search

Ons nieuws van donderdag 12 december 2013

'House of Cards' heeft meeste nominaties Golden Globes
Series / Nieuws

'House of Cards' heeft meeste nominaties Golden Globes

Nominaties Golden Globes bekend

Netflix kan tevreden zijn met zijn nominaties voor de Golden Globes. Maar liefst drie series van de online aanbieder zijn genomineerd voor de felbegeerde beeldjes. Netflix-serie House of Cards werd nog het vaakst genomineerd: vier keer. Verder konden ook Orange is the New Black en Arrested Development rekenen op nominaties.

In de categorie beste dramaserie moet de Netflix-serie House of Cards het opnemen tegen Breaking Bad (dat er al met de Emmy vandoor ging dit jaar), The Good Wife, Masters of Sex en Downton Abbey.

Naast de nominatie in de categorie beste dramaserie werd House of Cards nog genomineerd in de categorie beste acteur (Kevin Spacey), beste actrice (Robin Wright) en beste mannelijke bijrol (Corey Stoll).

Ook de speciaal voor tv gemaakte HBO-film Behind the Candelabra werd viermaal genomineerd. Verder werd Breaking Bad driemaal genomineerd voor een Golden Globe. Acteurs Bryan Cranston en Aaron Paul dingen mee voor een beeldje.

Overigens leidt het netwerk HBO de ranglijst met negen nominaties. Series van de zenders Netflix, Showtime en Starz werden allemaal zesmaal genomineerd.

De Golden Globes worden uitgereikt door Amy Poehler en Tina Fey, die de ceremonie ook vorig jaar leidden. De winnaars worden op 12 januari bekendgemaakt. Hieronder nog een trailer van House of Cards, en daaronder de complete lijst met nominaties.



BEST TELEVISION SERIES "“ DRAMA
"Breaking Bad" (AMC)
"Downton Abbey" (PBS)
"The Good Wife" (CBS)
"House of Cards" (Netflix)
"Masters of Sex" (Showtime)

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A TELEVISION SERIES "“ DRAMA
Juliana Margulies, "The Good Wife"
Tatiana Maslany, "Orphan Black"
Taylor Schilling, "Orange Is the New Black"
Kerry Washington, "Scandal"
Robin Wright, "House of Cards"

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A TELEVISION SERIES "“ DRAMA
Bryan Cranston - "Breaking Bad"
Liev Schreiber - "Ray Donovan"
Michael Sheen - "Masters of Sex"
Kevin Spacey - "House of Cards"
James Spader - "The Blacklist"

BEST TELEVISION SERIES "“ COMEDY OR MUSICAL
"The Big Bang Theory" (CBS)
"Brooklyn Nine-Nine" (Fox)
"Girls" (HBO)
"Modern Family" (ABC)
"Parks and Recreation" (NBC)

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A TELEVISION SERIES "“ COMEDY OR MUSICAL
Zooey Deschanel, "New Girl"
Lena Dunham, "Girls"
Edie Falco, "Nurse Jackie"
Julia Louis-Dreyfus, "Veep"
Amy Poehler, "Parks and Recreation"

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A TELEVISION SERIES "“ COMEDY OR MUSICAL [/b]
Jason Bateman, "Arrested Development"
Don Cheadle, "House of Lies"
Michael J. Fox, "The Michael J. Fox Show"
Jim Parsons, "The Big Bang Theory"
Andy Samberg, "Brooklyn Nine-Nine"

BEST MINI-SERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
"American Horror Story: Coven" (FX)
"Beyond the Candelabra" (HBO)
"Dancing on the Edge" (Starz)
"Top of the Lake" (Sundance Channel)
"White Queen" (Starz)

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A MINI-SERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
Helena Bonham Carter, "Burton and Taylor"
Rebecca Ferguson, "White Queen"
Jessica Lange, "American Horror Story: Coven"
Helen Mirren, "Phil Specter"
Elisabeth Moss, "Top of the Lake"

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A MINI-SERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
Matt Damon, "Behind the Candelabra"
Michael Douglas, "Behind the Candelabra"
Chiwetel Ejiofor, "Top of the Lake"
Idris Elba, "Luther"
Al Pacino, "Phil Specter"

BEST PERFORMANCE BY AN ACTRESS IN A SUPPORTING ROLE IN A SERIES, MINI-SERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
Jacqueline Bisset, "Dancing on the Edge"
Janet McTeer, "White Queen"
Hayden Panettiere, "Nashville"
Monica Potter, "Parenthood"
Sofia Vergara, "Modern Family"

BEST PERFORMANCE BY AN ACTOR IN A SUPPORTING ROLE IN A SERIES, MINI-SERIES OR MOTION PICTURE MADE FOR TELEVISION
Josh Charles, "The Good Wife"
Rob Lowe, "Behind the Candelabra"
Aaron Paul, "Breaking Bad"
Corey Stoll, "House of Cards"
Jon Voight, "Ray Donovan"
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Legaal downloaden van series
Series / Featured

Legaal downloaden van series

Waar kun je allemaal legaal de nieuwste series bekijken?

Nederland loopt hopeloos achter als het aankomt op het uitzenden van buitenlandse series. Vaak duurt het maanden, en soms zelfs jaren, voordat er bijvoorbeeld nieuwe afleveringen van een topserie als Breaking Bad of The Walking Dead op televisie komen. Toch zijn er genoeg manieren om ze op legale wijze al te bekijken. Daarbij moet gezegd worden dat vrijwel al deze diensten geld kosten. Wel kun je afleveringen van series die al op televisie zijn geweest vaak voor beperkte tijd gratis terugkijken. Wat volgt is een overzicht van bekende aanbieders in Nederland.


UITZENDING GEMIST / RTL XL / KIJK
Zowel de publieke omroep als de RTL-groep bieden hun eigen streamingdienst aan. De programma's die deze zenders zelf maken zijn vrijwel altijd online terug te vinden, maar ook kun je vaak voor beperkte tijd series en films die uitgezonden zijn op de kanalen online terug kijken.

Via UitzendingGemist kun je vrijwel alle programma's en series van de publieke omroep online terugkijken. In de toekomst moet er ook een betaaldienst bijkomen, met de naam NPO Plus. Daar kun je voor een extra bedrag films en series langer terugkijken. Of dat plan doorgaat valt nog te bezien. De Tweede Kamer wil niet dat NPO Plus een concurrent wordt van reeds bestaande diensten als Netflix en Videoland.

Bij RTL is het verder mogelijk om soaps en series aan te kopen, zodat je ze online terug kunt kijken. De tarieven variëren per uitzending. Programma's die al uitgezonden zijn kun je al vanaf €0,99 terugkijken, tot een prijs van €2,49. Uitzendingen die nog niet op televisie zijn geweest kun je vaak ook al kijken, maar dan tegen een hogere prijs.

De derde grote zendergroep van Nederland, SBS, heeft uiteraard ook een eigen streamingdienst. Programma's die op SBS6, Net5 en Veronica te zien zijn geweest, kun je terugkijken op Kijk.nl. De gratis content op de site bestaat enkel uit series die door de zender zelf geproduceerd zijn. Films en series kun je digitaal huren, oftewel voor beperkte tijd terugkijken als je er maar een bepaald bedrag voor neertelt. De aflevering van een serie kost €1,49 als deze al uitgezonden is, en €2,49 als deze nog niet uitgezonden is. De series die je hier terug kunt kijken zijn voornamelijk die waar de SBS-groep de uitzendrechten op heeft, zoals Elementary, NCIS, Grey's Anatomy en The Big Bang Theory.


ON-DEMAND DIENSTEN
Naast deze websites zijn er ook een aantal on-demand televisiediensten. De aanbieders Ziggo, UPC, KPN en Tele2 hebben elk een eigen on-demand dienst, waarbij je via je televisietoestel een film of een aflevering van een serie kunt huren of kopen. Dit werkt via dezelfde principes als de websites van de publieken, RTL en SBS, maar heeft vaak een groter aanbod. De diensten zijn vaak ook relatief goedkoop. Voor een aflevering van een serie betaal je gemiddeld zo'n €0,99.

Naast de serviceproviders heeft ook HBO een eigen abonnementsdienst, waarbij je via HBO-go al binnen 24 uur na de première in de Verenigde Staten nieuwe afleveringen van series kunt bekijken. Een abonnement op HBO kost €15 per maand, en daarbij krijg je gratis toegang tot de streamingdienst.


NETFLIX
Een grote nieuwe speler op het on-demand gebied in Nederland is Netflix. Daar betaal je €7,99 per maand en in ruil daarvoor kun je onbeperkt films en series terugkijken. Dat klinkt geweldig, maar het aanbod laat vooralsnog te wensen over. Netflix kan zijn prijzen laag houden door niet de rechten op de allernieuwste films en series aan te kopen. Daarom is de dienst enkel aan te raden als dat je niet zoveel uitmaakt. Oudere seizoenen van populaire series en oude films zijn allemaal wel terug te vinden. Het aanbod van Nederlandse producties is redelijk goed, en Netflix biedt verder eigengemaakte series aan, zoals het veelgeprezen House of Cards. Bijkomend voordeel daarvan is, dat je niet telkens een week hoeft te wachten op de nieuwste aflevering, maar meteen alle afleveringen van het seizoen in één keer kunt bekijken.


XIMON
Een Nederlandse concurrent van Netflix is Ximon. Dat is een dienst die zich echt richt op de Nederlandse markt, en zodoende dan ook bovenal Nederlandse producties aanbiedt. De prijzen zijn goed: voor een aflevering van een serie betaal je tussen de €1,50 en €1,95. Daarnaast is er een abonnementsdienst, voor €9,50 per maand.


ITUNES
Dan is er nog de Itunes Store. Deze dienst van Apple heeft in de Verenigde Staten een gigantisch aanbod van de nieuwste films en series, maar in Nederland vrijwel niets. Sterker nog, voorlopig zijn er alleen films te koop en te huur, series niet. Het is een prima bron als je enkel op zoek bent naar films, maar voor series hoef je je niet tot de Itunes Store te wenden.


NLziet
In de nabije toekomst zal er nog een nieuwe dienst komen. De publieke omroep, RTL en SBS zullen vanaf begin 2014 de nieuwste series, films, reality, documentaires en show die op televisie te zien zijn geweest aanbieden. Tot 365 na uitzending zullen deze terug te kijken zijn. Dat gebeurt uiteraard niet gratis, maar voor welke prijs het aanbod te bekijken is, weten we nog niet.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De series van 2014
Series / Featured

De series van 2014

Welke series zijn volgend jaar allemaal de moeite waard?

Net als altijd komen er in 2014 weer bijzonder veel nieuwe series uit. Daarnaast brengen televisiezenders nieuwe seizoenen van al bestaande shows naar het kleine scherm. In dit artikel lichten we vijf nieuwe series uit, en vijf nieuwe seizoenen van reeds lopende series, die volgens ons meer dan de moeite waard zijn.



















Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De beste series van 2013
Series / Featured

De beste series van 2013

Wat zijn de beste nieuwe series van 2013?

Ieder jaar verschijnen er talloze nieuwe series. Dat maakt het moeilijk de bomen door het bos te zien, en dus maken wij alvast een selectie van wat de beste nieuwe series van het jaar zijn. In dit artikel komen de tien beste nieuwe series van 2013 aan bod.



















Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emmy winnende dramaseries van de afgelopen 10 jaar
Series / Featured

Emmy winnende dramaseries van de afgelopen 10 jaar

Welke dramaseries zijn meer dan de moeite waard?

De Prime Time Emmy Awards gelden als de belangrijkste prijzen in de televisiewereld. In dit artikel nemen we winnaars van de Primetime Emmy Award for Outstanding Drama onder de loep. Welke series wonnen de afgelopen tien jaar in deze categorie?














Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Emmy winnende comedy series van de afgelopen 10 jaar
Series / Featured

Emmy winnende comedy series van de afgelopen 10 jaar

Welke comedy series zijn meer dan de moeite waard?

De Prime Time Emmy Awards gelden als de belangrijkste prijzen in de televisiewereld. In dit artikel nemen we winnaars van de Primetime Emmy Award for Outstanding Comedy onder de loep. Welke series wonnen de afgelopen tien jaar in deze categorie?











Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
De 15 grootste misdaadseries van de afgelopen jaren
Series / Featured

De 15 grootste misdaadseries van de afgelopen jaren

Welke misdaadseries moet je gezien hebben?

Al decennia zijn ze mateloos populair: misdaadseries. Dat blijkt wel uit het gigantische aantal spin-offs dat ontstaan is uit de talloze series die gemaakt worden in dit genre. Om de bomen nog door het bos te kunnen zien, hebben we een lijst met de vijftien grootste misdaadseries van de afgelopen jaren.





























Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer Christmas Special 'Doctor Who'
Series / Trailer

Nieuwe trailer Christmas Special 'Doctor Who'

De laatste aflevering van Matt Smith als de Doctor.



De BBC heeft een nieuwe trailer vrijgegeven voor de Doctor Who Christmas Special van dit jaar. The Time of the Doctor zal het laatste avontuur van Matt Smith als de Doctor zijn. Daarna wordt hij vervangen door Peter Capaldi, die we waarschijnlijk ook zullen zien in deze special.

Een synopsis voor deze Christmas Special is er overigens ook al. De Doctor zweeft in zijn TARDIS rond een rustige planeet, maar ontdekt dan dat de dodelijkste wezens van het universum zich verzamelen. Ze worden naar een mysterieuze boodschap toegetrokken, die van ergens tussen de sterren komt. Tussen hen "“ de Doctor. Samen met Clara (Jenna Coleman) gaat de Doctor op onderzoek uit.

The Time of the Doctor is op 25 december op BBC One te zien.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.