search

Ons nieuws van maandag 3 november 2014

Jason Reitman gaat voor Hulu aan de slag met 'Casual'
Series / Nieuws

Jason Reitman gaat voor Hulu aan de slag met 'Casual'

Zijn laatste twee films waren commerciële flops, dus de regisseur waagt een poging in de wereld van televisie.

Jason Reitman (Juno, Up In the Air) is bezig met een slechte reeks, getuige het feit dat zijn laatste twee films Labor Day en Men, Women & Children zowel commercieel als bij de critici door de mand vielen. De regisseur gaat nu zijn geluk beproeven in de wereld van televisie. Hij gaat voor Hulu aan de slag met een nieuwe tv-serie genaamd Casual.

Casual, in eerste instantie tien afleveringen, wordt een komedieserie over een disfunctionele familie bestaande uit een vrijgezelle broer en een pas gescheiden zus. Ze proberen elkaar te helpen met hun liefdeslevens, zowel online als offline, en moeten ondertussen onder hetzelfde dak wonen en een tiener zien op te voeden.

Reitman gaat de eerste aflevering van Casual regisseren en treedt verder op als uitvoerend producent, samen met zijn productiepartner Helen Estabrook en schrijver Zander Lehmann.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NZT keert terug in 'Limitless' tv-serie
Series / Nieuws

NZT keert terug in 'Limitless' tv-serie

De pilot is al besteld en deze wordt geregisseerd door Neil Burger.

Volgens de website Deadline heeft de Amerikaanse zender CBS het startschot gegeven om aan de slag te gaan met een pilotaflevering voor een serie die gebaseerd moet gaan worden op Neil Burgers actiefilm Limitless uit 2011. In de film speelde Bradley Cooper de hoofdrol.

De serie Limitless, die een meer dramatische toon zou moeten krijgen, gaat verder waar de film ophoudt. We volgen Coopers personage Brian Sinclair die meer vaardigheden weet te ontdekken van de mysterieuze drugs NZT. Hij neemt zich voor om zijn nieuwe vaardigheden alleen te inzetten voor goede dingen.

Neil Burger regisseert - na de film - ook de pilot-aflevering en de pilot/serie wordt geproduceerd door dezelfde Cooper en Todd Phillips en het duo Alex Kurtzman en Roberto Orci.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NBC verlost sitcoms 'A to Z' en 'Bad Judge' uit hun lijden
Series / Nieuws

NBC verlost sitcoms 'A to Z' en 'Bad Judge' uit hun lijden

Onlangs maakte ABC ook al een einde aan de serie 'Manhattan Love Story'

NBC heeft besloten niet verder te gaan met de sitcoms A to Z en Bad Judge. Beide shows mogen wel het volledige seizoen volmaken, dat wil zeggen alle dertien afleveringen, maar vanwege de slechte kijkcijfers is het daarna over met de pret.

In A to Z gaat de aandacht uit naar het stel Andrew en Zelda. Ze zijn nu acht maanden, drie weken, vijf dagen en één uur samen en in deze serie krijgen we te zien hoe hun relatie in elkaar zit. In Bad Judge speelt Kate Walsh (Grey's Anatomy, Private Practice) een rechter met een behoorlijk losbandig privéleven.

Kort geleden maakte ABC nog een einde aan Manhattan Love Story. Van de nieuwe series die dit najaar van start zijn gegaan, zijn er nu dus al drie gecanceld.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser seizoensfinale 'Doctor Who'
Series / Trailer

Teaser seizoensfinale 'Doctor Who'

De Doctor neemt het op tegen zijn grootste vijand!



Afgelopen zaterdag was Dark Water te zien, het eerste deel van de seizoensfinale van BBC-serie Doctor Who. Nu dat deel te zien geweest is, is er natuurlijk een promo voor de seizoensfinale zelf: Death in Heaven. Hierin neemt de Doctor (Peter Capaldi) het op tegen een grote vijand, Missy (Michelle Gomez), samen met oude vrienden.

"Met Cybermen in de straten van Londen, werken oude vrienden samen tegen oude vijanden en gaat de Doctor de lucht in, in een bizarre nieuwe rol. Kan het machtige UNIT Missy verslaan? Terwijl de Doctor zijn grootste uitdaging ooit tegemoet treedt, moeten offers gebracht worden om te kunnen overwinnen."

De aflevering is op 8 november op BBC One te zien, vanaf 21:30 uur Nederlandse tijd. Deze zal een volledig uur duren. Naast Capaldi en Gomez zijn ook Jenna Coleman (Clara Oswald), Samuel Anderson (Danny Pink), Chris Addison (Seb), Ingrid Oliver (Osgood), Jemma Redgrave (Kate Stewart), Sanjeev Bhaskar (Colonel Ahmed), James Pearse (Graham), Antonio Bourouphael (Boy), Shane Keogh-Grenade (Teenage boy), Katie Bignell (Teenage girl), Jeremiah Krage (Cyberman) en Nicholas Briggs (Voice of the Cybermen).
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Heel veel 'Supergirl'-personageomschrijvingen
Series / Nieuws

Heel veel 'Supergirl'-personageomschrijvingen

Nu weten we ook wie de hoofdpersonen van de serie zijn.

TVLine heeft een heleboel nieuwe informatie over de aankomende Supergirl-serie. De pilot van Supergirl, dat door CBS geproduceerd wordt, is geschreven door Ali Adler en Greg Berlanti en wordt door hen, in samenwerking met Sarah Schechter geproduceerd. Van hun script zijn nu casting omschrijvingen uitgelekt, die je hieronder kunt lezen.

Kara: Op haar twaalfde werd ze van haar stervende thuisplaneet Krypton naar de Aarde gestuurd. Daar werd ze geadopteerd door de Danvers, een pleeggezin dat haar leerde voorzichtig te zijn met haar buitengewone krachten. Na die voor meer da een decennium onderdrukt te hebben, moet Kara door een onverwachte ramp haar superkrachten in het publiek gebruiken.

Alex: Kara's knappe, briljante en wetenschappelijk ingestelde pleegzus. Alex was lang jaloers op haar zus, maar ook gefascineerd door haar krachten. Alex wilde daarom zoveel mogelijk leren over buitenaardse antropologie, sociologie en cultuur. Vandaag de dag werkt ze voor een geheime overheidsorganisatie, en neemt ze samen met haar zus een heleboel gewone en buitengewone uitdagingen aan.

James Olsen: Ergens eind 20, begin 30. James is slim, van deze wereld en een aantrekkelijke fotograaf voor CatCo. Hij is een alfa-man, maar zijn makkelijke manier van doen zorgt voor grote aantrekkingskracht op Kara.

Cat Grant: Een vrouw van in de veertig. Zij is de oprichter van CatCo, een mediaconglomeraat, dat ze van de grond opgebouwd heeft. Kara is persoonlijk assistent van Cat.

Winslow "Wynn" Schott: In de twintig en werkt voor CatCo als programmeur. Hij is zich niet bewust van zijn eigen potentieel. Winslow is niet bewust van het geheim van Kara en woont naast haar.

Hank Henshaw: Als beginnend CIA-agent, raakte Hank geobsedeerd met intergalactische geheimen. Nu is hij in de veertig en de baas van het Department of Extra-Normal Operations. Hij staat op scherp als Supergirl zichzelf aan de wereld laat zien, bang dat haar bovennatuurlijke gaven een grote bedreiging vormen voor de mensheid.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.