search

Ons nieuws van zondag 10 januari 2016

Tv-serie op Dvd: Bitten
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Dvd: Bitten

Basic uitgave van de weerwolf-serie met Laura Vandervoort.

Bedenkers: Daegan Fryklind | Cast: Laura Vandervoort (Elena Michaels), Greyston Holt (Clayton Danvers), Greg Bryk (Jeremy Danvers), Paul Greene (Philip McAdams), Steve Lund (Nick Sorrentino), e.a. | Uitzending serie: 2014 - 2016 | Uitzending serie: Space

In 2014 verscheen op de Canadese zender Space Bitten, een serie gebaseerd op de boekenreeks 'Women of the Otherworld' van Kelley Armstrong. Voor de zender werd de weerwolf-serie een groot succes, aangezien hun 'original series' de meeste kijkers ooit trok voor de zender. De hoofdrol is voor actrice Laura Vandervoort, die eerder te zien was in series als Haven en Smallville. In de laatste serie speelde ze Kara Zor-El, ook wel bekend als Supergirl.

Afgelopen maand verscheen in Nederland het eerste seizoen van Bitten (IMDb = 7,1) op schijf. Opnieuw redelijk laat aangezien het tweede seizoen al lang en breed is uitgezonden. Desondanks mag de uitgave van Entertainment One redelijk genoemd worden.

Seizoen 1
Elena Michaels is 's werelds enige vrouwelijke weerwolf. Ze is een wees en dacht eindelijk haar ware liefde gevonden te hebben in Clayton. Maar door een kleine beet, werd het normale leven voorgoed van haar afgenomen. Alles waar ze naar hunkerde is verloren en ze moet nu overleven met de roedel.

[video_embed]1463[/video_embed]

Dvd: Bitten - Seizoen 1 | Afleveringen: 13 x ca. 45 minuten | Release: december 2015 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: Engels Dolby Digital 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Aantal discs 4 x Dvd | Extra's: Audiocommentary | Deleted & Alternate Scenes | Featurettes: behind the scenes, stunt choreography, VFX-behind the wolf | EAN: 8713045246655 | Met dank aan: Entertainment One

De vier schijven van deze Dvd-uitgave van het eerste seizoen van Bitten zitten vastgeklikt in standaard Dvd-keepcase, met daaromheen een vergelijkbare insteekhoes. In de hoes of op de schijven staat niets vermeld over de afzonderlijke afleveringen en extra's.

De beeldkwaliteit van Bitten is middelmatig. De kleuren zijn netjes, maar de scherpte is mager. Ook is er onnodige ruis te zien en ondanks dat de donkere scènes goed te bekijken zijn, had dit een stuk beter gekund. Het beeld lijkt ook iets fletser te zijn dan nodig. De Dolby Digital surround-geluidstrack is geen opvallende, maar zorgt er wel voor dat de dialoog prima volgbaar is. De recente Entertainment One-uitgave van Rookie Blue (Seizoen 5) was een stuk beter.

Redelijk aantal extra's
Naast audiocommentaar met onder meer actrice Laura Vandervoort en een aantal producenten bij de pilot en twee andere afleveringen, bieden de schijven ook wat verwijderde scènes en drie featurettes, te zien op de vierde schijf.

De eerste featurette is 'Behind the Scenes' waarin uiteraard een blik achter de schermen wordt gegund, met wat interviews en beelden van de creatie van de visuele effecten. Zoals de titel al aangeeft zoomt 'VFX - Behind the Wolf' verder in op dit proces. 'Stunt Choreography' geeft een blik op de stunts in de serie. De extra zet de stunt-oefeningen naast de uiteindelijk opname-versie; grappig gedaan. Het bonusmateriaal bevat geen Nederlandse ondertiteling.

In 2016 wordt Bitten afgerond
In 2015 werd bekend dat Bitten een derde en laatste seizoen krijgt, welke wordt uitgezonden in 2016. In tegenstelling tot het eerste seizoen tellen het tweede en derde seizoen tien afleveringen. Het tweede seizoen werd uitgezonden in februari, maart en april 2015. Check hieronder een snelle tv-spot voor seizoen 2:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.