search

Ons nieuws van maandag 25 januari 2016

Chicago Law officieel in ontwikkeling bij NBC
Series / Nieuws

Chicago Law officieel in ontwikkeling bij NBC

Het vierde Chicago project is een feit!

In navolging van de series Chicago Fire, Chicago P.D. en Chicago Med heeft NBC nu officieel bekend gemaakt te werken aan Chicago Law. Hoewel passend bij de reeks zou het mogelijk zijn dat de titel nog wordt aangepast.

De bekendmaking van NBC komt niet zomaar uit de lucht vallen, in tegendeel. Eerder op de Television Critics Association van deze winter had NBC president Jennifer Salke namelijk reeds gehint in de richting van een vierde serie. Zij wist er alvast het volgende over te zeggen; "Het Chicago universum breidt verder uit met een vierde project. Op dit ogenblik hebben we namelijk Chicago Law in ontwikkeling".

Wat we precies van Chicago Law kunnen verwachten is momenteel nog niet bekend. Er werden nog geen specifieke details over het nieuwe project bekend gemaakt en ook een mogelijke premièredatum werd tot dusver nog niet genoemd.

Ben jij een fan van de Chicago series en kijk je dan ook al uit naar dit nieuwste project in de reeks?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Fox maakt 'Exorcist'-serie
Series / Nieuws

Fox maakt 'Exorcist'-serie

Een psychologische thriller rond een bovennatuurlijke zaak.

Al in 2013 waren er berichten dat Fox mogelijk een televisieseriewilde maken rond William Peter Blatty's The Exorcist. The Hollywood Reporter schrijft nu dat Fox een pilot heeft besteld, die geschreven zal worden door Jeremy Slater. Het boek stamt uit 1971 en zou gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal over een meisje dat bezeten is door een demon.

Deze nieuwe serie moet enkel geïnspireerd worden op het boek. Fox wil er een psychologische thriller van maken die twee compleet verschillende mannen volgt. Zij lossen een gruwelijke en angstaanjagende zaak op rond een meisje dat bezeten lijkt door demonen. Daarbij komen ze lijnrecht tegenover het 'echte' kwaad te staan.

Al in 1973 werd het boek voor het eerst verfilmd door William Friedkin. Zijn film staat te boek als één van de meest angstaanjagende films en leidde tot een franchise die vier vervolgen kreeg: The Heretic (1977), The Exorcist III (1990), The Beginning (2004) en Dominion (2005). Blatty zelf schreef ook een vervolg dat in 1983 onder de naam Legion gepubliceerd werd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Steven Moffat vertrekt bij 'Doctor Who'
Series / Nieuws

Steven Moffat vertrekt bij 'Doctor Who'

En tot 2017 komen er geen nieuwe afleveringen.

Na zes seizoenen aan het roer van Doctor Who gestaan te hebben, heeft showrunner Steven Moffat nu officieel aangekondigd te stoppen met de BBC-serie. Hij vertrekt na het tiende seizoen, dat in de lente van 2017 begint met uitzenden. Daarmee weten we ook meteen dat er in heel 2016 geen afleveringen komen, op een Christmas Special in december na.

Een vervanger is er ook al voor Moffat. Dat wordt Chris Chibnall, die Broadchurch bedacht. Zijn eerste aflevering als showrunner en hoofdschrijver gaat in 2018 in première op televisie. "Het voelt vreemd om te praten over een vertrek, want ik ben net begonnen met scenario's voor seizoen 10," vertelde Moffat. "Het feit is echter dat mijn tijd op is. Terwijl Chris zijn laatste seizoen van 'Broadchurch' afrondt, doe ik mijn best om de TARDIS warm te houden."

En Chibnall: "Doctor Who is het ultieme BBC-programma: gedurfd, uniek, uitzonderlijk onderhoudend en geliefd over de hele wereld. Dus het is een voorrecht om de volgende curator te zijn van dit grappige, enge en emotionele familiedrama." Hij mag dus vanaf 2018 het roer overnemen van Moffat. Waarom men al zo vroeg met deze aankondiging komt is niet zeker.

Dat er geen afleveringen komen dit jaar verbaast wel enigszins, maar zou te maken kunnen hebben met de onvrede van acteur Peter Capaldi. Enige tijd geleden was er het bericht dat hij het opnameschema te druk vindt als er twaalf afleveringen opgenomen zouden moeten worden per jaar. Daarom zou hij maximaal nog één jaar de serie willen maken, of zou de BBC het aantal afleveringen halveren. Nu is er voor een andere oplossing gekozen: men neemt langer de tijd voor een compleet seizoen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Voorlopig geen live-action 'Star Wars' serie
Series / Nieuws

Voorlopig geen live-action 'Star Wars' serie

Disney legt de volledige focus op de films.

Er zijn al lange tijd geruchten over een mogelijke live-action serie in het Star Wars-universum. In 2005 werd bijvoorbeeld de film Star Wars: Underworld aangekondigd, een serie die zich zou concentreren op twee families en hun onderlinge machtsstrijd. Er werden vijftig scenario's geschreven en ze waren volgens Lucasfilm erg goed. Maar toen Disney het productiebedrijf opkocht, kwam de focus te liggen op de films.

Het lijkt er nu op dat die focus zo blijft liggen. Tegen TVLine vertelde ABC-voorzitter (Paul Lee dat er voorlopig "geen plannen" zijn voor een live-action serie. Daar komt bij dat een Lucasfilm-persvertegenwoordiger vertelde dat de "huidige focus voor televisie op animatie ligt." Dat zou kunnen wijzen op meer series zoals Star Wars Rebels.

Voorlopig ligt er dus geen focus op het maken van een live-action serie. Disney wil "voorkomen dat de franchise teveel op Marvel gaat lijken." Toch was er onlangs het nieuws dat Netflix in onderhandelingen zou zijn met Disney om een live-action Star Wars-serie te maken. Die zou in 2017 moeten verschijnen en Kathleen Kennedy vertelde nog dat die Underworld-serie iets is waar Disney graag naar wil kijken.

De komende tijd legt de filmstudio echter in elk geval de nadruk op de films. Zodra die divisie goed loopt, kan er beter gekeken worden naar mogelijke uitbreidingen naar andere domeinen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.