Fans voeren campagne voor revival 'Stargate'

Fans voeren campagne voor revival 'Stargate'

Zit er straks meer aan te komen?

Jim Pedd, 9 december 2019 om 07:04

Fans hopen heel erg dat ze de sci-fi serie Stargate terug kunnen brengen. Schrijver en producent Joseph Mallozzi bracht fans ertoe om volop te gaan tweeten met de hashtag WeWantStargate en daarbij Brad Wright, medebedenker van de drie series, te taggen.
De campagne was succesvol genoeg om de hashtag trending te maken op Twitter. En dus hopen fans nu dat Brad Wright toegeeft en ook echt een nieuwe serie gaat maken. Of dat zomaar kan is niet helemaal duidelijk. Roland Emmerich, die de serie bedacht, werkt aan een nieuwe Stargate-film en mogelijk wil men die eerst maken.

Wat was Stargate?
De franchise begon met de film Stargate, die Emmerich en Dean Devlin in 1994 uitbrachten. Daarop volgde in 1997 een serie, Stargate SG-1, die maar liefst tien seizoenen duurde en pas in 2007 eindigde. Er kwamen ook twee films: Stargate: The Ark of Truth en Stargate: Continuum uit, waarmee het verhaal werd afgerond.

Maar voordat SG-1 eindigde, kwam er al de spin-off Stargate Atlantis, die vijf seizoenen duurde en tot 2009 te volgen was. Datzelfde jaar debuteerde Stargate Universe, die twee seizoenen duurde en daarna stopte. Daarmee was het op televisie ook gedaan met de franchise, alhoewel in 2017 Stargate Command gelanceerd werd door MGM. Daar kan je alle series streamen, aangevuld met een prequel Stargate Origins. Die miniserie met tien afleveringen van elk tien minuten vertelt het verhaal van de Stargate.

En nu hopen fans dus op meer!

Bron: CB

Lees meer over: Stargate, Stargate SG 1, Stargate Atlantis, Stargate Universe, Stargate Command, Stargate Origins, Roland Emmerich, Dean Devlin

Informatie over de serie: Stargate SG-1

Populair nieuws