'Star Trek: Deep Space Nine'-acteur overleden

'Star Trek: Deep Space Nine'-acteur overleden

Een echte karakteracteur is ons ontgaan.

Zilko Tarici, 11 december 2019 om 13:03

De geliefde en begenadigde karakteracteur Rene Auberjonois is afgelopen zondag in Los Angeles overleden aan de gevolgen van longkanker. De acteur werd 79 jaar oud.
Met zijn herkenbare stem was Auberjonois bij het grote publiek vooral bekend door zijn rol als Constable Odo in Star Trek: Deep Space Nine. Die rol speelde hij zeven jaar lang. Daarnaast was hij lange tijd te zien in de komische dramaserie Boston Legal en ontving hij Emmy-nominaties voor zowel Benson als The Practice. Verder was hij te zien in ontelbaar veel andere series, zoals The Good Wife, Charlie's Angels, Nash Bridges en Stargate SG-1

Ook een filmacteur
Auberjonis was echter niet alleen in series te zien. Zo zagen we hem ook langskomen in Robert Altman-films als Mash en McCabe & Mrs. Miller, King Kong (1970), Police Academy 5. Star Trek VI: The Undiscovered Country, Batman Forever en Inspector Gadget.

Als stemacteur hoorden we hem ook regelmatig voorbijkomen. Auberjonois was te horen in o.a. The Little Mermaid en The Princess Diaries, maar ook videogames als Uncharted 2: Among Thieves en Fallout New Vegas.

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: Rene Auberjonois, Star Trek Deep Space Nine, Boston Legal, Benson, The Good Wife

Populair nieuws