search

Ons nieuws van zondag 9 augustus 2015

Peter Gallagher krijgt vaste rol in 'The Good Wife'
Series / Nieuws

Peter Gallagher krijgt vaste rol in 'The Good Wife'

v

Peter Gallagher krijgt in het nieuwe seizoen van The Good Wife een vaste rol. Hij zal Irving Carter gaan spelen, een advocaat met klasse en humor die bij het advocatenkantoor Lockhart/Agos/Lee terecht over de vloer komt voor de zaak rond de conservatieve miljardair Reese Dipple, een gastrol van Oliver Platt.

Oliver Platt was vorig seizoen al te zien als Dipple en was daarmee een succes bij de fans. Vooral de interactie met het personage Diane was volgens de makers van toegevoegde waarde. Afgelopen mei zeiden de showrunners Robert en Michelle King in een interview al dat als Platt in seizoen 7 niet mee zou kunnen doen door andere verplichtingen, ze een nieuw castlid erbij zouden nemen met een connectie met Dipple om het gemis op te vullen. Platt is inmiddels een vast castlid van Chicago Med waardoor de makers ervoor kozen om het personage Irving Carter te introduceren.

Eerder werd al bekend dat Margo Martindale en Jeffrey Dean Morgan gecast waren voor seizoen 7. Archie Panjabi en Matthew Goode waren vorig seizoen voor het laatst te zien. Makenzie Vega zal in seizoen 7 geen grote rol meer hebben.

Gallagher was te zien in series als Covert Affairs en The O.C. Vorig jaar speelde hij in Law & Order: SVU een keiharde politiechef. The Good Wife seizoen 7 gaat op 4 oktober weer van start.

Wat vinden jullie van de toevoeging van Gallagher aan de cast?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'The Strain' krijgt derde seizoen
Series / Nieuws

'The Strain' krijgt derde seizoen

Maar maximaal vijf seizoenen volgens showrunner Carlton Cuse.

Deadline schrijft dat FX besloten heeft The Strain een derde seizoen te geven. De serie is gebaseerd op een trilogie van boeken van regisseur Guillermo del Toro en schrijver Chuck Hogan. Oorspronkelijk wilden ze er een film van maken, maar nadat niemand die oppikte, onderzochten ze de seriemogelijkheden.

Ondanks matige recensies, heeft de serie nu dus een derde seizoen gekregen. Dat is te danken aan de prima kijkcijfers, die hangen rond de twee miljoen kijkers per aflevering. Volgens Carlton Cuse, die de showrunner is, zal de serie maximaal vijf seizoenen krijgen.

Het eerste seizoen was gebaseerd op boek 1, het tweede seizoen op de eerste helft van boek 2 en het derde zal inspiratie halen uit de tweede helft van dat boek. Vervolgens is er nog het derde boek, dat als fundering voor de laatste twee seizoenen dient.


In The Strain slaat een mysterieus virus toe in New York. Het is aan Ephraim Goodweather (Corey Stoll) en Abraham Setrakian (David Bradley) om het virus een halt toe te roepen. Maar al snel blijkt dat het geen gewoon virus is: het is een vampierziekte!
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Tv-serie op Dvd: The Honourable Woman
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: The Honourable Woman

De goed ontvangen miniserie met Maggie Gyllenhaal.

Bedenker: Hugo Blick | Cast: Maggie Gyllenhaal (Nessa Stein), Stephen Rea (Sir Hugh Hayden-Hoyle), Lubna Azabal (Atika Halabi), Katherine Parkinson (Rachel Stein), Christina Elmore (Ephra Stein), Janet McTeer (Dame Julia Walsh) e.a. | Jaar: 2014 | Tv-release: BBC Two | SundanceTV | VARA

Naast de nodige doorlopende tv-series verschijnen er gelukkig ook nog steeds series met een enkel seizoen, de miniseries. Een van de succesvolste miniseries van afgelopen jaar was The Honourable Woman van BBC en SundanceTV en met Maggie Gyllenhaal in de titelrol. De actrice deed het zelfs zo goed dat ze een Golden Globe Award in de wacht sleepte en later dit jaar kans maakt op een Emmy Award. De serie zelf won de Peabody Award 2015.

De ontvangst van de drama/thriller was meer dan goed. Op Rotten Tomatoes noteert The Honourable Woman een mooie 90% en de IMDb komt tot een iets lagere maar nog steeds nette 8,2. De kijkcijfers waren niet echt indrukwekkend te noemen, maar opvallend is wel dat deze fors hoger lagen in Groot-Brittannie dan in de States. Uiteraard is de BBC wel een fors maatje groter dan SundanceTV. De negendelige miniserie werd onlangs nog uitgezonden door de VARA en recent verscheen er een nette, maar kale Dvd-uitgave.

Synopsis
Nessa Stein zag als kind hoe haar vader het slachtoff er werd van een moordaanslag door de gewapende vleugel van de PLO. Inmiddels is Nessa in de dertig en staat ze letterlijk heel dicht bij het vredesproces in het Midden-Oosten. Als zelfstandig ondernemer heeft ze - deels uit idealisme, deels uit zakelijk belang - veel gedaan om mee te bouwen aan een sfeer van verzoening tussen Israëli's en Palestijnen. Voor haar inspanningen is ze zelfs in de adelstand verheven. Maar wanneer de kersverse Barones een uiterst lucratief contract gunt aan een Palestijnse zakenman, krijgt ze het van meerdere kanten zwaar te verduren. Als de Palestijn kort na het sluiten van de overeenkomst wordt gedood, blijken diverse overheden en geheime diensten zeer geïnteresseerd in de rol van Nessa en haar broer Ephra.



Serie: The Honourable Woman | Afleveringen: 9 x 50 minuten | | Aantal discs 3 x Dvd | Release: juli 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels 5.1 Dolby Digital | Ondertitels: Nederlands | Extra's: geen | EAN: 8717344756525 | Met dank aan: Just Bridge Entertainment

De drie discs van deze Dvd-uitgave van de miniserie The Honourable Woman zitten vastgeklikt in een uitklapmap met daaromheen een stevige insteekhoes. Ondanks dat het geheel er netjes uitziet, is er geen spoor te vinden van extra informatie over of de locatie van de afzonderlijke afleveringen.

De beeldkwaliteit van deze Dvd-uitgave is prima. In standaard definition ziet de thriller er goed uit met fraaie kleuren en een nog degelijke scherpte die via goede appartuur nog iets op te rekken is. De Dolby Digital track laat zo nu en dan wat surround geluiden horen, maar is vooral sterk in het overbrengen van de dialoog.

Jammer genoeg geen extra's...
Zoals ondertussen een beetje standaard bij uitgaven van Just ook nu weer geen extra's. Jammer, aangezien deze miniserie er wel een paar verdient. Hieronder dan maar de clip 'Nessa Confronts Ambassador' met Golden Globe-winnaar Maggie Gyllenhaal:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.