search

Ons nieuws van dinsdag 27 mei 2014

Michael C. Hall eindelijk over einde 'Dexter'
Series / Nieuws

Michael C. Hall eindelijk over einde 'Dexter'

Hij vond het einde misschien toch niet zo geweldig.

Het is al een tijd geleden dat de serie Dexter tot een einde kwam. De laatste aflevering werd niet heel erg positief ontvangen en hoofdrolspeler Michael C. Hall reageerde daar tot nu toe nooit op. In gesprek met The Daily Beast vertelde hij eindelijk hoe hij werkelijk denkt over de finale.

"Of ik hem goed vond?" begon Hall. "Ik denk niet dat ik hem ooit gekeken heb. Ik geloof dat de aflevering narratief bevredigend was, maar niet zo pikant."

"Ik denk dat de serie een bepaalde drive verloren had," vertelde Hall verder. "Waarschijnlijk omdat we er zo lang mee door zijn gegaan, om de verhalen die we verteld hebben en misschien omdat onze schrijvers… Misschien wilden sommige mensen een wat meer bevredigend "“ misschien wilden ze een happy ending voor Dexter, of een definitiever gevoel van afsluiting."

Hoe vonden jullie de finale van Dexter?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Zeven posters 'Game of Thrones' sterfgevallen
Series / Posters

Zeven posters 'Game of Thrones' sterfgevallen

Robert Ball maakt elke aflevering een poster van een belangrijk sterfgeval.

In elke aflevering van HBO-serie Game of Thrones is er wel een sterfgeval te zien. Voor die sterfgevallen maakt Robert Ball elke aflevering weer een nieuwe poster, waarvan je hieronder de eerste zeven kunt zien. Op de posters zien we referenties naar de belangrijkste sterfgevallen. Mocht je de afleveringen nog niet gezien hebben, dan waarschuwen we uiteraard voor spoilers.

Uiteraard zijn er ook van de eerste drie seizoenen dergelijke posters te zien. Die kun je vinden op de website Beautiful Death.















Komende zondag is in de Verenigde Staten weer een nieuwe aflevering te zien van de serie (in Nederland een dag later, op maandag 2 juni van 20:30-21:30). De aflevering met de titel The Mountain and the Viper laat zien hoe onverwachte bezoekers aankomen in Mole's Town. Verder worden de motieven van Littlefinger (Aidan Gillen) in twijfel getrokken. Ramsay (Iwan Rheon) probeert zich te bewijzen aan zijn vader en er wordt besloten over Tyrion's (Peter Dinklage) lot.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Monsters in promo 'Penny Dreadful'
Series / Trailer

Monsters in promo 'Penny Dreadful'

Victor Frankenstein heeft veel monsters geschapen...

[video_embed]410[/video_embed]

Er is een poster en een teaservideo vrijgegeven van Showtime horrorserie Penny Dreadful. Daaruit blijkt dat er de komende tijd nog veel nieuwe monsters van de handen van Victor Frankenstein (Harry Treadaway) te zien zullen zijn. De poster laat ons een van die monsters zien, simpelweg The Creature (Rory Kinnear) genaamd.

In de serie werken spiritualist Vanessa Ives (Eva Green), avonturier Sir Malcolm Murray (Timothy Dalton) en de Amerikaanse scherpschutter Ethan Chandler (Josh Hartnett) samen tegen een vampierdreiging. Tegelijk blijkt hun collega Victor Frankenstein (Treadaway) een geheim te hebben dat schadelijk kan zijn voor hen allemaal.

De serie is in de Verenigde Staten op zondagen te zien en daar al aan zijn vierde aflevering toe. Wanneer en of de serie naar Nederland komt, is nog niet zeker.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaserposter laatste seizoen 'True Blood'
Series / Posters

Teaserposter laatste seizoen 'True Blood'

Goodbyes suck, lezen we op de poster.

Er was al een volledige trailer en nu is er ook een eerste poster voor HBO-serie True Blood. De poster speelt in op het feit dat het zevende seizoen van de show het laatste zal zijn. "Goodbyes suck", valt erop te lezen.

True Blood speelt zich af in een wereld waar vampiers en mensen naast elkaar leven. Dat komt omdat er een nieuw synthetisch bloed ontwikkeld is, waardoor vampiers niet langer hoeven te leven van mensenbloed. Centraal in het verhaal staan de escapades van half-fee en serveerster Sookie Stackhouse (Anna Paquin) en haar vrienden: vampier Bill Compton (Stephen Moyer) en vampier Eric Northman (Alexander Skarsgård).

Het tien afleveringen tellende laatste seizoen gaat op zondag 22 juni in de Verenigde Staten in première. In Nederland zijn nieuwe afleveringen hoogstwaarschijnlijk telkens één dag na de release in de VS te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Showrunner over derde seizoen 'Hannibal'
Series / Nieuws

Showrunner over derde seizoen 'Hannibal'

Nu gaan de boeken een rol spelen.

In de Verenigde Staten is het tweede seizoen van Hannibal ten einde. Het is nu nog lang wachten op het derde seizoen, maar dat weerhield showrunner Bryan Fuller er niet van alvast in te gaan op wat we mogen verwachten. Volgens hem zullen we nu de invloed van de boeken van Thomas Harris gaan merken op het verhaal van kannibaal Hannibal (Mads Mikkelsen) en Will Graham (Hugh Dancy).

"Het derde seizoen wordt geweldig, want het gaat een boel belangrijke elementen van de boeken Hannibal Rising en Hannibal gebruiken en samenvoegen. Ze worden dus deel van het tempo van het seizoen," vertelde Fuller. "Het wordt geweldig de seizoenen samen te voegen tot één Frankenstein achtig seizoen. Om jullie alvast te waarschuwen: We veranderen het oorsprongsverhaal van Hannibal flink, als je kijkt naar hoe dat vertelt wordt in Hannibal Rising."

Maar één boek zal complete ontweken worden: The Silence of the Lambs. "De boeken worden niet perse op volgorde gebruikt. We nemen elementen van de boeken mee, op Silence of the Lambs na. Ik hoop dat we niet alleen een compleet ander Hannibal Lecter verhaal kunnen vertellen in het derde seizoen, maar ook een aantal van de geweldige personages als Francis Dolarhyde en Lady Murasaki ontmoeten en op een bijzondere manier verweven met deze wereld."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.