search

Ons nieuws van donderdag 16 april 2015

Netflix maakt follow-up op 'Planet Earth'
Series / Nieuws

Netflix maakt follow-up op 'Planet Earth'

Het project neemt vier jaar in beslag.

Het team achter BBC-serie Planet Earth en Frozen Planet gaat naar Netflix om te helpen met het maken van een nieuwe serie, Our Planet. De achtdelige serie wordt omschreven als het "meest ambitieuze project ooit" van Sivlerback Films en wordt opgenomen op locaties waar nooit eerder beelden geschoten zijn.

De producenten gaan naar de ijskappen, de dieptes van de oceaan, woestijnen en afgelegen bossen. De opnames duren verder vier jaar en dat betekent dat de serie pas in 2019 in première zal gaan. "Our Planet legt de lat nog hoger voor natuurseries," aldus Alastair Fothergill van Silverback Films. "We onthullen meer bijzondere plekken op Aarde en dat op manieren waarop dat nooit eerder gebeurt is."

Het team maakt gebruik van 4K cameratechnieken, een format dat nog niet eerder gebruikt is voor natuurdocumentaires.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NBC geeft 'Emerald City' een nieuwe kans
Series / Nieuws

NBC geeft 'Emerald City' een nieuwe kans

De serie zou in eerste instantie begin vorig jaar al gemaakt worden.

NBC heeft besloten het vorig jaar geannuleerde project Emerald City nieuw leven in te blazen. David Schulner (Dracula, Ironside) zal de serie produceren en ook fungeren als showrunner. Het eerste seizoen van Emerald City zal bestaan uit tien afleveringen.

De in januari 2014 geplande versie zou geschreven worden door Josh Friedman (The Sarah) en Matt Arnols. NBC zag toen echter af van de serie door creatieve meningsverschillen over de serie.

In deze nieuwe blik op het verhaal van The Wizard of Oz zien we hoe de 20-jarige Dorothy Gale en haar politiehond worden getransporteerd naar het land van Oz, een plek waar enge heksen niet lang dood blijven en een jong meisje het lot van meerdere koninkrijken in haar handen heeft.

Het is nog onbekend wanneer de eerste aflevering van Emerald City zal worden uitgezonden.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Orange is the New Black' krijgt vierde seizoen
Series / Video/clip/featurette

'Orange is the New Black' krijgt vierde seizoen

En er is een eerste clip van het derde seizoen vrijgegeven.



Netflix heeft niet alleen bovenstaande clip vrijgegeven van het derde seizoen van Orange is the New Black, ook heeft het online streamingkanaal vandaag aangekondigd dat er een vierde seizoen komt van de dramedy.

In het derde seizoen keren de vrouwen van Litchfield terug voor een derde seizoen. Met een crisis van geloof en loyaliteiten, moet elk personage beslissen in wie en wat ze geloven. Dit seizoen keert Alex terug en voegt de nieuwe gevangene Stella (Ruby Rose) zich bij de bende. Rollen zijn er verder weer voor Taylor Schilling, Kate Mulgrew en Laura Prepon.

Het veertien afleveringen tellende derde seizoen is vanaf 12 juni te zien op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dé vijf on-demand series van april
Series / Nieuws

Dé vijf on-demand series van april

Er worden steeds meer series gemaakt en soms raak je even het overzicht kwijt. Geen nood! Hierbij onze onmisbare tips voor april.

Elke maand verschijnen er tientallen series op de verschillende on-demand kanalen. Wij hebben alvast een selectie van de 5 onmisbare nieuwe series voor april gemaakt.

Game of thrones seizoen 5


Op 12 april gaat het vijfde seizoen van hitserie Game of Thrones van start. De HBO serie draait om een fantasiewereld, waar vijf adellijke families verwikkeld zijn in een strijd om de macht over het continent Westeros. Tegelijk zijn er andere bedreigingen, die in het noorden en zuiden opkomen. Dit vijfde seizoen toont het verdere verloop van de strijd, die langzaam tot een einde lijkt te komen.



Daredevil seizoen 1


Netflix en Marvel Studios hebben de handen ineen geslagen voor deze eerste live action televisieserie, gebaseerd op de comics. Hierin staat Matt Murdock centraal, een blinde advocaat, die het overdag via legale en 's nachts via illegale wegen opneemt tegen de georganiseerde misdaad. Doordat hij blind is, zijn de andere zintuigen van Matt sterker ontwikkeld en vormt hij een formidabele bedreiging voor de misdadigers. Vanaf 12 april te streamen.



Orphan black seizoen 3


De bizarre avonturen van Sarah, Cosima, Alison en Helena worden voortgezet met een geheel nieuw seizoen. De klonen zijn er in de zinderende finale van het tweede seizoen achter gekomen dat er ook mannelijke klonen zijn en beseffen zich dat ze kwetsbaarder dan ooit zijn, als ze het op moeten nemen tegen de afgetrainde mannelijke kloonsoldaten. Vanaf 18 april weer te zien.



Silicon valley seizoen 2


Vanaf 12 april zijn er nieuwe afleveringen te zien van HBO-serie Silicon Valley. Het tweede seizoen zet het verhaal voort van de slimme mensen die werken in de Amerikaanse tech-hemel. In de komedie probeert gigant Nucleus de kleine startup Pied Piper te stoppen, die een bijzonder compressiealgoritme in handen heeft, dat de markt compleet om kan gooien. Een typisch David versus Goliath verhaal dus.



The Messengers seizoen 1


The CW gaat op 17 april van start met de uitzendingen van het eerste seizoen van de serie The Messengers. In de bovennatuurlijke serie crasht een mysterieus object op de Aarde. Het gevolg daarvan is dat een groep niet aan elkaar verbonden vreemdelingen om het leven komt. Als ze weer ontwaken, blijken ze de Apocalyps te moeten tegenhouden.



Niets van dit alles missen? Vodafone Thuis is dan zeker het overwegen waard. O.a maandelijks kosteloos je TV-pakket aanpassen (HBO erin, HBO eruit), internet tot 500Mbps (wel afhankelijk van je postcode), 27 HD zenders en in totaal meer dan 100 kanalen. Daarnaast biedt Vodafone een ruime keuze uit premium zenders en themapakketten. Plus de gratis Vodafone TV App voor smartphone of tablet die het mogelijk maakt om overal in huis TV te kijken. Meer informatie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'True Detective'-regisseur Cary Fukunaga maakt 'The Alienist'
Series / Nieuws

'True Detective'-regisseur Cary Fukunaga maakt 'The Alienist'

Nieuwe tv-serie over de jacht op een van de eerste seriemoordenaars in New York.

Regisseur Cary Fukunaga, die indruk maakte met zijn bijdrage aan HBO's True Detective, gaat opnieuw aan de slag met een televisieserie. Ditmaal regisseert hij The Alienist, een periodethriller die zich zal afspelen in New York. De show wordt gebaseerd op het gelijknamige boek van Caleb Carr, dat werd uitgebracht in het jaar 1944.

The Alienist vertelt het verhaal van Dr. Laszlo Kreizler, een expert op het gebied van de menselijke psyche. Met behulp van journalist John Moore en politiecommissaris Theodore Roosevelt gaat hij op jacht naar een van de eerste seriemoordenaars die New York ooit gekend heeft.

Fukunaga zal naast de regie ook optreden als uitvoerend producent, evenals Eric Roth en Hossein Amini. Laatstgenoemde schrijft overigens ook het script van de pilot.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
McG regisseert 'The Mortal Instruments' spin-off 'Shadowhunters'
Series / Nieuws

McG regisseert 'The Mortal Instruments' spin-off 'Shadowhunters'

Eerste aflevering in handen van de regisseur van Terminator Salvation.

Regisseur McG (This Means War, Terminator Salvation) is volgens Deadline aangetrokken om de eerste aflevering te regisseren van Shadowhunters, een serie die gebaseerd is op de YA-boekenreeks 'The Mortal Instruments' van Cassandra Clare. Recent verscheen nog de box office-blunder The Mortal Instruments: City of Bones.

Net als in de eerdere film en de boeken gaat de serie over Clary Fray, een schijnbaar normaal tienermeisje. Toch blijkt ze anders, aangezien ze afstamt van de Schaduwjagers: jonge krijgers, die op hun beurt afstammen van engelen. Zij strijden al eeuwen tegen demonen die de Aarde trachten te verwoesten. Clary sluit zich aan bij een groep Schaduwjagers en reist naar een gevaarlijk alternatief New York, dat Downworld heet. Daar wonen demonen, krijgsheren, vampiers, weerwolven en andere dodelijke wezens.

De serie verschijnt op ABC Family en McG is ook de uitvoerend producent.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.