search

Ons nieuws van woensdag 11 december 2019

Arrowverse in complete chaos in derde aflevering 'Crisis on Infinite Earths'!
Series / Nieuws

Arrowverse in complete chaos in derde aflevering 'Crisis on Infinite Earths'!

Grootse DC-series zorgen voor waanzinnige actie.

Na de dood van een nogal groot personage in de eerste aflevering van de Arrowverse cross-over reeks Crisis on Infinite Earths is er ook in de derde aflevering genoeg gebeurd. Deze werd gisterenavond uitgezonden. Let op: nu volgen grote SPOILERS!



In de eerste aflevering namen we afscheid van de grote DC-held Oliver Queen a.k.a. Green Arrow van acteur Stephen Amell. In de meest recente aflevering gebeurt nog veel meer. Heel veel meer zelfs!!

Veel chaos in de Infinite Earths
Het blijkt namelijk dat Earth-1 - maar ook Earth-203 - compleet is uitgeroeid nadat we Barry Allen van Earth-1 al dood zagen gaan. Ook zien we hoe Lex Luthor het 'Book of Destiny' gebruikt om de Superman van Bradon Routh te wissen. Andere doden waren onder meer Huntress, The Monitor en vele Earth-38 personages.

Uiteindelijk bleek het slagveld dusdanig groot dat slechts Oliver Queen/The Spectre, The Flash, Supergirl, Batwoman, Ryan Choi, J'onn J'onzz en Sara Lance nog in leven zijn. En de slechterik Anti-Monitor!

Lees ook: Supergave trailer 'Crisis On Infinite Earths'!

14 januari 2020 gaan we verder!
De resterende twee afleveringen verschijnen pas op 14 januari en daarin moeten bovenstaande helden het opnemen tegen de slechterik Anti-Monitor. De overlevers bevinden zich nu in de Vanishing Point, een plaats zonder tijd en ruimte en buiten het bereik van de Anti-Monitor.

Lees ook: Grote DC-held [...] dood in 'Crisis On Infinite Earths -Part One'
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'WandaVision' heeft gevolgen voor hele toekomst MCU
Series / Nieuws

'WandaVision' heeft gevolgen voor hele toekomst MCU

En we gaan eindelijk de Scarlet Witch zien!

Marvel-baas Kevin Feige heeft onthuld dat we in televisieserie WandaVision voor het eerst Wanda Maximoff als de Scarlet Witch zien. Phase 4 van het MCU wordt daarmee nog interessanter dan die al is.

De serie WandaVision wordt uniek. De serie begint als een sitcom die naar het schijnt voor een studiopubliek wordt opgenomen. Daarna verwordt de boel tot een meer traditionele Marvel-serie, bomvol actie.

Lees ook: Apart: 'WandaVision' opgenomen voor een live publiek

Meer laten zien
"We krijgen echt de kans om meer te vertellen van hun verhaal, te laten zien wat Wanda kan doen en wat Vision nou Vision maakt. En een naam te onthullen die we nog niet eerder gebruikt hebben in het MCU, namelijk dat Wanda in werkelijkheid de Scarlet Witch is. We kijken wat dat betekent, dat ze dat is. En daar spelen we op grappige, heel grappige en soms enge manieren mee, die gevoglen hebben voor de hele toekomst van het MCU," belooft Feige.

Gespeculeerd wordt dat in de serie Wanda te maken heeft met de schurk Nightmare, die haar in een bizarre droomwereld vasthoudt waarin ze een gewoon leventje leidt met Vision. Als ze daaruit breekt, opent ze naar het schijnt het multiversum.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Star Trek: Deep Space Nine'-acteur overleden
Series / Nieuws

'Star Trek: Deep Space Nine'-acteur overleden

Een echte karakteracteur is ons ontgaan.

De geliefde en begenadigde karakteracteur Rene Auberjonois is afgelopen zondag in Los Angeles overleden aan de gevolgen van longkanker. De acteur werd 79 jaar oud.

Met zijn herkenbare stem was Auberjonois bij het grote publiek vooral bekend door zijn rol als Constable Odo in Star Trek: Deep Space Nine. Die rol speelde hij zeven jaar lang. Daarnaast was hij lange tijd te zien in de komische dramaserie Boston Legal en ontving hij Emmy-nominaties voor zowel Benson als The Practice. Verder was hij te zien in ontelbaar veel andere series, zoals The Good Wife, Charlie's Angels, Nash Bridges en Stargate SG-1

Ook een filmacteur
Auberjonis was echter niet alleen in series te zien. Zo zagen we hem ook langskomen in Robert Altman-films als Mash en McCabe & Mrs. Miller, King Kong (1970), Police Academy 5. Star Trek VI: The Undiscovered Country, Batman Forever en Inspector Gadget.

Als stemacteur hoorden we hem ook regelmatig voorbijkomen. Auberjonois was te horen in o.a. The Little Mermaid en The Princess Diaries, maar ook videogames als Uncharted 2: Among Thieves en Fallout New Vegas.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ethan Hawke terug in 'The Purge' voor seizoenfinale S2
Series / Nieuws

Ethan Hawke terug in 'The Purge' voor seizoenfinale S2

Zeven jaar na de eerste film keert de Oscar-genomineerde acteur terug naar de wereld van The Purge.

Bijna zeven jaar na zijn hoofdrol in Blumhouse-thriller The Purge, keert acteur Ethan Hawke terug naar deze wereld voor een rol in de finale van het tweede seizoen van de Purge-serie[/i].

[b]Lees ook: 'The Purge' breidt uit naar TV! (Blu-ray)


In de laatste aflevering van het huidige seizoen zien we Hawke opnieuw als James Sandin, een verkoper van beveiligingssystemen. We zien de acteur in een flashback, die ons terugbrengt naar een week voor de eerste nationale Purge in de VS.

Een langlopende franchise
in de seizoenfinale van The Purge seizoen 2 zien we verder hoe de Purge Night verloopt voor personages Esme, Ryan, Marcus en Ben. Zij doen er alles aan om de nacht te overleven. De serie werd bedacht door James DeMonaco, het meesterbrein achter de franchise. Hij schreef de scenario's van de vier bestaande films, regisseerde de eerste drie en bedacht dus ook de serie.

Lees ook: Trailer 'The Purge' seizoen 2 - wat na de Purge?

De laatste aflevering van The Purge S2 wordt op 17 december a.s. uitgezonden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Interview met Dr. Who's Jodie Whittaker
Series / Celebrity

Interview met Dr. Who's Jodie Whittaker

Jodie Whittaker schreef geschiedenis toen ze de besturing van de tijdreizende Tardis overnam als de eerste vrouwelijke hoofdrol in de sci-fi-serie 'Doctor Who'. Een exclusief interview over de toekomst van tv: "Ik heb bewezen dat ik met de Tardis kan vliegen, wat nu?"

Jodie Whittaker schreef geschiedenis toen ze de besturing van de tijdreizende Tardis overnam als de eerste vrouwelijke hoofdrol in de sci-fi-serie Doctor Who. Nu, zegt ze, is het tijd om op die prestatie voort te bouwen, door de castingbeslissingen aan te vechten die artiesten in haar hele branche tegenhouden.

Whittaker veroorzaakte nogal veel online rumoer toen ze de rol van The Doctor kreeg - een buitenaardse Time Lord die door mannen werd gespeeld sinds de show voor het eerst op Britse televisieschermen verscheen in 1963.

Lees ook: 'Doctor Who'-showrunner over geruchten rondom zijn vertrek

"Het was een heel belangrijke discussie om te hebben en het was heel belangrijk om te doen. Het is een buitenaards wezen. Het kan een vrouw zijn. De kwalificatie vereiste geen bepaald geslacht om de rol te spelen," vertelde Whittaker in een interview.

"Maar nu is het klaar en we hebben ons gerealiseerd dat de wereld niet is geëindigd en dat het goed is. Wat opwindend zou zijn als rollen misschien meer van de samenleving waarin we leven vertegenwoordigen."

Veel fans verwelkomden de verandering toen ze voor het eerst The Doctor werd in 2017.

Maar voormalig 'Doctor' Peter Davison vond het juist jammer dat een rolmodel voor jonge jongens weg is gevallen. Sommige critici hebben zich afgevraagd of de nieuwe dokter geen overdreven politieke correctheid is.

"Als het geen verrassing meer is om een "‹"‹vrouw in beeld te zien, is dat alleen maar goed omdat het betekent dat we verder zijn gegaan," zei Whittaker.

"Maar totdat we daar zijn, laten we het gesprek voortzetten," voegde ze eraan toe. "Met betrekking tot mij, ik heb bewezen dat ik met de Tardis kan vliegen."

Ze keert terug met de start van een nieuwe 10-delige serie van Dr. Who op nieuwjaarsdag. De nieuwe serie bevat gastoptredens van acteur Stephen Fry en cabaretier Lenny Henry, evenals de terugkeer van oude favorieten, waaronder de Cybermen en de "interplanetaire misdadigers" van de Judoon.

Lees ook: Nieuwe trailer 'Doctor Who' onthult start seizoen 12!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner The Witcher: "Ik kan tot wel 20 seizoenen maken!"
Series / Nieuws

Showrunner The Witcher: "Ik kan tot wel 20 seizoenen maken!"

Daarmee zou de serie veel meer seizoenen tellen dan er boeken zijn verschenen...

Deze maand komt één van de meest langverwachte series eindelijk uit op Netflix. We hebben het hierbij dan uiteraard over The Witcher. De reeks heeft alles om uit te groeien tot een epische saga van formaat. Bovendien lijkt het er naar uit te zien dat we er gedurende een lange tijd van zullen kunnen genieten!

Het was niemand minder dan de showrunner van The Witcher, namelijk Lauren Schmidt welke in een recent interview heeft laten optekenen dat de reeks zomaar eens een lange tijd door zou kunnen blijven gaan. In het recente interview liet de showrunner onder meer het volgende optekenen:

"Het is grappig, want in een eerder interview heb ik aangegeven dat ik zonder probleem tot wel zeven seizoenen zou kunnen schrijven voor The Witcher. Later die dag heb ik ook laten optekenen dat ik tot wel 20 seizoenen zou kunnen schrijven mocht ik daar de kans toe krijgen. In ieder geval kan ik voor een erg lange tijd blijven schrijven aan deze fantastische serie. Zolang mensen geïnteresseerd zijn en er voldoende bronmateriaal voor handen is kunnen we blijven doorgaan met The Witcher."

Lees ook: De drie hoofdpersonen Netflix-serie 'The Witcher' stellen zich voor

Meer dan 7 seizoenen
Bovenstaande betekent dat het in de praktijk zomaar kan gebeuren dat The Witcher meer seizoenen zal gaan tellen dan dat er boeken zijn verschenen. De saga van Andrzej Sapkowski bestaat dan ook uit slechts vijf romans aangevuld met nog twee kortverhalen. Dit gezegd zijnde spreekt het voor zich dat dit niet hoeft te betekenen dat elk seizoen een volledig boek zal omvatten.

Mocht bovenstaande daadwerkelijk waarheid worden zou The Witcher aanzienlijk langer lopen in vergelijking met de meeste andere series die op de streamingdienst verschijnen. Dit gezegd zijnde is The Witcher natuurlijk niet zomaar eender welke serie. Of de showrunner uiteindelijk gelijk zal krijgen zal de toekomst uiteraard moeten uitwijzen.

Lees ook: Alles over 'The Witcher'-serie in speciale video
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Als je het MCU nog wil kunnen volgen is een Disney+ abonnement wel een vereiste'
Series / Nieuws

'Als je het MCU nog wil kunnen volgen is een Disney+ abonnement wel een vereiste'

Marvel breidt de komende jaren enorm uit.

Het Marvel Cinematic Universe wordt groter en beter dan ooit door de series die men mag maken op Disney+. Dat vertelt Marvel-baas Kevin Feige in een interview over de toekomst van zijn filmstudio. Die verbreedt de komende jaren met series die als aanvulling op de bioscoopfilms dienen.

Het gedeelde universum wordt, zo vertelt Feige, "groter en beter dan ooit". De kans om verhalen te vertellen op het kleine scherm geeft de kans om personages enorm uit te diepen. Dat is ook nodig, nu Marve even zonder megacrossovers in de vorm van de Avengers-films zit.

Lees ook: Apart: 'WandaVision' opgenomen voor een live publiek

Nieuwe toekomst
"Ik werk nu bijna twintig jaar voor Marvel. En de kans om het MCU te bouwen, en de 23-delige Infinity Saga, was buitengewoon," aldus Feige tijdens het Marvel-panel tijdens de Comic Con Experience dit weekend. Maar nadat Avengers: Endgame te zien was, stelde hij de vraag wat er nu moest gebeuren.

Lees ook: Geheimhouding 'WandaVision' is krankzinnig

Het antwoord daarop is Phase 4, dat begint met Black Widow en uitbreidt met films als Eternals en Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. En de series "geven ons de kans om verhalen te vertellen die veel dieper in gaan op de personages die je al kent en waar je van houdt."
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Grote DC-held [...] dood in 'Crisis On Infinite Earths -Part One'
Series / Nieuws

Grote DC-held [...] dood in 'Crisis On Infinite Earths -Part One'

Nu al een einde aan bekende DC-held uit Arrowverse.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.
Het Arrowverse wordt groter en groter en dat bewijst de vijfdelige reeks Crisis On Infinite Earths waarin niet alleen vele personages uit de reeks van The CW te zien zijn, maar ook personages uit andere, oudere DC-series en films!

Afgelopen zondag verscheen de eerste aflevering in de Crisis On Infinite Earths cross-over afleveringen die in december en januari op The CW verschijnen. Dit is een cross-over van onder meer de DC-series Supergirl, Batwoman, The Flash, Arrow en Legends of Tomorrow. Let op: nu volgen SPOILERS

Lees ook: Gave poster DC-serie 'Crisis on Infinite Earths'!

Eerste grote dode in 'Crisis'
Het was te verwachten dat er ooit een keer een grote DC-held dood zou gaan in het Arrowverse. Dit blijkt nu het titelpersonage te zijn; Stephen Amells Oliver Queen a.k.a. Green Arrow! Hij gaat dood in de strijd om Earth-38 van Supergirl (Melissa Benoist) te redden van de ondergang.

Zijn dood wordt nog wel in twijfel getrokken door The Monitor (LaMonica Garrett), dus wie weet keert Arrow alsnog terug - op een of andere manier. Tijdreizen is namelijk nog altijd een optie.

Lees ook: Supergave trailer 'Crisis On Infinite Earths'!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Relatie populair Riverdale-koppel staat op losse schroeven?
Series / Celebrity

Relatie populair Riverdale-koppel staat op losse schroeven?

Het koppel zou in eerste instantie even een pauze nemen van elkaar...

In de serie Riverdale hebben er zich verschillende koppeltjes gevormd. Hun liefde ging niet zelden verder dan de reeks zelf. Ook in het echte leven ontstonden er dan ook menig aantal romances. Toch lijken die relaties geen echt lang leven beschoren te zijn.

Recent raakte bekend dat Cole Sprouse en Lili Reinhart een einde hadden gemaakt aan hun relatie. Nu houdt ook een ander koppel uit de reeks het voor bekeken met elkaar. Deze keer gaat het om actrice Camila Mendes en Charles Melton. Beiden waren smoorverliefd op elkaar, maar hun liefde lijkt nu te zijn bekoeld.

Lees ook: Spannende Halloween-aflevering 'Riverdale' shockeert fans

Niet helemaal over
Insiders blijken aan E!News te hebben verklapt dat de breuk tussen Camila en Charles reeds een tijdje geleden heeft plaatsgevonden. Hun relatie zou echter nog niet helemaal over zijn, maar gewoon op een laag pitje staan.

"Camila en Charles hebben er al een paar maanden geleden voor gekozen om even een pauze in te lassen. Ze zijn in hun relatie ongelofelijk hard van stapel gelopen en dat blijkt zich nu een beetje te wreken. Omwille van deze reden hebben ze besloten om zich eerst even te focussen op hun werk en op zichzelf."

De vonk tussen Camila en Charles sloeg uiteraard over op de set van Riverdale. Beiden zouden vanaf dat ogenblik onafscheidelijk zijn geweest. Het koppel werd voor het eerst echt samen gespot in de zomer van 2018.

Lees ook: Camila Mendes (Riverdale) in sexy 'Rick and Morty' Halloweenkostuum!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zo ziet Doctor Manhattan in HBO's hit 'Watchmen' er uit
Series / Nieuws

Zo ziet Doctor Manhattan in HBO's hit 'Watchmen' er uit

Watchmen heeft hem dan eindelijk onthuld!

In de voorlaatste aflevering van HBO's Watchmen kregen we hem dan eindelijk te zien: Doctor Manhattan. De machtigste man van het universum was eindelijk te zien in de serie. Precies zoals we gehoopt hadden natuurlijk, maar niet hadden durven verwachten nadat hij al die afleveringen afwezig was.

Gelukkig mocht het wel zo zijn en hebben we meteen een complete aflevering rond Doctor Manhattan gekregen. En leerden we dat acteur Yahya Abdul-Mateen II twee rollen moest spelen in de serie: die van het almachtige wezen en die van Cal, de zorgzame echtgenoot van Angela Abar. De acteur wist in eerste instantie niet eens dat hij ook Manhattan zou spelen en dacht enkel gecast te zijn als Cal.

Lees ook: Bekijk de heftige promo finale HBO-hit 'Watchmen'

Doctor Manhattan
Dat bleek dus niet te kloppen en nu weten we dat hij Doctor Manhattan is. Waar de aflevering al veel van Manhattan liet zien, kregen we nu ook via het Twitter-account van Abdul-Mateen een blik op het personage. Onderstaand bericht op Twitter laat dus een mooie extra blik op Manhattan zien, die er toch behoorlijk anders uitziet dan de versie van Zack Snyder in zijn live-action film uit 2009.

Lees ook: 'Watchmen' is een enorme hit voor HBO

Volgende week zondag is in de Verenigde Staten de finale van Watchmen te zien. Dan leren we of de Seventh Kavalry erin slaagt een eigen Doctor Manhattan te creëren, de echte en oorspronkelijke Doctor Manhattan te doden en wat de rollen van Lady Trieu en Ozymandias zijn. Vanaf maandag te streamen op Ziggo Movies & Series XL.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Deze acteur zei nee tegen 'Crisis on Infinite Earths'
Series / Nieuws

Deze acteur zei nee tegen 'Crisis on Infinite Earths'

Helaas moest Nicolas Cage de kans laten passeren.

Crisis on Infinite Earths brengt heel veel helden uit het Arrowverse en ver daar buiten bij elkaar. Maar waar we drie Supermen hebben, hadden dat er eigenlijk vier (!) moeten zijn. De producenten hoopten een acteur aan boord te krijgen die eigenlijk ooit Superman had moeten spelen, maar daar nooit de kans toe kreeg.

Ver in het verleden grapte producent Marc Guggenheim dat men graag had gezien dat Nicolas Cage in de crossover te zien was. De acteur zou de Man of Steel spelen in de jaren negentig in Tim Burton-film Superman Lives, die uiteindelijk geannuleerd werd. Maar die grap blijkt dus geen grap te zijn.

Lees ook: Grote verrassing Arrowverse laat nog op zich wachten

Geen grap
"Om eerlijk te zijn, hebben we Nic Cage echt benaderd hiervoor," aldus Guggenheim. "We hebben tal van mensen benaderd en er waren mensen die het niet wilden doen. Er waren ook mensen die het alleen wilden doen voor geldbedragen die wij niet klaar hadden liggen. En er waren mensen die het wilden, maar helaas niet konden. Dat gold vooral voor de filmsterren, die nemen films op en als ze niet in Vancouver zitten te filmen, dan houdt het vaak al op."

Lees ook: Nog zes (!) onbekende cameo's in Crisis on Infinite Earth

En dus kon Cage geen rol krijgen in de crossover.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.