search

Ons nieuws van dinsdag 16 juni 2015

Eminem produceert en schrijft muziek voor tv-serie 'Narc'
Series / Nieuws

Eminem produceert en schrijft muziek voor tv-serie 'Narc'

Gebaseerd op Joe Carnahans gelijknamige misdaadfilm uit 2002.

Hiphop-artiest Eminem is in onderhandelingen getreden om een nieuwe misdaad-serie gebaseerd op Joe Carnahans film Narc uit 2002 te produceren. Daarnaast is het ook de bedoeling dat Slim Shady nieuwe muziek zal schrijven voor de serie.

In de film Narc speelden Ray Liotta en Jason Patric twee rechercheurs in Detroit die de moord op een undercover-agent onderzoeken. Eminem is ongetwijfeld geïnteresseerd in een aandeel in Narc omdat hij ondanks zijn roem altijd in zijn geboorteplaats Detroit is blijven wonen.

Carnahan schreef het script van de pilot-aflevering, die hij ook zal regisseren en produceren. Het is vooralsnog onbekend welk(e) netwerk(en) interesse hebben getoond in de serie.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Seizoen 4 & 5 voor 'Bates Motel'
Series / Nieuws

Seizoen 4 & 5 voor 'Bates Motel'

Goed nieuws voor de fans van de Psycho-prequel.

De Amerikaanse kabelmaatschappij A&E heeft twee seizoenen, met in totaal twintig afleveringen, besteld van de succesvolle serie Bates Motel, een prequel op Alfred Hitchcocks film Psycho uit 1960.

"De visie van ons briljante creatieve team heeft de gestage afbraak van de relatie tussen Norman en Norma Bates blootgesteld," aldus A&E en Lifetime-baas Sharenow. "We zijn blij om de fans nog twee seizoenen te tonen over Normans transformatie in de de meest beruchte psychopaat uit de filmgeschiedenis."

De opnames voor de nieuwe afleveringen starten nog dit jaar en in 2016 moet het volgende seizoen te zien zijn. Hoofdrollen zijn voor onder meer Freddie Highmore (Norman), Vera Farmiga (Norma), Olivia Cooke (Emma Decody) en Nicola Peltz (Bradley).

De kijkcijfers van Bates Motel waren een groot succes voor A&E. Naar de debuutuitzending van de allereerste aflevering keken meer dan 3 miljoen mensen. Ondanks dat de cijfers fors zijn teruggelopen, getuige de 1,7 miljoen kijkers naar de slotaflevering van het meest recente seizoen, heeft de zender er nog volop vertrouwen in. Goed nieuws voor de fanbase.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Slechteriken op poster 'Dragon Ball Super'
Series / Posters

Slechteriken op poster 'Dragon Ball Super'

Ook zien we Son Goku, Gohan, Goten, Trunks, Vegeta en Picollo.

Gisteren zagen we al de eerste beelden uit de Dragon Ball Z-revival Dragon Ball Super. Nu zie je hieronder het eerste affiche voor de eerste Dragon Ball-anime in 18 jaar.

Op het affiche staan bekende personages als Son Goku, Gohan, Goten, Trunks, Vegeta en Picollo. Ook krijgen we een eerste blik op de mogelijke slechteriken in Dragon Ball Super, die zomaar een connectie zouden kunnen hebben met de personages Lord Beerus en Whis. Wat denken jullie?

De animatieserie zal in Japan op 5 juli in première gaan. Verdere details over een Engelstalige versie zijn nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
KPN maakt eigen dramaserie
Series / Nieuws

KPN maakt eigen dramaserie

Een eurocommissaris en NAVO-militair staan centraal in de serie van Leon de Winter.

Provider KPN gaat een eigen televisieserie maken, voor zijn Netflix-concurrent en interactieve televisie. De serie heeft ook al een titel: Brussel en de scenario's worden geschreven door Leon de Winter. Centraal staan een Nederlandse eurocommissaris en een beroepsmilitair die voor de NAVO werkt. De serie moet kwalitatief hoogstaand worden en "onderscheidend […] in vorm, toon en inhoud," aldus De Winter.

De serie is volgens het persbericht duur en ambitieus, maar het budget is niet bekend. Brussel heeft ook nog geen cast, die wordt nog gezocht op dit moment. "Leidraad voor de serie is voor mij 'Wie niet bedriegt, wordt bedrogen'" vertelde De Winter. "Speel het spel mee, of je gaat er aan."

Brussel is in elk geval een eerste stap in het aanbieden van originele content door de aanbieder. Dat moet gebeuren via de dienst KPN Play, waar ook films en series on-demand bekeken kunnen worden. Naast eigen content moet er ook veel muziek en sport te vinden zijn, maar details daarover zijn schaars. Die komen op 24 juni.

Zeker over KPN Play is dat de dienst gratis wordt voor klanten. Niet-klanten krijgen geen toegang, maar kunnen wel tegen betaling de serie bekijken. Reclame en dergelijke hoeven niet verwacht te worden bij de dienst.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Productie komedie David Fincher stopgezet
Series / Nieuws

Productie komedie David Fincher stopgezet

Waarom is niet bekend, maar het zou iets te maken hebben met de scenario's.

De toekomst van David Finchers HBO-komedie Video Synchronicity ziet er niet goed uit. De productie van de komedie werd volgens THR afgelopen donderdag stopgezet. Cast en crew zijn naar huis gestuurd. Waarom de productie stilgezet is, weten we niet, maar vermoedelijk moet het scenario nog bijgewerkt wordt.

Dat terwijl de komedie, die zich in 1983 afspeelt, al een volledig eerste seizoen zal krijgen. Vier afleveringen zijn er al gemaakt en nu wil HBO ze naar verluidt eerst bekijken, alvorens nieuwe stappen gezet worden. Centraal in de komedie staat het personage Robby, gespeeld door Charlie Rowe. Hij stopt met zijn studie en rijdt naar Hollywood, met het idee om een science fiction film te regisseren. Daar krijgt hij een baan als productieassistent voor een bedrijf dat muziekvideo's maakt.

De komedie zou lijken op Entourage en maakte al eerder problemen door. Charlie Rowe werd, ondanks dat hij in de eerste twee afleveringen te zien zal zijn, verplaatst door Tyler Ross als hoofdrolspeler. Vermoedelijk hebben we snel meer nieuws.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. 95% op Rotten Tomatoes: je krijgt geheid spijt als je deze topserie op HBO Max aan je voorbij laat gaan

  3. 3. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  4. 4. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

  5. 5. Binnenkort op HBO Max: Alle 13 gloednieuwe series die in mei verschijnen

Bekijk alle artikelen