Ruige 'Warrior' toont veel actie en martial arts! [Dvd]

'Warrior': veel actie en martial arts! [Dvd]

"This isn't China, this is Chinatown"

Bram de Groot, 9 december 2019 om 13:37

Bedenkers: Shannon Lee, Justin Lin | Cast: Andrew Koji (Ah Sahm), Olivia Cheng (Ah Toy), Jason Tobin (Young Jun), Kieran Bew (Officer "Big Bill" O'Hara), Dean Jagger (Dylan Leary), e.a. | Uitzending serie: 2019 - heden| Tv-zender: Cinemax
Dol op vechtscènes en de nodige martial arts? Dan zit je goed bij deze serie Warrior. De door onder meer Justin Lin geproduceerde ruige, en sexy tv-serie is gebaseerd op een origineel concept en verhaal van Bruce Lee. Het is de zender Cinemax, onderdeel van HBO, die de serie uitzendt. Ondanks dat de kijkcijfers laag waren, bleven deze bij seizoen 1 wel constant. De ontvangst is prima te noemen.

Onlangs bracht Warner Bros Home Entertainment het eerste seizoen van Warrior uit op Dvd. Hieronder een blik op de uitgave, te starten met de trailer en synopsis.Warrior speelt zich af in het 19e-eeuwse San Francisco, ten tijde van de wrede Tong Wars, en volgen we een wonderkind dat uitblinkt in oosterse vechtkunst. Wanneer hij vanuit China emigreert wordt hij aan een machtige, criminele familie in Chinatown verkocht om hun vuile klusje op te knappen.Dvd: Warrior - seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 40 minuten | Release: november 2019 | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888247020 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De drie Dvd-schijven van deze uitgave van Warrior zitten vastgeklikt in een doorzichtige Dvd keepcase, met daaromheen in insteekhoes. In de keepcase helaas geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen. De achterkant lijkt ook weinig extra's te voorspellen.

Beeld & geluid
De tien afleveringen staan verspreid over drie schijven, met op schijf drie vier afleveringen. De beeldkwaliteit op deze Dvd-uitgave is meer dan oké. Scherpte en kleur zijn beter dan bij een gemiddelde Dvd-uitgave, als blijft ook deze Standard Definition-weergave last hebben van lichte blokvorming. De donkere beelden doen het ook redelijk, al had het iets beter gekund.

De geluidstrack is standaard Dolby Digital 5.1 en deze doet zijn werk. De liefhebber kan deze serie overigens ook op Blu-ray aanschaffen.

Extra's
De extra's op de schijven blijven beperkt tot de Inside the Episode-video's per aflevering. Deze duren circa 4 a 5 minuten per stuk en laat veel beelden en interviews met de cast zien. Meer is er niet.

Seizoen 2 aangekondigd
Ondanks dat nog niet bekend is wanneer deze verschijnt, heeft Cinemax al wel het tweede seizoen voor Warrior aangekondigd. In dit seizoen zal het personage Zing (Dustin Nguyen) een belangrijkere rol krijgen. Hieronder de aankondigingsvideo:


Lees meer over: Warrior, Justin Lin, Bruce Lee, Andrew Koji, Cinemax

Populair nieuws