search

Ons nieuws van maandag 7 september 2015

Stephen Rider pakt rol in 'Daredevil'
Series / Nieuws

Stephen Rider pakt rol in 'Daredevil'

Hij speelt officier van justitie Blake Tower in het aankomende tweede seizoen van de Netflix-serie.

Stephen Rider gaat officier van justitie Blake Tower spelen in het aankomende tweede seizoen van Daredevil, de succesvolle superheldenserie van Marvel en Netflix. De acteur is bekend van de show Shameless en speelfilms als The Butler en Safe House.

Blake Tower - die in de comics overigens blank is - werkt als officier van justitie in New York en staat vaak oog in oog met Foggy Nelson (Elden Henson). Hij verschaft Matt Murdock/Daredevil (Charlie Cox) zo nu en dan informatie over tal van beruchte criminelen, waaronder de Jester, Mind-Wave en de Purple Man.

De opnames van Daredevil zijn momenteel aan de gang. Het tweede seizoen moet volgend jaar in première gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Promo & synopsis eerste aflevering seizoen 9 'Doctor Who'
Series / Video/clip/featurette

Promo & synopsis eerste aflevering seizoen 9 'Doctor Who'

Waar is de Doctor?



Het negende seizoen van BBC-serie Doctor Who gaat binnenkort van start. Genoeg voor de Britse publieke omroep om eens een teaser en synopsis vrij te geven voor de eerste twee afleveringen van het seizoen, The Magician's Apprentice en The Witch's Familiar. De synopsis wijst vooral op de afwezigheid van de Doctor (Peter Capaldi), maar in zijn plaats zijn in elk geval het mysterieuze personage van Maisie Williams, Clara (Jenna Coleman) en Missy (Michelle Gomez) aanwezig.

Waar is de Doctor? Als de lucht van de Aarde bevroren wordt door een mysterieuze buitenaardse kracht, heeft Clara haar vriend nodig. Maar waar is de Doctor en waar verstopt hij zich voor? Een daad uit het verleden keert terug om hem na te jagen en oude vijanden komen weer lijnrecht tegenover elkaar te staan. Voor de Doctor en Clara lijkt overleven onmogelijk.

Het nieuwe seizoen gaat op 19 september van start.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Digitale zombies in 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Digitale zombies in 'The Walking Dead'

Er zitten in het nieuwe seizoen zombies met smeltende gezichten.

11 oktober gaat The Walking Dead van start, het nieuwe seizoen van de AMC-serie. In een uitgebreid interview onthulde effectengoeroe Greg Nicotero wat details over de nieuwe zombies die we zullen zien in de film. Hij denkt dat het zesde seizoen veel unieks zal laten zien, waaronder een gloednieuwe techniek van zombies maken.

"We hebben een paar dingen die we nog nooit eerder gedaan hebben, waaronder het digitaal verbeteren van een aantal walkers," vertelde Nicotero. Hij mag de ondoden van de serie ontwerpen. "We verplaatsen neuzen en laten daar een holte achter. Het gebied onder de ribbenkast nemen we en dat laten we krimpen. Bernie Wrightson stijl. Dat spul maakt dit veel spannender, want zo krijgen we nieuwe mogelijkheden."

Elk seizoen weer worden Walkers veranderd. "We verfijnen ze. We verfijnen de tanden nog meer en blijven het steeds veranderen, en elk seizoen is het weer anders en blijven we de boel verder nemen. Het is erg amusant. We maakten compleet gespierde armen en voegden smeltend vlees toe, alles druppelt er vanaf. Scott [Gimple] heeft een specifiek ding waar hij zich erg bewust van is, wat inhoudt dat het geen Ray Harryhausen kan worden. Het mag geen lopend skelet worden, er moeten spieren zijn. Dat is iets wat beweging veroorzaakt."

De nieuwe afleveringen van de serie laten grote hordes ondoden zien. "In de pilot hadden we twee dagen met 150 tot 200 Walkers op de set, toen we de scènes met de tank maakten. Maar dit seizoen waren er 300 Walkers op de set, op één dag, meer dan ooit." Dit seizoen moet de bedreiging van de Walkers dan ook groter dan ooit worden.

"Het gaat over de bedreiging van de Walkers, die weer vooraan komt te staan. Toen Scott met het idee voor het seizoen kwam, vertelde hij, 'Dit is het moment waarop de zombie bedreigingen groter worden en escaleren."

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaser trailer derde seizoen 'Agents of S.H.I.E.L.D.'
Series / Trailer

Teaser trailer derde seizoen 'Agents of S.H.I.E.L.D.'

En we gaan weer verder met de spin-off van het Marvel Cinematic Universe.



Marvel Entertainment heeft de teaser trailer onthuld voor het derde seizoen van de serie Agents of S.H.I.E.L.D. Na een wat magere start weet de serie meer indruk te maken en vermoedelijk zal het nieuwe seizoen weer vooruitgang tonen.

De tv spin-off van het Marvel Cinematic Universe gaat verder waar het tweede seizoen strandde. Agent Coulson (Clark Gregg) en Daisy (Chloe Bennet) namen het op tegen Jiaying en de Inhumans en ze sporen nu naar andere mensen met superkrachten. Ze treffen allerlei mensen die niet weten wat ze met hun nieuwe mogelijkheden moeten doen.

De vraag is uiteraard hoe het nieuwe seizoen inhaakt op wat we in de films van Marvel Studios hebben gezien en nog krijgen te zien. Bovenstaande korte beschrijving zou mogelijk al raakvlakken kunnen hebben met Captain America: Civil War.

Het nieuwe seizoen van Agents of S.H.I.E.L.D. start op 29 september. ABC zendt de serie weer uit. Voor de Nederlandse tv is het Veronica die de uitzendrechten in handen heeft.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Dvd-recensie: 'Pretty Little Liars' seizoen 5
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Pretty Little Liars' seizoen 5

Mooie uitgave, en ook nog eens bomvol extra's!

Cast: Shay Mitchell (Emily Field), Troian Bellisario (Spencer Hastings), Ashley Benson (Hanna Marin), Lucy Hale (Aria Montgomery), Laura Leighton (Ashley Marin) | Jaren: 2010 - | Release: ABC

Pretty Little Liars is een succesvolle serie van de Amerikaanse zender ABC Family. De boel is losjes gebaseerd op de populaire gelijknamige boekenreeks van Sara Shephard en draait om de levens van vier meisjes en het groepje dat ze vormden, dat een jaar voor de gebeurtenissen uit elkaar gevallen is. Een jaar later worden ze stuk voor stuk benaderd door een voormalig vriendin, die eerder verdween.

Aria, Emily, Hanna en Spencer zijn opgelucht dat zowel Alison als Ezra nog leven en weer veilig thuis zijn. Maar de ontdekking van twee nieuwe lichamen roept opnieuw vragen op. Ook laat 'A' weer van zich horen met angstaanjagende bedreigingen. Is Alison echt 'A'? Of doet 'A' zich alleen maar voor als Alison? Een verrassende bekentenis drijft de vijf vriendinnen uiteen, en het spelletje blijkt nog lang niet gespeeld.

De afleveringen van het vijfde seizoen bleven flink wat kijkers trekken. De première was goed voor 2,72 miljoen kijkers, een aantal dat naar mate het seizoen vorderde enigszins zakte. De grootste dip beleefde de serie in zijn 21ste aflevering, Bloody Hell, met slechts 1,58 miljoen kijkers. De seizoensfinale werd weer bekeken door 2,65 miljoen mensen. Critici zijn positief over het seizoen, blijkens RottenTomatoes. Daar staat de film met 5 getelde recensies op 80%.



DVD: Pretty Little Liars seizoen 5 | Duur: 25 afleveringen / 42 minuten | Release: augustus 2015 | Video: (16:9) 1.78:1 | Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans 2.0 | Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels | Discs: 6x DVD | EAN: 5-051888-209639 | Met dank aan: Warner Bros.

Net als het vorige seizoen dat we recenseerde, wordt ook dit vijfde seizoen van Pretty Little Liars aangeleverd in een standaard Dvd-keepcase. De hoe bevat in totaal zes schijven, die in totaal 25 afleveringen bevatten. Het geheel ziet er netjes uit. De hoes toont de vrouwelijke hoofdpersonen van de show, met achterop een synopsis, technische details en informatie over de extra's. Verder zien we in de hoes de schijven mooi elk in een individueel vak zitten. Binnen in de hoes staat tot slot per schijf netjes uitgeschreven wat je erop kan vinden.

Met de beelden en audio zit het net als bij het vorige seizoen (dat eveneens op Dvd uitgegeven werd) helemaal snor. De serie leunt sterk op zijn sfeer en die komt goed tot zijn recht met de beelden. Het geheel is redelijk scherp en dat wijst erop dat Warner in elk geval gekozen heeft voor een hoge kwaliteit. Ook de audio komt prima uit de boxen, waarbij muziek soms de overhand neemt.

Extra's
De uitgave zit verder bomvol extra's. Zo zijn er vier featurettes toegevoegd die zich concentreren op de honderdste aflevering van de serie. Maar ook Christmas in Rosewood: Designing the Ice Ball is leuk om naar te kijken. De featurette Pretty Little Liars: the Guys are Back handelt zoals de titel al duidelijk maakt over de terugkerende mannen.

De leukste toevoeging van deze uitgave is de speciale aflevering We Love You to DeAth, die zeker voor de echte fan het kijken waard is. Tot slot zijn er nog de standaard verwijderde scènes aanwezig op deze uitgave.

Toekomst
Op 10 juni 2014 kondigde ABC aan dat er nog twee nieuwe seizoenen zouden volgen voor de serie. Daarmee is het de langste originele serie voor ABC Family. Beide seizoenen krijgen twintig afleveringen.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.