search

Ons nieuws van woensdag 26 februari 2014

Seizoen 2 'True Detective' met vrouwelijke hoofdrolspelers?
Series / Nieuws

Seizoen 2 'True Detective' met vrouwelijke hoofdrolspelers?

Schrijver en bedenker Nic Pizzolatto lijkt het aan te kondigen.



Ondanks dat voor de populaire HBO-serie True Detective officieel nog geen tweede seizoen is aangekondigd, is er op Twitter een discussie gestart over wie hoofdrolspelers Matthew McConaughey en Woody Harrelson moeten opvolgen. Schrijver/bedenker Nic Pizzolatto gaf ook iets van zijn gedachtes prijs en liet doorschemeren dat we mogelijk twee vrouwelijke detectives mogen verwelkomen.

@friggenawesome One of the detriments of only having two POV characters, both men (a structural necessity). Next season... "” Nic Pizzolatto (@nicpizzolatto)

Aangezien McConaughey en Harrelson niet zullen terugkeren voor seizoen 2 heeft Pizzolatto redelijk de vrije hand. Door twee vrouwelijke actrices aan te trekken, verstompt hij ook de kritiek dat in het huidige seizoen vrouwen ondervertegenwoordigd zouden zijn.

Het eerste seizoen van True Detective volgt detectives Rust Cohle (McConaughey) en Martin Hart (Harrelson) tijdens een 17-jaar durende klopjacht naar de dader van een bizarre moord in Louisiana uit 1995. Hierboven zag je mogelijk al de trailer.



Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Foto's van Lady Sif in 'Agents of S.H.I.E.L.D.' 1.15
Series / Foto's

Foto's van Lady Sif in 'Agents of S.H.I.E.L.D.' 1.15

Jamie Alexander speelt opnieuw de rol van Thors trouwe side-kick.

ABC en Marvel Entertainment hebben nieuwe foto's vrijgegeven van de vijftiende aflevering van Agents of S.H.I.E.L.D., waarin actrice Jamie Alexander een gastrol zal spelen als Lady Sif. De belangrijkste van deze foto's kun je hieronder bekijken.

De hoofdrollen in Agents of S.H.I.E.L.D. zijn weggelegd voor Clark Gregg als Agent Phil Coulson, Ming-Na Wen als Agent Melinda May en Brett Dalton als Agent Grant Ward.























Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Michelle Harrison gecast in 'The Flash'
Series / Nieuws

Michelle Harrison gecast in 'The Flash'

De spinoff van Arrow is weer een castlid rijker.

Volgens Deadline zal Emily Owens, M.D.-actrice Michelle Harrison de rol van Barry Allens moeder Nora Allen spelen in The CW's Arrow-spinoff The Flash. Fans snappen het misschien even niet meer, aangezien Grant Gustins Barry sprak over de dood van zijn moeder in zijn eerste aflevering van Arrow. Zal ze in flashback verschijnen of op bovennatuurlijke wijze?

Harrison voegt zich bij een cast die verder bestaat uit Candice Patton als Iris West, Jesse L. Martin als de vader van Iris, rechercheur West, Rick Gosnett als Central City-rechercheur Eddie Thawne, Carlos Valdes als Cisco Ramon, Danielle Panabaker als S.T.A.R. Labs bio-ingenieur Caitlin Snow, Tom Cavanaugh als S.T.A.R. Labs CEO Harrison Wells en John Wesley Shipp, die de Flash speelde in de oorspronkelijke tv-serie, in een nog onbekende rol.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DVD-recensie: Game of Thrones S1-S3
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: Game of Thrones S1-S3

HBO's epische fantasyserie is in een mooie verzamelbox uitgebracht.

Bedenkers: David Benioff, D.B. Weiss | Cast: Lena Headey (Cersei Lannister) | Emilia Clarke (Daenerys Targaryen) | Michelle Fairley (Catelyn Stark) | Kit Harington (Jon Snow) | Richard Madden (Robb Stark) | Jack Gleeson (Joffrey Baratheon) | Peter Dinklage (Tyrion Lannister) | Jaren: 2011-2014 | TV-release: HBO / RTL

In 2011 bracht HBO het eerste seizoen van Game of Thrones uit. De epische fantasyserie trok meteen veel kijkers, en wist elk seizoen meer mensen te boeien. Op 6 april begint de serie in de Verenigde Staten aan zijn vierde seizoen, maar voordat het zover is, brengt de Amerikaanse zender nog een verzamelbox van de eerste drie seizoenen uit. We recenseerden de DVD-box.

Game of Thrones is geïnspireerd op de fantasyreeks A Song of Ice and Fire van schrijver George R.R. Martin, en speelt zich af in een wereld waar de seizoenen jarenlang duren. In de serie volgen we een hele rits aan verschillende families, die allemaal strijden om macht. Daarbij schuwen ze niet voor gruwelijke intriges en bedrog.

Seizoen 1
Het eerste seizoen van Game of Thrones begint als Lord Eddard Stark, heerser in het ijzige Noorden van het continent Westeros, door zijn oude vriend, Koning Robert Baratheon, gevraagd wordt om te dienen als Hand van de Koning. Eddard wil dat eigenlijk niet, maar besluit toch in te gaan op het aanbod. Tegelijk proberen Viserys Targaryen en zijn zus Daenerys op het oostelijke continent Essos een machtspositie te verwerven om de IJzeren Troon op Robert Baratheon te veroveren. Tot slot is er nog een gigantische muur van ijs in het Noorden, waar de wachters van een verwaarloosde ridderorde, de Nachtwacht, de Zeven Koninkrijken van Westeros beschermen tegen een dodelijke en bovennatuurlijke dreiging.

Seizoen 2
Nu de winter nadert zit de wrede Joffrey Baratheon op de troon van Westeros. Daar wordt hij bijgestaan door zijn moeder Cersei Lannister en de nieuwe Hand van de Koning, zijn oom Tyrion. Maar de macht van de Lannisters staat onder druk, want twee Baratheons hebben zich laten kronen tot koning, en Robb Stark noemt zichzelf Koning van het Noorden. Tegelijkertijd is er ten noorden van de Muur een nieuwe leider van de wildelingen opgestaan, en is er dus nog een dreiging bij voor Jon Snow en de andere mannen van de Nachtwacht. En in het oostelijke Essos probeert Daenerys haar afgebrokkelde macht te herstellen met behulp van haar pasgeboren draken.

Seizoen 3
In het derde seizoen weten de Lannisters zich maar met moeite vast te klampen aan de macht na de brute zee invasie van Stannis Baratheon. En in het noorden staan er dingen te gebeuren die het machtsevenwicht dreigen te verstoren. Robb Stark krijgt met zware rampspoed te maken en over de muur werken Mance Rayder en zijn gigantische leger van Wildelingen aan het stelselmatig ondermijnen van de macht van de Nachtwacht. En op Essos zet Daenerys Targaryen een leger op de been om Westeros te veroveren.



Blu-Ray: Game of Thrones: The Complete First, Second & Third Seasons | Duur: 55 min. / 30 afleveringen | Release: februari 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 | Discs: 15 x DVD | EAN: 5051888167687 | Met dank aan: WB / HBO

Het recensie-exemplaar van deze uitgave bestaat zoals we gewend zijn van DVD-boxen uit een kartonnen box, met daarin de hoesjes van de afzonderlijke seizoenen. Opvallend is dat de seizoenen geen grote doos krijgen, maar elk in één klein DVD-hoesje zitten. Het is daarmee een compacte verpakking die mooi in de kast past, maar niet lijkt op de grotere uitgave die we gewend zijn van afzonderlijke seizoenen van de serie.

Hoe de binnenkant van de DVD-hoes eruit ziet verschilt per seizoen. In de hoes van het eerste seizoen tref je geen extra informatie aan. Enkel op de discs zelf kun je zien wat erop te vinden is. In de hoes van seizoen twee vind je helemaal links de titels van afleveringen, en op de discs zelf staat welke afleveringen erop te vinden zijn. Tot slot is er nog de hoes van het derde seizoen, waarin niet alleen de titels van afleveringen staan, maar ook de scenarist(en) van de aflevering, de regisseur(s) en wie er in het audiocommentaar vertellen over de afleveringen. Het is kortom een set met weinig consistentie. Mooier was het geweest als binnenin elk van de hoezen dezelfde informatie had gestaan. ¬

Verder is de beeldkwaliteit uiteraard zoals je mag verwachten van een DVD-uitgave. Prima, maar niet zo haarscherp als van een Blu-ray uitgave. Toch valt er niets te klagen over de kwaliteit van wat we te zien krijgen, en het geluid.

De extra's
Op de achterkant van de DVD-box wordt de belofte gedaan dat deze boordevol extra's zit. En die belofte wordt vervuld. Zo heeft elk seizoen niet alleen audiocommentaar te bieden, maar ook een stel extra features die een mooie aanvulling bieden. Bij het eerste seizoen leer je bijvoorbeeld veel over Westeros en Essos, de fictieve continenten waar de serie zich afspeelt. Ook is er een feature die dieper ingaat op het maken van de serie, waarbij verschillende cast- en crewleden spreken.

Seizoen twee heeft net zoveel te bieden. In een ietwat oppervlakkige extra gaat de cast in op de ervaringen bij het maken van de serie. Niet heel interessant, want uiteraard is iedereen erg blij weer mee te mogen werken en hebben mensen verder niet zo heel veel bij te dragen. Leuker is de feature waar ingegaan wordt op het filmen van de Slag bij Blackwater Bay. De negende aflevering van het tweede seizoen staat bekend als een van de beste veldslagen op televisie, en daar gaat de feature dieper op in.

Het derde seizoen gaat, net als de andere seizoenen overigens, gepaard met allereerst een introductie van de nieuwe personages. Verder kijken we terug op de gebeurtenissen in eerdere seizoenen, en leren we veel over de Wildelingen.



Seizoen 4
Op 6 april gaat in de Verenigde Staten het vierde seizoen van de serie in première, en de nieuwe afleveringen zijn telkens één dag later te zien op HBO Nederland. Er is nog geen synopsis voor het seizoen, maar we weten dat de intriges nog altijd niet voorbij zijn. Na het in de val lokken van Robb Stark, lijkt de positie van de Lannisters sterker dan ooit. Maar hun acties hebben onvoorziene gevolgen, die de machtsbalans totaal veranderen. In het oosten probeert Daenerys nog altijd haar machtsbasis te versterken, en in het noorden staat een grote strijd tussen de Wildelingen en Nachtwacht op het punt los te barsten.

Conclusie
Deze DVD-uitgave mag er dan wel niet zo mooi uitzien, met de inhoud zit het meer dan snor. De vele extra's, en maar liefst vijftien discs, maken het de moeite waard om deze te kopen als je de afzonderlijke seizoenen nog niet in de kast had staan. Het is vooral handig uiteraard om nog gauw alle afleveringen te bekijken voordat het vierde seizoen van start gaat!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste bewegende beelden 'Fargo'
Series / Video/clip/featurette

Eerste bewegende beelden 'Fargo'

Dat komt best bekend voor!



Alweer bijna twee maanden geleden kregen we een eerste blik op de serie Fargo, die gebaseerd is op de gelijknamige film van de Coen Brothers. Nu is er een tweetal previews van de serie vrijgegeven, die herinneringen oproepen aan het bronmateriaal.

In de eerste teaser zien we hoe de mysterieuze bedrieger Lorne Malvo (Billy Bob Thornton) de sneeuw van zijn voorruit veegt, op eenzelfde manier als William H. Macy dat deed in de film. In de tweede teaser zien we hoe Mr. Wrench (Russell Harvard) en Mr. Numbers (Adam Goldberg) een lijk proberen te verbergen.

[video_embed]191[/video_embed]
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Mikkelsen vs. Fishburne in clip 'Hannibal'
Series / Video/clip/featurette

Mikkelsen vs. Fishburne in clip 'Hannibal'

Het gaat er heftig aan toe in deze clip van seizoen 2.



Er is een nieuwe clip vrijgegeven van het aankomende tweede seizoen van Hannibal. De clip begint meteen met actie: een gevecht tussen het titelpersonage van Mads Mikkelsen en Laurence Fishburne's Jack Crawford. Dat de twee niet bepaald vrienden zijn moge duidelijk zijn!

De première van het seizoen vindt in de Verenigde Staten op 28 februari plaats, met een aflevering met de titel Kaiseki. Daarin vindt Hannibal Will (Hugh Dancy) nog altijd in hechtenis voor de moord op Abigail (Kacey Rohl). Als er lijken aanspoelen bij een rivier, biedt Hannibal zijn hulp aan. En de grote vraag is uiteraard of Dr. Bloom (Caroline Dharvernas) Will kan helpen zijn geheugen terug te krijgen.

Het is overigens niet zeker of en wanneer de afleveringen in Nederland te zien zijn. RTL kocht de rechten op het eerste seizoen, maar het is niet zeker of het tweede seizoen ook te zien zal zijn hier.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.