huidige decembermaand. Vele merken proberen de schade enigszins te beperken door snel met artikelen voor de dag te komen.

In de States zou Disney zo'n 2,7 miljoen aan inkomsten mislopen, aldus Jungle Scout. Alleen al op Amazon zouden 90.000 zoekopdrachten zijn geweest naar artikelen van Baby Yoda. Gezien het succes aan de bioscoopkassa's dit jaar zal het allemaal wel meevallen hoe Disney dit ziet. De mensen zullen het voor nu vooral moeten doen met artikelen gebaseerd op het titelpersonage.

Lees ook: Disney hint naar afloop 'The Mandalorian'!

Bron: comicbook.com

Lees meer over: Star Wars, Walt Disney, Jon Favreau, Iron Man, Pedro Pascal, The Mandalorian, Nick Nolte

Populair nieuws