search

Ons nieuws van donderdag 4 februari 2016

WGN America schrapt Manhattan na 2 seizoenen
Series / Nieuws

WGN America schrapt Manhattan na 2 seizoenen

Het historische drama kon nooit echt overtuigen...

Slecht nieuws voor fans van de serie Manhattan. WGN America heeft er immers voor gekozen om de reeks na het tweede seizoen niet meer te verlengen. Tegenvallende kijkcijfers waren vanaf het begin van de serie een doorn in het oog van de zender, maar nu is de finale beslissing dan toch gevallen. Het eerste seizoen beschikte over een gemiddeld aantal kijkers van 420.000. Recent werd de nieuwe reeks Outsiders gelanceerd door WGN America welke in de eerste week meteen goed was voor 5,5 miljoen kijkers. Wellicht heeft ook dit bijgedragen aan de beslissing om Manhattan naar de eeuwige jachtvelden te verwijzen.

Manhattan was de tweede originele serie van WGN America na Salem. Van deze laatste titel werd eerder bekend gemaakt dat er later dit jaar een derde seizoen zou verschijnen. Manhattan speelde zich af in Los Alamos, New Mexico ten tijde van het jaar 1940. In de serie volgden we een team van wetenschappers die bezig waren met het ontwikkelen van de eerste atoombom. De cast van Manhattan bestond onder meer uit John Benjamin Hickey, Olivia Williams, Ashley Zukerman, Rachel Brosnahan en Harry Lloyd.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Crossover 'The Flash' en 'Supergirl' bevestigd
Series / Nieuws

Crossover 'The Flash' en 'Supergirl' bevestigd

Grant Gustin komt naar Supergirl.

Het gaat er dan toch komen. CBS heeft bekend gemaakt dat er in maart een crossover plaatsvindt tussen The Flash en Supergirl. Het betreft een aflevering van die laatste serie, waar Grant Gustins Flash in te zien is. De aflevering beleeft op 28 maart zijn première. Meer details zijn er helaas niet.

Wel spraken uitvoerend producenten Greg Berlanti en Andrew Kreisberg nog over de crossover. "We zijn zo blij iets aan te kondigen waar we al sinds we begonnen zijn met Supergirl van dromen. Een teamup van The Flash en Supergirl! We willen Grant Gustin ervoor bedanken dat hij de tijd kon maken om langs te komen (bovenop zijn al gigantische werklast) en alle mensen bij CBS, The CW, Warner Bros. en DC, om dit mogelijk te maken. En we willen de fans en journalisten die hier om bleven vragen bedanken."

Sinds Supergirl in première ging wordt al verzocht om een crossover. Die leek lange tijd niet te gaan gebeuren, maar nu dus toch wel.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Toch nog kans op 'Teen Titans'
Series / Nieuws

Toch nog kans op 'Teen Titans'

De serie van Akiva Goldsman gaat niet door, maar DC heeft wel eigen plannen.

De laatste keer dat we iets hoorden over TNTs Teen Titans serie, bleek die geannuleerd te zijn. Velen vroegen zich af of er nog hoop bestond voor de serie. DC's Geoff Johns vertelt nu dat er nog altijd plannen zijn. Hijzelf was niet verrast door het nieuws dat TNT besloot niets te doen met het script dat Akiva Goldsman voor de serie schreef. "We wisten dat al maanden en maanden en maanden."

Maar: "Dat was dus geen nieuws voor ons. We hebben nu wel plannen voor Titans. Het maakt zo'n groot onderdeel uit van DC… en we hebben plannen." De serie die Goldsman wilde maken moest een realistische kijk bieden op superhelden Dick Grayson, Raven en Starfire, evenals de in een rolstoel zittende Barbara Gordon en Hawk en Dove.

Destijds werd besloten dat de serie niet door kon gaan omdat "het scenario gewoon niet sterk genoeg was." Wil je "iets maken in de markt" van superhelden dan "moet je een echt goed ding hebben liggen." En daar wordt nu dus aan gewerkt door DC.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'MacGyver' krijgt reboot
Series / Nieuws

'MacGyver' krijgt reboot

Ditmaal volgen we een jonge MacGyver.

Er wordt al jaren gewerkt aan een reboot van de MacGyver serie. De oorspronkelijke show liep tussen 1985 en 1992 en had een hoofdrol voor Richard Dean Anderson die alleskunner MacGyver speelde. De beste man wist van een paperclip en een wc-rolletje nog een pistool te maken. Nu is er een pilot besteld voor een reboot van de reeks.

Ditmaal zullen we een jonge MacGyver volgen. De serie wordt geleid door James Wan, regisseur van onder meer Furious 7. Zijn pilot heeft de volgende synopsis: "Volgt een 20-en een beetje-jarige MacGyver, die gerekruteerd wordt in een geheime organisatie. Daar moet hij zijn talent voor het oplossen van problemen op onconventionele wijze gebruiken en rampen voorkomen."

De pilot wordt geregisseerd door Wan. Het scenario ervan wordt op dit moment nog geschreven door Paul Downs Colaizzo. Uitvoerend producenten zijn Michael Clear en Henry Winkler.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Eerste synopsissen van afleveringen 'Girls' seizoen 5
Series / Nieuws

Eerste synopsissen van afleveringen 'Girls' seizoen 5

Nieuwe seizoen gaat 22 februari in première op HBO.

Het nieuwe seizoen van Girls komt eraan en daarom zijn de eerste synopsissen vrijgegeven van wat we de eerste twee afleveringen mogen verwachten van Hannah en haar vriendinnen.

Al eerder werd bekend gemaakt wat we globaal van het komende seizoen mogen verwachten. Volgens de synopsis zet Hannah in seizoen 5 haar schrijfambities op een laag pitje om aan de slag te gaan. Daar werkt ze samen met haar nieuwe vriendje Fran. Marnie is haar huwelijk tot in de detail aan het plannen, maar al snel begint zij te beseffen dat ze meer ruimte nodig heeft voor zichzelf. Jessa probeert op het rechte pad te blijven, terwijl er een nieuwe relatie ontstaat in haar leven. Shoshanna doet het goed in haar nieuwe baan in Japan, waar ze flirt met haar baas, ondanks de relatie die ze thuis heeft.

In de synopsis van de eerste aflevering blijkt dat deze over de bruiloft gaat. Marnie is druk alles aan het plannen, maar probeert ondertussen relaxed over te komen op de buitenwereld. Fran wordt gevraagd de dames in rust om te laten kleden, waarna hij een lastige ontmoeting heeft met Adam.

In de tweede aflevering trekt Fran bij Hannah in. Verder krijgt Hannah een telefoontje van haar vader, die zich in een nieuwe datingwereld is gaan begeven. Adam en Jessa komen elkaar tegen bij een AA bijeenkomst en brengen de dag daarna met elkaar door.

De nieuwe afleveringen van Girls gaan op 22 februari van start op HBO.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.