search

Ons nieuws van zondag 15 juni 2014

De Teletubbies zijn terug
Series / Nieuws

De Teletubbies zijn terug

Na dertien jaar wekt de BBC de kinderserie weer tot leven.

Na een afwezigheid van dertien jaar heeft de BBC bekendgemaakt dat de Teletubbies hun rentree zullen maken. De omroep komt met zestig splinternieuwe afleveringen van de alom bekende kinderserie. In tegenstelling tot eerdere afleveringen wordt er dit keer gebruik gemaakt van CGI om het geheel beter in de huidige tijd te laten passen.

Teletubbies is een Engelse televisieserie, in 1996 ontwikkeld door de BBC, maar pas vanaf 1997 uitgezonden. Het programma, dat speciaal is gemaakt voor kinderen tot 3 jaar, bevat veel herhaling, hetgeen volgens sommigen goed is voor de ontwikkeling van kinderen. Tot nu toe werden er 365 afleveringen van de Teletubbies opgenomen, waarvan de laatste in 2001.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NBC komt met serie rondom The Beatles
Series / Nieuws

NBC komt met serie rondom The Beatles

Het verhaal van de meest invloedrijke band ooit.

Volgens Deadline is NBC bezig met een nieuwe serie rondom The Beatles, volgens velen de grootste band die ooit heeft bestaan. Het script wordt momenteel geschreven door Michael Hirst, bekend van de actieserie Vikings. Ben Silverman en Teri Weinberg, die met Hirst werkten aan de dramaserie The Tudors, zullen optreden als uitvoerend producent.

The Beatles is een voormalige popgroep uit de Engelse stad Liverpool. De bezetting bestond uit John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr. De groep was actief van 1960 tot 1970 en wordt nu nog steeds beschouwd als een van de meest invloedrijke bands uit de geschiedenis van de popmuziek.

De show zal bestaan uit acht afleveringen. Het is nog niet bekend wanneer de première zal plaatsvinden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Cameron Crowe en J.J. Abrams maken komedieserie 'Roadies'
Series / Nieuws

Cameron Crowe en J.J. Abrams maken komedieserie 'Roadies'

Eerstgenoemde maakt zijn tv-debuut, maar de ervaren Abrams (Lost, Fringe) sleept hem er wel doorheen.

Tot nu toe hield Cameron Crowe (Jerry Maguire, Almost Famous) zich enkel bezig met speelfilms, maar de regisseur zal zich in de nabije toekomst gaan storten op televisiewerk. Met behulp van J.J. Abrams' Bad Robot en My So-Called Life-bedenker Winnie Holzman gaat hij aan de slag met Roadies, een nieuwe komedieserie van Showtime.

NikkiFinke.com bericht dat Bad Robot op het punt staat om de show aan te kondigen. Crowe gaat de pilot regisseren en Holzman fungeert als showrunner voor de overige afleveringen. Er is niets bekend over het verhaal van Roadies, behalve dat het zich zal afspelen tijdens de Amerikaanse tour van een rockband.

Als alles goed gaat, begint de productie van Roadies later dit jaar.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Dvd: Celblok H (Seizoen 1)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Celblok H (Seizoen 1)

De succesvolle gevangenis-serie met Isa Hoes als "Suus".

Producent: Willem Zijlstra | Cast: Isa Hoes (Suzanne "Suus" Kramer), Eva van de Wijdeven (Frederica "Fred(dy)" Hendriks), Inge Ipenburg (Alexandra "Lex" Holt), Christine van Stralen (Elizabeth "Lies" van Gemert), Marieke van Leeuwen (Erika Simons), e.a. | Uitzending serie: 2014 | Tv-release: 3 maart 2014 (SBS6)

Beter goed gejat dan slecht bedacht zullen de makers van Celblok H hebben gedacht. De gevangenis-serie die onlangs op SBS6 werd uitgezonden is namelijk gebaseerd op de Australische tv-serie Wentworth. In de Nederlandse variant ging de hoofdrol naar Isa Hoes, uiteraard bekend uit Rozengeur & Wodka Lime (2001-2006) en het recente Lieve Liza (2012-2013). Haar personage Suus belandt middenin een machtsstrijd in een vrouwengevangenis. De rollen van Hoes' medespelers worden gespeeld door onder meer Eva van de Wijdeven, Inge Ipenburg, Christine van Stralen en Marieke van Leeuwen.

Begin maart 2014 werd de eerste aflevering van Celblok H uitgezonden, die werd opgenomen in de recent gesloten Alkmaarse gevangenis Schutterswei. De aftrap van de tiendelige serie scoorde een mooi aantal kijkers, namelijk bijna 1,2 miljoen. Na een aantal afleveringen daalden de kijkcijfers. De slotaflevering kwam uiteindelijk uit op een nog steeds nette 800 duizend kijkers. Onlangs bracht Dutch FilmWorks het eerste seizoen uit Dvd.

Seizoen 1
Een kapster die moet leren omgaan met het ruige gevangenisleven. Het is een verhaal over overleven. Over vrouwen die het beste proberen te maken van hun ellendige situatie. Ondanks de rivaliteit en machtsspelletjes zullen de 'dames' onwaarschijnlijke vriendschappen sluiten en allianties aan moeten gaan om in deze helse bak te overleven.Dvd: Celblok H - Seizoen 1 | Aantal discs 3 x Dvd | Afleveringen: 10 x ca. 42 minuten | Beeld: SD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Nederlands Dolby DIgital 2.0 | Ondertitels: geen | Extra's: Making of Celblok H | EAN: 8715664111048 | Release: mei 2013 | Met dank aan: Dutch Filmworks

De drie schijven van deze Dvd-uitgave van Celblok H S1 zitten verpakt in dikke Dvd-keepcase met daaromheen een vergelijkbare sleeve. De hoezen en schijven geven geen extra informatie over de afzonderlijke afleveringen. Ondanks de meer dan redelijke kijkcijfers voor Nederlandse maatstaven heeft DFW geen HD-uitgave aangedurfd. De Dvd-uitgave heeft overigens wel een redelijk beeld, al valt de geluidstrack wat tegen, aangezien dit een stereo-track is.

Geen extra's
Dutch Filmworks heeft op de derde schijf één extra toegevoegd, namelijk "Making of Celblok H". De twintig minuten durende docu is netjes in elkaar gezet en laat veel beelden van achter de schermen zien. Uiteraard komen ook cast & crew aan het woord en vertellen ze onder meer over de opnames in een echte gevangenis, die nog niet zolang geleden werd gesloten, en de personages.

Conclusie: Een redelijke, maar wat basic Dvd-uitgave van een toch best vermakelijke Nederlandse gevangenis-serie
De tiendelige gevangenis-serie Celblok H kijkt lekker weg als de eerste paar afleveringen erop zitten. Met degelijke rollen van de cast weten de gebeurtenissen in een vrouwengevangenis dan ook zeker te fascineren. Op 5 mei, de dag van de uitzending van de laatste aflevering werd uitgezonden, kondigde SBS6 aan dat het tweede seizoen in productie gaat. Verdere details zijn nog niet bekend.

De Dvd-uitgave van Celblok H is redelijk basic, met helaas een 2.0 geluidstrack. Wel is er een zeer nette "Making of" terug te vinden. Verder een prima uitgave voor de liefhebber. Hieronder de trailer van het Australische origineel Wentworth:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.