search

Ons nieuws van zaterdag 5 juli 2014

Meer info over de 'Nightbreed' tv-serie
Series / Nieuws

Meer info over de 'Nightbreed' tv-serie

Morgan Creek en Clive Barker zijn er al twee jaar zeer actief mee bezig.

Morgan Creek werkte mee aan Nightbreed, een film uit 1990 die schrijver/regisseur Clive Barker baseerde op zijn eigen boek Cabal. De film gaat over een ondergrondse stad die wordt bewoond door freaks en verstotelingen. Nu, bijna 25 jaar later, is Morgan Creek bezig met een Nightbreed tv-serie. Hoewel dit al een tijdje bekend is, weten we nu een stuk meer over het project. Michael Plumides, de schrijver van de eerste paar afleveringen, zei het volgende:

"We zijn bij Morgan Creek samen met Clive Barker al twee jaar actief bezig met de Nightbreed tv-serie. We hopen dat de nieuwe Director's Cut van de film duidelijk zal maken hoe populair de serie zou kunnen worden. Ik heb tot nu toe vier afleveringen geschreven, inclusief de pilot, en heb goedkeuring van Clive en Seraphim Films' Mark Miller. Daarnaast hebben we ook concepten voor nieuwe Nightbreed wezens uitgedacht. Samen met Tate Steinsiek maakte ik nieuwe designs voor oude personages en ook enkele voor nieuwe personages. Ik denk dat de fans tevreden zullen zijn. We zijn trouw gebleven aan het bronmateriaal, maar zijn tegelijkertijd niet bang om de concepten te moderniseren. Op deze manier hopen we aan de wensen van de huidige kijker te voldoen."

"Hoewel we nog niets over de pilot kunnen zeggen, is er al heel veel interesse in Nightbreed. Tijdens het schrijven van de scripts, heb ik m'n uiterste best gedaan om trouw te blijven aan Barkers visie. Ik heb hiervoor niet aan contact gehouden met Clive en Mark, maar ook met Barker experts en fans, mensen die zijn werk van binnen en buiten kennen. Verder voelt de serie Amerikaans aan, maar ondertussen blijft het Britse accent zo nu en dan voelbaar. We zouden graag samenwerken met een netwerk waar men begrijpt hoe belangrijk de "monsters of Midian" precies zijn en waar wordt erkend wat we allemaal met Nightbreed kunnen bereiken."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.