Fox maakt 'Exorcist'-serie

Fox maakt Exorcist-serie

Een psychologische thriller rond een bovennatuurlijke zaak.

Jim Pedd, 25 januari 2016 om 12:27

Al in 2013 waren er berichten dat Fox mogelijk een televisieseriewilde maken rond William Peter Blatty’s The Exorcist. The Hollywood Reporter schrijft nu dat Fox een pilot heeft besteld, die geschreven zal worden door Jeremy Slater. Het boek stamt uit 1971 en zou gebaseerd zijn op een waargebeurd verhaal over een meisje dat bezeten is door een demon.
Deze nieuwe serie moet enkel geïnspireerd worden op het boek. Fox wil er een psychologische thriller van maken die twee compleet verschillende mannen volgt. Zij lossen een gruwelijke en angstaanjagende zaak op rond een meisje dat bezeten lijkt door demonen. Daarbij komen ze lijnrecht tegenover het ‘echte’ kwaad te staan.

Al in 1973 werd het boek voor het eerst verfilmd door William Friedkin. Zijn film staat te boek als één van de meest angstaanjagende films en leidde tot een franchise die vier vervolgen kreeg: The Heretic (1977), The Exorcist III (1990), The Beginning (2004) en Dominion (2005). Blatty zelf schreef ook een vervolg dat in 1983 onder de naam Legion gepubliceerd werd.

Bron: THR

Lees meer over: the exorcist, william peter blatty, serie, fox, jeremy slater, william friedkin

Populair nieuws