search

Ons nieuws van woensdag 23 april 2014

John Malkovich is Blackbeard in de eerste 'Crossbones' trailer
Series / Trailer

John Malkovich is Blackbeard in de eerste 'Crossbones' trailer

NBC brengt piraten naar de televisie.

[video_embed]329[/video_embed]
Terwijl we geduldig wachten op de volgende Pirates of the Caribbean-film, komt NBC met een alternatief in de vorm van Crossbones. De nieuwe avonturenserie is afkomstig van Neil Cross (Luther) en heeft John Malkovich in de rol van de legendarische piraat Blackbeard. De eerste trailer is hierboven te bekijken.

Crossbones speelt zich af in 1715 op het eiland Santa Campana, de eerste functionerende democratie van Amerika. De kwaadaardige piraat Edward Teach, oftewel Blackbeard, heeft de leiding over een groep dieven en schavuiten. Hij heeft een plan waarmee de Engelse troon in gevaar kan komen en het is aan een Engelse spion (Richard Coyle) om dit te verhinderen.

Crossbones gaat op 30 mei in première.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
DVD-recensie: 'Under the Dome' seizoen 1
Series / Blu-ray Review

DVD-recensie: 'Under the Dome' seizoen 1

Een prachtige uitgave, zoals we er meer zouden willen zien.

Bedenker: Brian K. Vaughan | Cast: Mike Vogel (Dale 'Barbie' Barbara), Rachelle Lefevre (Julia Shumway), Natalie Martinez (Sheriff Linda Esquivel), Britt Robertson (Angie McAlister), Dean Norris (James 'Big Jim' Rennie) | Jaren: 2013 "“ heden | TV-release: CBS / SBS6

Stephen King is populair. Niet alleen worden er miljoenen exemplaren van elk van zijn boeken verkocht, ook zijn ze ondertussen vrijwel allemaal verfilmd. De serie Under the Dome is gebaseerd op het gelijknamige boek dat in 2009 verscheen en is zowel bij de critici als de kijkers een succes.

In de serie staat de volgende vraag centraal: Wat doe je als er ineens een mysterieuze koepel over je stad valt, die alle inwoners afsluit van de buitenwereld? De 'dome' die over het stadje Chester's Mill valt is ondoordringbaar en niemand kan er in of uit. De inwoners proberen te overleven in de barre post-apocalyptische omstandigheden waarin zij terecht zijn gekomen en zijn op zoek naar verklaringen voor deze mysterieuze gebeurtenis.

De serie verschilt flink van het bronmateriaal. Dit vertelde schrijver Stephen King vorig jaar in een interview. Zo is staat de Koepel in de serie enkele maanden over het stadje Chester's Mill, waar dat in het boek slechts één week het geval is. Verder zijn er nog veel andere zaken waar de inwoners zich druk om moeten maken, die in het boek niet voorkwamen. Maar dat komt vooral door de tijdspanne van de serie, die zoals gezegd veel langer is dan die van het boek. Waar King verder vaak erg kritisch is over verfilmingen van zijn werk, is hij in dit geval erg positief.DVD : Under the Dome seizoen 1 | Duur: 520 min. | Release: april 2014 | Video: 16:9 (1.78:1) | Audio: Engels Dolby Digital 5.1 Surround | Discs: 4x DVD | EAN: 5050582967739| Met dank aan: CBS / Paramount

Het recensie-exemplaar van dit eerste seizoen van Under the Dome is vrij standaard. We treffen een reguliere DVD-hoes aan in een slipcover. Het ontwerp van zowel de cover als de hoes zijn precies hetzelfde, zoals we konden verwachten. Binnenin tref je verder zowel links als rechts een viertal discs aan.

Met uitzondering van disc twee, tref je op elke disc een drietal afleveringen aan (op disc twee zijn dat er vier). Verder vind je op elke disc een aantal special features aan, al vind je nergens welke features er op welke disc staan. Dat is verwarrend en die toevoeging was mooi geweest.

Wat wel erg mooi is, is dat je op de linkerbinnenkant van de hoes een synopsis vindt van elke aflevering. Daarbij staat ook aangegeven welke afleveringen op welke disc staan. Het was uiteraard nog mooier geweest, als je bij dat overzicht ook informatie over de features zou vinden. De ruimte was er daarvoor waarschijnlijk niet, gezien het feit dat de volledige rechterkant van de hoes in beslag genomen wordt door een Franstalige omschrijving van de afleveringen.

Extra's
Er staan veel extra's op deze uitgave. Sterker nog, het zijn er zoveel, dat we graag vaker dit soort uitgave aan zouden treffen. De mooiste daarvan zijn toch wel Under The Dome: Filming the Pilot, Stephen King and "Under the Dome", "Under The Dome": From Novel to Series" en The World of "Under the Dome". Deze features graven diep en bieden een mooie blik op het vele werk dat in de serie zit. Verder zijn er wat verwijderde scènes aan de uitgave toegevoegd, evenals een gag reel en wat promo's.

Het is kortom een prachtige uitgave, die we wel vaker aan zouden willen treffen. Niet alleen is de serie leuk om te kijken, maar ook zijn de vele toevoegingen ook echt goede toevoegingen. We zijn dus blij dat de uitgever besloten heeft om meer te bieden dan wat standaardzaken als een gag reel en wat verwijderde scènes.

[video_embed]332[/video_embed]

Toekomst
Gemiddeld werden afleveringen van het eerste seizoen van Under the Dome door meer dan tien miljoen mensen bekeken. Niet slecht dus, en zo gezien is het ook niet vreemd dat er nog een seizoen komt. Het tweede seizoen is in de Verenigde Staten vanaf 7 juli 2014 te zien. Het is nog niet zeker of televisiezender SBS6, die de afleveringen in Nederland uitzond, ook het tweede seizoen zal uitzenden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe teaser Syfy's 'Dominion'
Series / Trailer

Nieuwe teaser Syfy's 'Dominion'

Gebaseerd op de film Legion (2010) van regisseur Scott StewartSyfy heeft een nieuwe teaser van hun nieuwe serie Dominion online gezet. De serie is gebaseerd op de film Legion (2010) van regisseur/scenarist Scott Stewart. Je kunt de nieuwe beelden hierboven bekijken.

Dominion is een episch bovennatuurlijk drama dat zich afspeelt in een post-apocalyptische toekomst waarin een leger van engelen, samengesteld door aartsengel Gabirel, een oorlog voert tegen de mensheid. Aartsengel Michael, die zich tegen zijn eigen soort heeft gekeerd, werkt samen met de mensen in hun strijd tegen Gabriel. Na een verwoestende oorlog van 25 jaar zijn er nu grote afgeschermde steden om de menselijke overlevenden te beschermen. In Vega (het voormalige Las Vegas), de grootste van deze steden, vechten twee partijen om de macht, waardoor er een grote verschuiving van de macht dreigt plaats te vinden. Ondertussen begint een rebellerende jonge soldaat aan een gevaarlijke reis, terwijl de oorlog tussen de mensheid en de gevallen engelen begint te escaleren.

De eerste aflevering van Dominion wordt uigezonden op 19 juni 2014. De cast van de serie bestaat uit o.a. Christopher Egan, Tom Wisdom, Roxanne McKee, Alan Dale, Anthony Stewart Head en Luke Allen-Gale.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
POLL: Favoriete seizoen 'The Walking Dead'
Series / Poll

POLL: Favoriete seizoen 'The Walking Dead'

Welke van de vier seizoen vond jij het vermakelijkst?

Enige tijd terug werd er een punt gezet achter het vierde seizoen van de succesvolle serie The Walking Dead van tv-zender AMC. In 2010 startte het zombie-avontuur met het eerste seizoen, waarin Rick Grimes uit een coma ontwaakt en bijna geen (levend) mens kan vinden. Met een groep overlevenden neemt hij het op tegen de Walkers en gaat hij op zoek naar hoop in de donkere dagen.

In het tweede seizoen houden de overlevers zich schuil op een boerderij en in het derde en vierde seizoen weten ze onderdak te vinden in een gevangenis. Ook nemen ze het op tegen de Gouverneur. Het einde van het vierde seizoen geeft uiteraard een voorschot op het vijfde seizoen: Terminus.

Via deze POLL de vraag: met welk seizoen heb jij je het meest vermaakt?


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste foto's LEGO-aflevering 'The Simpsons'
Series / Foto's

Eerste foto's LEGO-aflevering 'The Simpsons'

Twee jaar werd er gewerkt aan de duurste aflevering ooit.Fox heeft de eerste foto's vrijgegeven van de speciale LEGO-aflevering van de animatieserie The Simpsons. Ook werd bekend dat de studio maar liefst twee jaar heeft gewerkt aan de 550e episode die ook de meest prijzige aflevering is tot op heden.

Het idee van de serie ontstond toen LEGO contact met Fox opnam om het huis van de Simpsons uit te geven in LEGO-steentjes. Ook was er het idee om de intro om te vormen, maar uiteindelijk is er dus een complete aflevering gemaakt.

In de speciale aflevering wordt Homer wakker in een wereld waarin hijzelf en heel Springfield gemaakt zijn uit LEGO-blokjes. Hij moet uitvogelen wat er gebeurd is en hoe hij alles weer normaal kan maken. De Simpsons-aflevering 'Brick Like Me' wordt in de States uitgezonden op 4 mei.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.