search

Ons nieuws van woensdag 19 februari 2014

DVD-recensie: Haven seizoen 3
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: Haven seizoen 3

Een rijkelijk gevulde uitgave.

Bedenkers: Sam Ernst | Jim Dunn | Gebaseerd op: The Colorado Kid, Stephen King | Cast: Emily Rose | Lucas Bryant | Eric Balfour | Jaren: 2010 - heden | TV-release: Syfy

Haven is een serie die losjes gebaseerd is op het boek The Colorado Kid van de wereldberoemde schrijver Stephen King. De serie werd met matige kritieken ontvangen, maar is bij de kijker absoluut een succes te noemen. Halverwege december kwam het vierde seizoen in de Verenigde Staten tot een einde, en nu is er in Nederland de DVD-release van het derde seizoen.

Het uitgangspunt van Haven is eenvoudig. FBI-agent Audrey Parker (Emily Rose) komt aan in het kleine stadje Haven, in Maine. Het is het begin van een bovennatuurlijk avontuur, waarbij ze te maken krijgt met een bizar fenomeen dat The Troubles heet. Het leidt haar tot de ontdekking dat er niet alleen meer mis is met Haven dan ze denkt, maar ook met haar eigen leven. Ze blijkt een totaal andere identiteit te hebben...

Seizoen 3
Dit derde seizoen pikt het verhaal direct na de gebeurtenissen in de laatste aflevering van seizoen twee op. Audrey is op brute wijze ontvoerd, en Nathan wordt ervoor gewaarschuwd geen relatie met haar aan te gaan. Duke lijkt daarnaast met Nathan in een gevecht tot de dood verzeild te raken.DVD: Haven seizoen 3 | Duur: 41 min. / 13 afleveringen | Release: februari 2014 | Video: 16:9 | Audio: Engels / Dolby Digital 5.1 | Discs: 4 x DVD | EAN: 8713045241056 | Met dank aan: Entertainment One

Het derde seizoen van de serie is uitgegeven in een nette slipcase. Zoals vaak het geval, is de coverart op de DVD-hoes exact hetzelfde als de slipcase. In de hoes tref je vier DVD-discs aan. Disc één, twee en drie bevatten elk vier afleveringen en verder geen extra zaken. Op de laatste en vierde disc tref je de dertiende aflevering van het seizoen aan, evenals de extra's.

Het is een nette uitgave, al hadden we graag gezien dat de discs elk een ander ontwerp hadden gehad. Het enige onderscheid dat je nu ziet is het nummer van de disc en de titel van de afleveringen die je erop aantreft. Enige extra informatie in de hoes, zoals bijvoorbeeld een korte synopsis van afzonderlijke afleveringen, was mooi geweest. Nu is het een zeer minimalistische hoes.

De extra's
Wat de extra's betreft zit het wel snor met deze uitgave. Het meest opvallend is een documentaire van drie kwartier met de titel The Haunting Truth about Haven. De documentaire is leuk om naar te kijken als je meer over de serie en de gedachten achter het verhaal te weten wil komen. Een andere mooie toevoeging zijn de webisodes, Escape to Haven.

Verder, en deze vonden we verrassend, is er nog een goede toevoeging: een verslag van het Haven-panel tijdens de New York Comic Con. Het is leuk om te kijken, en het komt duidelijk naar voren dat zulke panels erg leuk zijn om te bezoeken. Andere extra's zijn vrij standaard, zoals audiocommentaren, weinig zeggende verwijderde scènes, een blooper reel en de trailer van seizoen 3 en 4.

Haven seizoen 3 is een nette uitgave, met veel leuke extra's. Het enige minpunt is wat ons betreft de DVD-hoes, waar iets meer in had mogen zitten. Denk maar aan een klein boekje met wat informatie over de afleveringen. Daar kun je nu nergens iets over terugvinden, behalve op internet uiteraard.Toekomst
Ondertussen is het vierde seizoen van Haven al op televisie te zien geweest. Het vijfde seizoen heeft daar al groen licht gekregen en zal maar liefst 26 afleveringen krijgen (in tegenstelling tot de korte eerdere seizoenen). Later dit jaar moet dat vijfde seizoen te zien zijn. Een Nederlandse releasedatum is niet bekend, al zal het seizoen vast op kabelzender SyFy te zien zijn.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Jon Heder woont nog bij z'n moeder in 'Here's Your Damn Family'
Series / Nieuws

Jon Heder woont nog bij z'n moeder in 'Here's Your Damn Family'

De 'Napoleon Dynamite'-ster gaat de hoofdrol spelen in een nieuwe komedieserie van Fox.

Jon Heder heeft getekend voor een hoofdrol in Here's Your Damn Family, een nieuwe komedieserie van Fox. De Napoleon Dynamite-ster speelt Richard, een intelligente maar kansloze dertiger die nog steeds bij zijn moeder (Jane Kaczmarek) woont. Zij besluit na twintig jaar zonder man weer te trouwen en als klap op de vuurpijl trekken haar kersverse echtgenoot (David James Elliott) en diens drie dochters bij ze in.

De show wordt geschreven door Ricky Blitt (Movie 43, The Ringer). Hij is daarnaast ook uitvoerend producent samen met Steve McPherson en The Big Bang Theory-ster Johnny Galecki.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showtime kondigt vierde seizoen 'House of Lies' aan
Series / Nieuws

Showtime kondigt vierde seizoen 'House of Lies' aan

Ook de dramaserie 'Shameless' krijgt een nieuwe jaargang.

Showtime gaat door met de komedieserie House of Lies en met de goed beoordeelde dramaserie Shameless, respectievelijk een vierde en vijfde seizoen. Beide shows krijgen er dus weer twaalf nieuwe afleveringen bij.

Shameless, met o.a. William H. Macy en Emmy Rossum in de hoofdrollen, is gebaseerd op de gelijknamige serie uit het Verengd Koninkrijk. Het verhaal volgt de disfunctionele familie van Frank Gallagher, een vader van zes kinderen. Frank is min of meer de hele dag dronken, en zijn kinderen leren voor zichzelf te zorgen.

House of Lies, met een cast bestaande uit o.a. Don Cheadle en Kristen Bell, draait om een team van management consultants van Galweather & Stearn, het tweede bureau van de VS. Dat neemt dat vanuit Los Angeles opdrachten vanuit heel de wereld aan. Hun grote concurrent is het bureau Kinsley, en de managers van Galweather & Stearn zijn met hen in een bittere strijd verwikkeld.

De productie van de nieuwe seizoenen gaat later dit jaar van start in Los Angeles.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Donal Logue over de setting van 'Gotham'
Series / Nieuws

Donal Logue over de setting van 'Gotham'

De acteur werd onlangs gecast als Harvey Bullock in de serie.

Vorige week werd officieel bevestigd dat Donal Logue (Blade) de rol van rechercheur Harvey Bullock zal spelen in de nieuwe serie Gotham. Logue heeft zich nu tijdens een interview uitgelaten over de setting en het conflict in de serie. Logue besprak eerst hoe hij van Bullock een volwaardig personage verwacht te maken:

''Mijn kinderen keken de animatieserie van Batman en ik herinner me nog dat ik ernaar luisterde via de speaker tijdens autoritjes naar Oregon. Maar ik ben niet zoals die vent, ik lijk niet eens op de tekenfilmversie van Bullock. Dan is er de vreemde kwestie dat je niet iemands keuzes van een animatieserie wilt overnemen en hetzelfde wilt doen. Ik wil een personage creëren, net zoals ik dat deed met Lee Toric in Sons of Anarchy of koning Horik in Vikings of Hank Dolworth in Terriers. Het zijn allemaal unieke scenario's en ik wil niet gedwongen zijn om een imitatie van iets anders te doen, wat moeilijk is om voor elkaar te krijgen in een langlopende serie. Dat is iets waar we nog over gaan praten''

De acteur sprak ook over de setting van de serie:

''Wat ik goed vind aan Gotham, althans wat ik zover mag melden, is dat er een geweldige wereld wordt neergezet, die bijna aanvoelt als de jaren '20, maar dan met een soort Blade Runner-achtig sfeertje. Er is een anachronistisch element dat voelt als een soort New York in de jaren '70, maar dat ook aanvoelt alsof het tijdloos is en gemaakt is voor verschillende genres. Ik ben erg benieuwd... Er zijn in ieder geval een aantal voorbeelden van moderne technologie in de serie, maar dan met een ouder ontwerp. Er is een soort van realiteit waarin deze voorwerpen kunnen bestaan. Maar het is niet bepaald high-tech of futuristisch.''

Gotham richt zich op een jonge James Gordon in zijn jaren voordat Gotham City werd beschermd door Bruce Wayne als Batman. Het lijkt er wel op dat een jonge Bruce in de serie zal verschijnen, en potentieel ook een aantal van zijn toekomstige vijanden.

Het is nog niet bekend vanaf wanneer Gotham uitgezonden zal worden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe poster 'Hannibal' seizoen 2
Series / Posters

Nieuwe poster 'Hannibal' seizoen 2

Er is duidelijk een grote rol voor Will Graham, gespeeld door Hugh Dancy.Hieronder zie je een nieuwe poster van de serie Hannibal van de Amerikaanse zender NBC. Het affiche geeft duidelijk aan dat het personage Will Graham, gespeeld door Hugh Dancy, een voornaamste rol krijgt. De vraag is uiteraard of dit geen grote gevolgen gaat hebben voor Mads Mikkelsens personage Hannibal Lecter.

Vanaf 28 februari gaan we zien hoe de serie verder gaat. In Amerika wordt de serie uitgezonden door NBC en in Nederland moet de serie nog op RTL verschijnen, aangezien de zender de uitzendrechten heeft voor de populaire tv-serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.