search

Ons nieuws van zondag 22 februari 2015

Laurie Holden krijgt rol in 'Chicago Fire'- spinoff
Series / Nieuws

Laurie Holden krijgt rol in 'Chicago Fire'- spinoff

Actrice was eerder te zien in 'The Walking Dead'.

Laurie Holden zal een van de hoofdrollen krijgen in de serie Chicago Med, een spinoff van de serie Chicago Fire dat in Amerika op NBC wordt uitgezonden, meldde Variety. Hierin zal ze chirurg Hannah Tramble spelen, naast actrices Yaya DaCosta en S. Epatha Merkerson.

Holden werd bekend dankzij haar rol als Andrea in The Walking Dead. Laatst was ze te zien in de serie Major Crimes en had ze een rol in Dumb and Dumber met Jeff Daniels.

Chicago Med wordt geschreven door dezelfde mensen achter het succes van Chicago Fire, namelijk Derek Haas en Michael Brandt. In de negentiende aflevering van het huidige seizoen van Chicago Fire zal de cross over worden gemaakt. Wanneer de serie in Nederland te zien zal zijn, is nog bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Dvd: Downton Abbey (Seizoen 5 - deel 2)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Downton Abbey (Seizoen 5 - deel 2)

Een wat vreemde uitgave met de laatste twee afleveringen van het seizoen + de kerstaflevering + de extra's.

Schrijvers: Julian Fellowes | Cast: Hugh Bonneville (Robert Crawley, Earl of Grantham), Laura Carmichael (Lady Edith Crawley), Jim Carter (Mr. Carson), Brendan Coyle (John Bates), Michelle Dockery (Lady Mary Crawley), Joanne Froggatt (Anna Bates), Rob James-Collier (Thomas Barrow), e.a. | Uitzending serie: 2010 - heden | Tv-zenders: ITV | NCRV

Seizoenen van series worden steeds vaker in tweeën geknipt. Zo start The Walking Dead sinds het tweede seizoen in oktober met acht afleveringen. Na een break van twee maanden volgen de laatste acht afleveringen. Er zijn echter nog genoeg series die in één keer worden uitgezonden, zo ook Downton Abbey. Opvallend is dat deze serie wel in tweeën wordt gesplitst als het gaat om de thuisversie.

De succesvolle kostuumdrama (IMDb = 8,8), uitgezonden door ITV, trekt bij iedere debuutaflevering nog altijd een dikke tien miljoen kijkers. Ook bij het vijfde seizoen (RT = 79%) was het niet anders. Op de Nederlandse televisie wordt Downton Abbey uitgezonden door de NCRV en het laatste seizoen is eerder dit jaar afgerond. Tussendoor verscheen al de Dvd-uitgave van Seizoen 5 - deel 1 en onlangs was het voor Universal Pictures tijd om Seizoen 5 - deel 2 te lanceren, met daarop de laatste twee afleveringen van het reguliere seizoen, de kerstaflevering en de extra's.

Seizoen 5
Het is 1924: voor het eerst in de Britse geschiedenis regeert Labour. Voor Robert Crawley is dat wel wennen. Wat heeft de toekomst in petto voor de adellijke Crawley's? Na alle ellende lijkt het leven voor lady Mary weer hoop (en liefde) te bieden. Lady Edith heeft haar dochtertje afgestaan. Maar het kost haar veel moeite om haar niet te mogen zien. Butler Thomas heeft het op Baxter voorzien. Hij zet haar voor het blok. En een plan voor een oorlogsmonument voor gevallen dorpsbewoners zet de relatie tussen mr. Carson en Robert Crawley onder grote druk.Blu-Ray: Downton Abbey (Seizoen 5 - deel 2) | Aantal discs 2 x Dvd | Afleveringen: 8 x ca. 50 minuten + 1 x 93 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels Dolby Digital 2.0 | Ondertitels: o.a. Nederlands | Extra's: A Day with Lady Rose | A sneak peek of the Series 5 Special Episode | Behind the scenes: Day 100 | The Roaring Twenties | EAN: 5053083021252 | Release: februari 2015 | Met dank aan: Universal Pictures

De twee schijven van deze Dvd uitgave van de laatste seizoen van Downton Abbey zitten verpakt in een doorzichtige Dvd keepcase, met daaromheen een vergelijkbare sleeve. Buiten dat op de cover is aangegeven dat er een aantal extra's terug te vinden zijn, biedt de hoes verder weinig informatie. Dus geen titels van de afzonderlijke afleveringen en de locatie van de extra's. Ook aan de binnenkant van de hoes is geen info terug te vinden. Opvallend is dat op de schijf met de afleveringen al 'Disc 3' staat vermeld.

Het beeld heeft een verhouding van 1.78 : 1 en dat komt neer op beeldvullend breedbeeld. Visueel ziet het er netjes uit en zorgt er voor dat de prijzige serie goed wordt overgebracht. De kleuren zijn natuurlijk en het geheel voelt voldoende filmisch aan, ondanks dat het soms wel licht soap-achtig oogt. Dialoog voert uiteraard de boventoon via de Dolby Digital stereo geluidstrack.

Voldoende extra's!
Op de eerste schijf staan vier extra's. De eerste is 'Behind the Scenes: Day 100' en geeft een mooie blik op zaken als de make-up en de kleding. Uiteraard zijn er voldoende beelden van achter de schermen en interviews. 'A Day with Lady Rose' volgt actrice Lily James op de set van Downton Abbey. Wederom is er veel aandacht voor make-up en kleding, maar er zijn ook veel interviews met crew-leden en uiteraard andere acteurs. 'The Roaring Twenties' duurt een stuk langer en laat vooral zien hoe men in die periode leefde, ondersteund met (voor)beelden uit de serie. Als laatste extra is een vooruitblik op de gebruikelijke speciale kerstaflevering, 'A Moorland Holiday', welke is terug te vinden op de tweede schijf.

Opstapje naar het aanstaande zesde seizoen
Deze uitgave van "het tweede deel" van het vijfde seizoen van Downton Abbey voelt wat gek aan. Het blijkt echter dat deze uitgaven al een tijdje verschijnen voorafgaand aan de complete seizoensuitgave. Die uitgave van seizoen 5 lijkt al in maart te verschijnen. Het zesde seizoen is al in productie en onlangs verscheen het gerucht dat dit het laatste seizoen zou kunnen gaan worden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.