Digitale zombies in 'The Walking Dead'

Er zitten in het nieuwe seizoen zombies met smeltende gezichten.

Jim Pedd, 7 september 2015 12:31

11 oktober gaat The Walking Dead van start, het nieuwe seizoen van de AMC-serie. In een uitgebreid interview onthulde effectengoeroe Greg Nicotero wat details over de nieuwe zombies die we zullen zien in de film. Hij denkt dat het zesde seizoen veel unieks zal laten zien, waaronder een gloednieuwe techniek van zombies maken.
”We hebben een paar dingen die we nog nooit eerder gedaan hebben, waaronder het digitaal verbeteren van een aantal walkers,” vertelde Nicotero. Hij mag de ondoden van de serie ontwerpen. ”We verplaatsen neuzen en laten daar een holte achter. Het gebied onder de ribbenkast nemen we en dat laten we krimpen. Bernie Wrightson stijl. Dat spul maakt dit veel spannender, want zo krijgen we nieuwe mogelijkheden.”

Elk seizoen weer worden Walkers veranderd. ”We verfijnen ze. We verfijnen de tanden nog meer en blijven het steeds veranderen, en elk seizoen is het weer anders en blijven we de boel verder nemen. Het is erg amusant. We maakten compleet gespierde armen en voegden smeltend vlees toe, alles druppelt er vanaf. Scott [Gimple] heeft een specifiek ding waar hij zich erg bewust van is, wat inhoudt dat het geen Ray Harryhausen kan worden. Het mag geen lopend skelet worden, er moeten spieren zijn. Dat is iets wat beweging veroorzaakt.”

De nieuwe afleveringen van de serie laten grote hordes ondoden zien. ”In de pilot hadden we twee dagen met 150 tot 200 Walkers op de set, toen we de scènes met de tank maakten. Maar dit seizoen waren er 300 Walkers op de set, op één dag, meer dan ooit.” Dit seizoen moet de bedreiging van de Walkers dan ook groter dan ooit worden.

”Het gaat over de bedreiging van de Walkers, die weer vooraan komt te staan. Toen Scott met het idee voor het seizoen kwam, vertelde hij, ‘Dit is het moment waarop de zombie bedreigingen groter worden en escaleren.”

Bron: THR

Lees meer over: the walking dead, seizoen 6, amc, effecten, zombies, walkers, greg nicotero

Informatie over de serie: The Walking Dead

Populair nieuws