search

Ons nieuws van maandag 14 december 2015

Film 'Lucia de B.' wordt Amerikaanse tv-serie
Series / Nieuws

Film 'Lucia de B.' wordt Amerikaanse tv-serie

Nederlandse Oscar-inzending als miniserie.

De Nederlandse film Lucia de B. uit 2014 wordt een Amerikaanse miniserie. Productiemaatsachppij Stun Originals, de partij achter Friends, CSI en Criminal Minds, maakte dit een paar dagen geleden bekend.

De regie ligt opvallend genoeg opnieuw in handen van Paula van der Oest, de regisseur van de film. Het wordt haar debuut met een Engelstalige productie.

Net als de film wordt de miniserie gebaseerd op de waargebeurde onterechte veroordeling van Lucia de Berk, a.k.a. de 'Engel des Doods'. In de film werd de titelrol gespeeld door Ariane Schluter. Andere rollen waren voor Sallie Harmsen en Barry Atsma.

De film was in 2014 de Nederlandse inzending voor de Oscar, maar kwam niet verder dan de shortlist. In Nederland haalde de thriller een kleine 1 miljoen euro op aan de bioscoopkassa.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Teaserposter HBO's 'Westworld'
Series / Nieuws

Teaserposter HBO's 'Westworld'

Vergeet alles wat je weet over het Wilde Westen...

Het is weer een tijd geleden dat er iets bekend is gemaakt over HBO-serie Westworld. Nu 2016 er aan zit te komen, is er een poster vrijgegeven voor de serie. De poster toont niet heel veel, op een zwarte hoed en een ouderwets pistool na. De Portugese tekst luidt ruwweg vertaald: "Verwijder alles wat je weet over het Wilde Westen."

De serie wordt een "duistere reis over de oorsprong van kunstmatige intelligentie en de toekomst van de zonde." Het scenario van de pilot is door Jonathan Nolan en Lisa Joy geschreven. Zij produceren de serie samen met J.J. Abrams, Jerry Weintraub and Bryan Burk. Hoofdrollen zijn er onder meer voor Anthony Hopkins, Evan Rachel Wood, Ed Harris en James Marsden.

Westworld speelt zich af in een vakantiepark waar de gasten betalen om een tijdsperiode mee te maken. De boel wordt tot leven gebracht door robots die in het park werken, maar als zij doordraaien en de mensen in het park beginnen te vermoorden, wordt de situatie gevaarlijk. De serie zal in 2016 in première gaan.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Nieuwe trailer 'Sherlock' onthult de Abominable Bride
Series / Trailer

Nieuwe trailer 'Sherlock' onthult de Abominable Bride

We zien waar de aflevering precies om gaat draaien.



"Het toneel staat klaar, het gordijn wordt opgehaald, we zijn klaar om te gaan" zegt Benedict Cumberbatch's Sherlock Holmes aan het begin van bovenstaande trailer. De trailer toont nieuwe beelden van de aankomende special van BBC-serie Sherlock. Ook zien we meteen waar de aflevering om zal draaien, namelijk de Abominable Bride.

De special speelt zich af in het jaar 1895 en moet een heus spookverhaal worden. In de aflevering pleegt de vrouw van Thomas Ricoletti zelfmoord, maar haar geest lijkt (gekleed in haar oude trouwjurk) over de straten te spoken. Het is aan Sherlock, Watson (Martin Freeman) en hun vrienden moeten al hun sluwheid uit de kast halen om een vijand te bestrijden vanuit het graf.

De serie krijgt volgend jaar mogelijk een vierde seizoen. De special wordt op 1 januari uitgezonden.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
NBC geeft Chicago Med 5 extra afleveringen
Series / Nieuws

NBC geeft Chicago Med 5 extra afleveringen

Ken jij iemand die Chicago Med kijkt?

De NBC serie Chicago Med lijkt de eerder vooropgestelde verwachtingen maar moeilijk in te kunnen lossen. Ken jij bijvoorbeeld iemand die echt fan is van deze serie? Waarschijnlijk niet. Is dat toch het geval, dan hebben we goed nieuws voor de persoon in kwestie! NBC heeft namelijk (een beetje verrassend) bekend gemaakt dat het eerste seizoen vijf extra afleveringen zal krijgen. Het eerste deel van het medische drama klokt op die manier af op in totaal 18 afleveringen.

Hoewel 18 afleveringen uiteraard reeds een mooi aantal is betreft het nog niet de volle 22 afleveringen waar een seizoen doorgaans uit bestaat. Chicago Med is bovendien ook niet helemaal nieuw, maar vormt de derde serie in de reeks van Dick Wolf. Eerder werden ook reeds series als Chicago P.D. en Chicago Fire op de wereld losgelaten. We stellen ons nu al de vraag wat het volgende project in de reeks zal gaan worden. Wat denken jullie?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.

Laatste artikelen

Bekijk alle artikelen

Meest gelezen artikelen

  1. 1. Faliekant geflopte scifi-serie op Netflix: slechts 6% op Rotten Tomatoes, maar toch twee seizoenen

  2. 2. De voorloper van 'Reacher': Deze misdaadserie met 94% op RT was de start van Prime Video's succes in dit genre

  3. 3. Deze scifi-serie scoort een solide 7,9 op de IMDb en bekijk je nog altijd op Netflix

  4. 4. Fans van 'Wednesday' opgelet: dit vergelijkbaar juweeltje van Netflix ontvangt lovende recensies

  5. 5. Een van de best ontvangen en meest indrukwekkende films van 2024 staat nu op Disney+

Bekijk alle artikelen