search

Ons nieuws van maandag 9 december 2019

Schild Captain America in Marvel-serie 'The Falcon and The Winter Soldier'
Series / Nieuws

Schild Captain America in Marvel-serie 'The Falcon and The Winter Soldier'

Falcon krijgt deze in handen.

We duiken bijna 2020 in en in dat jaar zullen we de eerste Disney+ Marvel-serie zien binnen het Marvel Cinematic Universe. Deze zal draaien om de nieuwe Captain America: Anthony Mackie's Sam Wilson a.k.a. de Falcon!

Het is nu duidelijk dat Falcon in de serie The Falcon and The Winter Soldier het schild hanteert van Steve Rogers, de Captain America tot aan het slotstuk in de film Avengers: Endgame.

Lees ook: Foto's uit eerste Marvel-series van Disney+!

Focus op Falcon en schild
De opnames voor The Falcon and The Winter Soldier zijn al gestart en de zes afleveringen spelen zich naar verluidt af na de Blip, het moment dat de weggesnapte helft van het leven weer terugkeert. Tijdens CCXP 2019 zei Marvel Studios-baas Kevin Feige het volgende over de serie:

"We zagen hoe Old Man Cap het schild aan Sam Wilson gaf aan het einde van Endgame en de vraag is nu; wat heeft hij er daarna mee gedaan? Wat betekent het voor Sam Wilson, en dat schild? Dat is een grote verantwoordelijkheid, en dat is precies waar de show zich op richt en waar het om draait."

Naar verwachting start The Falcon and The Winter Soldier in augustus op Disney+.

Lees ook: Foto 'The Falcon and The Winter Soldier' hint naar leven na de Blip
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ruige 'Warrior' toont veel actie en martial arts! [Dvd]
Series / Blu-ray Review

Ruige 'Warrior' toont veel actie en martial arts! [Dvd]

"This isn't China, this is Chinatown"

Bedenkers: Shannon Lee, Justin Lin | Cast: Andrew Koji (Ah Sahm), Olivia Cheng (Ah Toy), Jason Tobin (Young Jun), Kieran Bew (Officer "Big Bill" O'Hara), Dean Jagger (Dylan Leary), e.a. | Uitzending serie: 2019 - heden| Tv-zender: Cinemax

Dol op vechtscènes en de nodige martial arts? Dan zit je goed bij deze serie Warrior. De door onder meer Justin Lin geproduceerde ruige, en sexy tv-serie is gebaseerd op een origineel concept en verhaal van Bruce Lee. Het is de zender Cinemax, onderdeel van HBO, die de serie uitzendt. Ondanks dat de kijkcijfers laag waren, bleven deze bij seizoen 1 wel constant. De ontvangst is prima te noemen.

Onlangs bracht Warner Bros Home Entertainment het eerste seizoen van Warrior uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de trailer en synopsis.



Warrior speelt zich af in het 19e-eeuwse San Francisco, ten tijde van de wrede Tong Wars, en volgen we een wonderkind dat uitblinkt in oosterse vechtkunst. Wanneer hij vanuit China emigreert wordt hij aan een machtige, criminele familie in Chinatown verkocht om hun vuile klusje op te knappen.



Dvd: Warrior - seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 40 minuten | Release: november 2019 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888247020 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van Warrior zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd keepcase, met daaromheen in insteekhoes. In de keepcase helaas geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen. De achterkant lijkt ook weinig extra's te voorspellen.

Beeld & geluid
De tien afleveringen staan verspreid over drie schijven, met op schijf drie vier afleveringen. De beeldkwaliteit op deze Dvd-uitgave is meer dan oké. Scherpte en kleur zijn beter dan bij een gemiddelde Dvd-uitgave, als blijft ook deze Standard Definition-weergave last hebben van lichte blokvorming. De donkere beelden doen het ook redelijk, al had het iets beter gekund.

De geluidstrack is standaard Dolby Digital 5.1 en deze doet zijn werk. De liefhebber kan deze serie overigens ook op Blu-ray aanschaffen.

Extra's
De extra's op de schijven blijven beperkt tot de Inside the Episode-video's per aflevering. Deze duren circa 4 a 5 minuten per stuk en laat veel beelden en interviews met de cast zien. Meer is er niet.

Seizoen 2 aangekondigd
Ondanks dat nog niet bekend is wanneer deze verschijnt, heeft Cinemax al wel het tweede seizoen voor Warrior aangekondigd. In dit seizoen zal het personage Zing (Dustin Nguyen) een belangrijkere rol krijgen. Hieronder de aankondigingsvideo:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser trailer Netflix-serie 'Chilling Adventures of Sabrina' seizoen 3!
Series / Trailer

Teaser trailer Netflix-serie 'Chilling Adventures of Sabrina' seizoen 3!

De serie gaat heel snel weer verder.

Part 2 van Netflix-serie Chilling Adventures of Sabrina was behoorlijk zwaar voor Sabrina Spellman. Niet alleen kwam de jonge heks erachter dat haar echte vader de Dark Lord was, ook versloeg ze hem met als prijs het verlies van haar vriendje Nick. Nu reizen Sabrina en haar vrienden naar de hel om hem te bevrijden.

Gelukkig hoeven we niet heel lang meer te wachten op die duistere reis. Netflix gaf een teaser vrij voor het derde deel van de serie, waarin we ook meteen leren dat de show op 24 januari 2020 weer van start gaat. In de korte promo, die je hieronder kan zien, komt een in rood geklede Sabrina uit de schaduwen gelopen en fluistert een spookachtige stem "Welcome to hell".



Er is ook al een synopsis vrijgegeven voor het derde seizoen van de serie en die is behoorlijk gedetailleerd:
In deel drie moet Sabrina bijkomen van de gruwelijke gebeurtenissen in deel twee. Alhoewel ze haar vader, Lucifer, versloeg, zit de Dark Lord nu in de menselijke gevangenis van haar geliefde vriendje, Nick Scratch. Sabrina kan het niet hebben dat Nick het ultieme offer bracht en nu lijdt in de hel waar hij eeuwig zal branden onder toeziend oog van Madam Satan. En dus besluit Sabrina het samen met haar sterfelijke vrienden, The Fright Club (bestaande uit Harvey, Rosalind en Theo) hem te bedrijven. Maar dat de Dark Lord niet langer op de troon zit, heeft grote gevolgen en zonder iemand op de troon, moet Sabrina de titel van Queen aannemen om die te verdedigen tegen een uitdager, de knappe Prince of Hell Caliban. Ondertussen komt er een mysterieus circus aan in Greendale, met een nieuwe bedreiging voor de Spellmans en de coven: een groep heidenen die een oeroud kwaad willen terugbrengen.

Lees ook: 'Chilling Adventures of Sabrina' gaat snel verder
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer laatste seizoen 'Homeland': Carrie keert nog één keer terug!
Series / Trailer

Trailer laatste seizoen 'Homeland': Carrie keert nog één keer terug!

Carrie keert nog één keer terug.

Nog één seizoen en dan is het verhaal van Carrie voorbij in Homeland. Showtime heeft vandaag een trailer vrijgegeven voor het achtste seizoen van de actieserie. Die eindigt straks na al die jaren met naar het schijnt een persoonlijke afrekening voor Carrie.

Onderstaande trailer laat zien dat Carrie nog maar net hersteld is van haar avonturen in Rusland. Saul zet haar meteen weer in om de oorlog in Afghanistan te helpen stoppen. Daarvoor moet ze de onderhandelingen met de Taliban helpen vormgeven en dat heeft zo zijn gevolgen. Het seizoen is de laatste en vanaf 9 februari te zien in de Verenigde Staten. Hier in Nederland is de serie op NPO3 te volgen vanaf 16 februari.



Homeland komt nu tot een einde en dat heeft bepaalde implicaties voor de personages. Zo keert Numar Acar terug als Haissam Haqqani, de terrorist die in het vierde seizoen nog een bloederige aanslag pleegde. Het verleden zal Carrie, zo lijkt het nu, dus in gaan halen.

Lees ook: Laatste seizoen 'Homeland' krijgt eerste teaser-trailer!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek'-films met seriepersonages eindelijk mogelijk
Series / Nieuws

'Star Trek'-films met seriepersonages eindelijk mogelijk

Het heeft een decennium geduurd, maar nu zijn de problemen opgelost.

De rechten op de Star Trek-films en -series bevinden zich weer onder dezelfde paraplu. Deze week is de fusie van CBS en Viacom namelijk afgerond. En dat zal ertoe leiden dat er nu weer nieuwe zaken mogelijk zijn met de franchise!

Jarenlang waren personages uit de Star Trek-series ook in eigen films te zien. Maar toen CBS en Viacom in 2006 geplitst werden, kreeg Paramount Pictures (en dus Viacom) de filmrechten en bleven de televisierechten bij CBS. Daardoor konden er niet meer zomaar films gemaakt worden, waarin personages uit de series voortkwamen.

Lees ook: Captain Pike is terug in 'Star Trek'!

Eindelijk opgelost
Dat probleem is volgens The Hollywood Reporter sinds kort opgelost. Viacom en CBS zijn er namelijk mee akkoord om samen te komen in een groot mediabedrijf. Alle CBS-filmstudio's en televisiezenders, waaronder MTV, Nickelodeon, BET, Comedy Central en Showtime, komen samen onder de vlag ViacomCBS.

Lees ook: Is 'Star Trek' straks niet meer te zien op Netflix?

Daardoor komen er ook 3.600 films en 140.000 televisieaflveringen samen. Die bibliotheek zal ook helpen om de streamingdienst CBS All Access te laten concurreren met Disney+, Netflix en Hulu.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Wie is dat aan het einde van 'The Mandalorian' aflevering 5?
Series / Nieuws

Wie is dat aan het einde van 'The Mandalorian' aflevering 5?

Mysterieus figuur doet zijn intreden.

Afgelopen vrijdag werd de vijfde aflevering van The Mandalorian online gezet op Disney+. De aflevering had de korte synopsis "De Mandalorian helpt een startende premiejager die flink in de nesten zit", maar bracht ook een onverwacht mysterieus personage ten tonele.

Uiteraard volgen er nu SPOILERS voor de Star Wars-serie van Disney+. Dus als je niets wilt weten, klik dan snel weg. Je bent gewaarschuwd!



Wie is dat mysterieuze figuur?
Aflevering vijf The Gunslinger speelt zich grotendeels af op Tatooine en laat zien hoe de Mandalorian een jonge, ambitieuze premiejager Toro Calican (Jake Cannavale) helpt in zijn zoektocht naar het personage Fennec Shand, gespeeld door Ming-Na Wen. Ze weten haar te vangen, maar Calican verraadt de Mandalorian en doodt tussendoor Shand.

Helemaal aan het einde van de aflevering zien we het levenloze lichaam van Shand liggen. Een schim van een mysterieus personage loopt er naar toe. De vraag is nu; wie is dat? Volgens de geruchten is dat Boba Fett.

Maar hoe kan dat?
Boba Fett lijkt in Episode VI: Return of the Jedi op Tatooine dood te gaan als hij per ongeluk in de bek van de Sarlacc belandt. In andere verhalen werd al duidelijk dat Fett dit heeft overleefd en nu wordt dit hoogstwaarschijnlijk doorgetrokken in The Mandalorian.

Lees ook: Disney hint naar afloop 'The Mandalorian'!

Een andere optie is dat het 't personage Giancarlo Esposito uit Breaking Bad is. Hij speelt in de serie het figuur Moff Gideon, maar is nog niet geïntroduceerd. Duidelijk is wel dat er meer onheil aankomt voor de Mandalorian en Baby Yoda. Nog een weekje wachten!

Lees ook: Baby Yoda kost Walt Disney miljoenen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Foto's uit eerste Marvel-series van Disney+!
Series / Nieuws

Foto's uit eerste Marvel-series van Disney+!

WandaVision en The Falcon and the Winter Soldier.

In 2020 start Disney+ met de Marvel-series die rechtstreeks invloed hebben op de films binnen het Marvel Cinematic Universe op het witte doek. Volgend jaar zie je The Falcon and The Winter Soldier en begin 2021 verschijnt WandaVision.

Tijdens Comic Con in São Paulo in Brazilië zijn tijdens een panel van Marvel Studios enkele foto's onthuld uit die series. Deze zijn nog niet officieel online verschenen, maar via Twitter zwerven ze ondertussen online. Check de beelden hieronder.





Wanneer verschijnen de series op Disney+?
De serie rond Anthony Mackie's Falcon en Sebastian Stans Bucky a.k.a. The Winter Soldier moet naar verluidt in Augustus starten op Disney+. In het voorjaar van 2021 verschijnt WandaVision met onder meer Elizabeth Olsen, Paul Bettany en Teyonah Parris.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans 'Game of Thrones' weten het zeker: The Winds of Winter komt eraan!
Series / Nieuws

Fans 'Game of Thrones' weten het zeker: The Winds of Winter komt eraan!

Het zesde boek in de franchise lijkt er eindelijk te komen.

Fans van Game of Thrones zijn er zeker van. Het zesde boek in de A Song of Ice and Fire komt snel uit. George R.R. Martin beloofde al dat het boek er voor volgende zomer zou zijn en nu verandert er van alles aan de domeinnaam voor het boek.

Het domein wordt, zo lijkt het, klaargezet om gebruikt te worden. Daarnaast zijn er wijzigingen aangebracht aan de Next Publication-sectie van de website van Martin zelf. Dus betekent dat, dat het boek er nu eindelijk gaat komen? Fans weten het zeker, en zullen blij zijn als dat het geval gaat zijn.

Lees ook: Eet Drogon het lichaam van Dany op in 'Game of Thrones'?

Lang gewacht
Ze wachten namelijk al sinds 2011 op de publicatie van het zesde van de geplande zeven boeken in de reeks. Het zesde boek is echter flink vertraagd omdat Martin enerzijds worstelde met het bij elkaar brengen van de vele verschillende verhaallijnen en anderzijds omdat de populaire schrijver alleen in zijn eigen huis aan de franchise werkt.

Lees ook: Waarom gaan al die hoofdpersonen dood in 'Game of Thrones'?

Aangezien Martin tig projecten tegelijk doet, en vaak van huis is, schrijft hij dus niet zoveel als hij zelf zou willen. Dat is ook de reden waarom hij uiteindelijk geen scripts meer schreef voor Thrones en dat aan anderen overliet. Maar nu lijkt het boek er dus eindelijk te komen!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Negan en Alpha worden dodelijk duo in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Negan en Alpha worden dodelijk duo in 'The Walking Dead'

Dat belooft wat voor de toekomst van de serie.

Het nieuwe gestoorde en dodelijke duo van The Walking Dead is nu Alpha en Negan. Dat vertelt acteur Jeffrey Dean Morgan tijdens Talking Dead over de midseason finale van het tiende seizoen van de serie.

"Dit jaar draait het veel om paranoia en aan welke kant mensen staan. Ik denk dat Negan en Alpha samen een formidabel duo vormen. En dat is slecht nieuws voor onze helden. En wat het betekent voor onze serie? We gaan de boel natuurlijk op stelten zetten," beloofde Morgan.

Lees ook: Krijgt 'The Walking Dead'-personage Negan een film?

Echt een duo?
De vraag is nog altijd of het duo echt gaat samenwerken, of dat Negan Alpha uiteindelijk zal verraden. Volgens Angela Kang zal het verhaal van de serie in de tweede helft van het tiende seizoen hoe dan ook escaleren. Het conflict tussen de overlevenden en de Whisperers moest dan ook wel tot ontploffing komen.

Lees ook: Oude bekende terug voor 'Walking Dead' miniserie?

Het wordt dus nog wat met dit tiende seizoen, waarin ook grote veranderingen te wachten staan. Zo verdwijnt Michonne uit de serie en keert Maggie terug.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fans voeren campagne voor revival 'Stargate'
Series / Nieuws

Fans voeren campagne voor revival 'Stargate'

Zit er straks meer aan te komen?

Fans hopen heel erg dat ze de sci-fi serie Stargate terug kunnen brengen. Schrijver en producent Joseph Mallozzi bracht fans ertoe om volop te gaan tweeten met de hashtag WeWantStargate en daarbij Brad Wright, medebedenker van de drie series, te taggen.

De campagne was succesvol genoeg om de hashtag trending te maken op Twitter. En dus hopen fans nu dat Brad Wright toegeeft en ook echt een nieuwe serie gaat maken. Of dat zomaar kan is niet helemaal duidelijk. Roland Emmerich, die de serie bedacht, werkt aan een nieuwe Stargate-film en mogelijk wil men die eerst maken.

Wat was Stargate?
De franchise begon met de film Stargate, die Emmerich en Dean Devlin in 1994 uitbrachten. Daarop volgde in 1997 een serie, Stargate SG-1, die maar liefst tien seizoenen duurde en pas in 2007 eindigde. Er kwamen ook twee films: Stargate: The Ark of Truth en Stargate: Continuum uit, waarmee het verhaal werd afgerond.

Maar voordat SG-1 eindigde, kwam er al de spin-off Stargate Atlantis, die vijf seizoenen duurde en tot 2009 te volgen was. Datzelfde jaar debuteerde Stargate Universe, die twee seizoenen duurde en daarna stopte. Daarmee was het op televisie ook gedaan met de franchise, alhoewel in 2017 Stargate Command gelanceerd werd door MGM. Daar kan je alle series streamen, aangevuld met een prequel Stargate Origins. Die miniserie met tien afleveringen van elk tien minuten vertelt het verhaal van de Stargate.

En nu hopen fans dus op meer!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.