search

Ons nieuws van vrijdag 13 juni 2014

Drie minuten durende featurette Michael Bay's 'The Last Ship'
Series / Video/clip/featurette

Drie minuten durende featurette Michael Bay's 'The Last Ship'

Eric Dane en Rhona Mitra spelen de hoofdrollen in de nieuwe serie.TNT heeft een nieuwe, drie minuten durende featurette van The Last Ship vrijgegeven. Het project werd geproduceerd door Michael Bay en de hoofdrollen worden gespeeld door Eric Dane (Grey's Anatomy), Rhona Mitra (Doomsday) en Adam Baldwin (Firefly). Je kunt de blik achter de schermen hierboven bekijken.

The Last Ship begint met een wereldwijde ramp die de wereldpopulatie tot een minimum decimeert. Het marineschip U.S.S. Nathan James weet de tragedie door zijn positie echter te vermijden. Kapitein Tom Chandler (Dane) en zijn crew moeten nu echter zien te overleven in een wereld waarin ze wellicht de laatste overlevenden zijn.

The Last Ship is gebaseerd op William Brinkley's gelijknamige boek en wordt gemaakt door Bay's Platinum Dunes voor TNT. De eerste aflevering van de serie wordt uitgezonden op zondag 22 juni.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nic Pizzolatto over geruchten rondom 'True Detective' seizoen 2
Series / Nieuws

Nic Pizzolatto over geruchten rondom 'True Detective' seizoen 2

Volgens de bedenker van de serie moeten we niks geloven van wat we lezen op internet.

Het grootste gerucht rondom het tweede seizoen van True Detective is dat de cast voornamelijk zou bestaan uit vrouwelijke rechercheurs. Jessica Chastain zou uitverkoren zijn voor een rol, maar dit gerucht werd al snel de kop ingedrukt. Daarna werd er ook met namen zoals Brad Pitt en Christian Bale gegooid, maar Nic Pizzolatto, bedenker van de serie, heeft nu laten weten dat geen enkel van deze geruchten bewust op ook maar een greintje waarheid. Hij liet zich daarnaast ook uit over het aantal seizoenen dat de serie nog zal doorgaan.

Over de castingeruchten:

''Letterlijk geen enkel gerucht dat op internet rondzwerft bevat enige waarheid. En ik bedoel echt letterlijk. Ik heb journalisten zien zeggen dat 'Mijn bronnen beweren...', maar er zijn helemaal geen bronnen! Het zijn slechts ik en twee andere gasten, en zij weten niet eens waar ik mee bezig ben.''

Op de vraag of er al iemand is gecast, antwoordde Pizzolatto als volgt:

''Nee! Ik heb met één persoon erover gepraat over een mogelijke rol, en dat is 't. Er is nog niemand gecast. Ik heb een geheime lijst, dat is alles. Ook het gerucht dat de voorname cast uit alleen vrouwen zal bestaan, is feitelijk onjuist. Er is wel een sterk vrouwelijk personage.''

Over het aantal seizoenen dat True Detective zal hebben:

''Elk seizoen creëer ik in principe een gloednieuwe show. Er mogen geen kinken in de kabels zitten zoals bij een normaal eerste seizoen van een serie. Het moet eigenlijk direct werken en dat vergt ongelooflijk veel inspanning. Ik schrijf elke aflevering, dus het is behoorlijk uitputtend. Ik kan me niet voorstellen dat ik dit meer dan drie jaar volhoud.''

Naar verwachting zal het tweede seizoen van True Detective begin volgend jaar op HBO te zien zijn.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dan Harmon pessimistisch over toekomst 'Community'
Series / Nieuws

Dan Harmon pessimistisch over toekomst 'Community'

Hij spreekt over de onderhandelingen met Hulu.

Sinds NBC besloten heeft om Community stop te zetten, wordt er gespeculeerd over andere manieren om de serie voort te zetten. Gedacht werd al aan Netflix en onlangs was er nog een bericht over het Amerikaanse internetkanaal Hulu. Showrunner Dan Harmon bevestigde dat er inderdaad gesproken wordt met Hulu. Maar, hij is er cynisch over.

"Ik weet dat Sony met Hulu onderhandelt en dat Hulu interesse heeft," aldus Harmon. "Ik ben er erg cynisch over, vooral omdat ik denk dat het beter is om pessimistisch te zijn en positief verrast te worden. [...] Het is een grote cast vol getalenteerde mensen met veel mogelijkheden. Als alles rond is, moet je nog een deal maken met mij en ik wil de serie niet voortzetten zonder schrijver en producent Chris McKenna. Ik heb het gevoel dat als je één deel van de puzzel verliest... Wat als Yvette Nicole Brown niet meer verder wil? We hebben Donald [Glover] en Chevy [Chase] al verloren."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ben McKenzie over James Gordon in 'Gotham'
Series / Nieuws

Ben McKenzie over James Gordon in 'Gotham'

En we zien een nieuwe foto.

Er is een nieuwe foto vrijgegeven van de aankomende nieuwe serie Gotham. Op de foto zien we de hoofdpersoon, Ben McKenzie, als Detective James Gordon. Daarnaast vertelde de acteur over zijn rol als James Gordon. Hij blijkt nogal een eerlijk man te zijn in het universum.

"Hij is de laatste eerlijke man, in een stad vol oneerlijke mensen," vertelde McKenzie. "Het is moeilijk tegenwoordig om een ware, eerlijke held te spelen. Iedereen is zo cynisch over de intenties van andere mensen. Wat interessant is, is dat hij naar deze stad komt, waar hij al twee decennia niet geweest is, sinds zijn kindertijd. En hij heeft dus een nieuwe blik op deze wereld, die hij niet echt kent. Hij denkt dat hij hem kent en zijn reis is dat hij moet uitvogelen hoe hij het beter voor Gotham en hemzelf kan maken, zonder zijn morele kompas uit het oog te verliezen. Hij is geen antiheld, maar een ware held. Hij zal echter compromissen moeten maken.

Het eerste seizoen van de serie telt 13 afleveringen en gaat in de Verenigde Staten in de herfst in première. Wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn, is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Foto's 'Game of Thrones' finale
Series / Foto's

Foto's 'Game of Thrones' finale

Jon is achter de muur, net als halfbroer Bran.Hieronder kun je een vijftal foto's bekijken van de seizoensfinale van Game of Thrones. Het vierde seizoen wordt afgesloten met een aflevering die de titel The Children draagt. Een synopsis is er natuurlijk ook al op voorhanden van de aflevering:

De omstandigheden veranderen met een onverwachte bezoeker aan het noorden van de muur. Daenerys (Emilia Clarke) komt tegenover een harde realiteit te staan. Bran (Isaac Hempstead Wright) leert meer over zijn lotsbestemming. Tyrion (Peter Dinklage) ziet in hoe moeilijk zijn situatie is.

The Children gaat op maandag 16 juni in Nederland in première en is van 20:30 "“ 21:30 op HBO te zien.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste blik op 'Thunderbirds Are Go'
Series / Foto's

Eerste blik op 'Thunderbirds Are Go'

De reboot van de historische poppenserie.

De oorspronkelijke serie Thunderbirds van bedenker Gerry Anderson bestond uit slechts 32 afleveringen die voor het eerst werden uitgezonden tussen 1965 en 1966. In 2015 krijgt de uiterst geliefde supermarionation-serie een reboot onder de titel Thunderbirds Are Go. Hieronder een eerste blik via een speciale uitnodiging voor de officiële onthulling van de reboot.

In 2013 werd de nieuwe serie door ITV Studios aangekondigd. In Thunderbirds Are Go wordt er enerzijds gebruikgemaakt van authentieke poppen, maar anderzijds wordt er ook VFX gebruikt. Dit zagen we enkele jaren geleden nog in het stevige en zeker vermakelijke Team America: World Police (2005). Naast de bekendste personages krijgen we ook een aantal nieuwe gezichten te zien en zal Rosamund Pike (The World's End) de stem inspreken van Lady Penelope.

Onderstaande uitnodiging is verspreid in het kader van een bijeenkomst tijdens de Licencing Expo in Las Vegas. Achter de deuren staat vermoedelijk Thunderbird 2.


Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.