'Star Trek'-films met seriepersonages eindelijk mogelijk

Star Trek-films met seriepersonages nu mogelijk

Het heeft een decennium geduurd, maar nu zijn de problemen opgelost.

Jim Pedd, 9 december 2019 om 09:58

De rechten op de Star Trek-films en -series bevinden zich weer onder dezelfde paraplu. Deze week is de fusie van CBS en Viacom namelijk afgerond. En dat zal ertoe leiden dat er nu weer nieuwe zaken mogelijk zijn met de franchise!
Jarenlang waren personages uit de Star Trek-series ook in eigen films te zien. Maar toen CBS en Viacom in 2006 geplitst werden, kreeg Paramount Pictures (en dus Viacom) de filmrechten en bleven de televisierechten bij CBS. Daardoor konden er niet meer zomaar films gemaakt worden, waarin personages uit de series voortkwamen.

Lees ook: Captain Pike is terug in 'Star Trek'!

Eindelijk opgelost
Dat probleem is volgens The Hollywood Reporter sinds kort opgelost. Viacom en CBS zijn er namelijk mee akkoord om samen te komen in een groot mediabedrijf. Alle CBS-filmstudio’s en televisiezenders, waaronder MTV, Nickelodeon, BET, Comedy Central en Showtime, komen samen onder de vlag ViacomCBS.

Lees ook: Is 'Star Trek' straks niet meer te zien op Netflix?

Daardoor komen er ook 3.600 films en 140.000 televisieaflveringen samen. Die bibliotheek zal ook helpen om de streamingdienst CBS All Access te laten concurreren met Disney+, Netflix en Hulu.

Bron: THR

Lees meer over: Star Trek, CBS, Viacom, CBS All Access, ViacomCBS

Populair nieuws