search

Ons nieuws van donderdag 17 maart 2016

Fox kondigt derde seizoen Gotham aan
Series / Nieuws

Fox kondigt derde seizoen Gotham aan

Nieuwe uitdagingen voor James Gordon!

Geoffrey Ketels

De reeks Gotham die in september 2013 door Fox werd aangekondigd heeft inmiddels heel wat gevoelens losgemaakt bij fans verspreid over de wereld. De serie biedt een unieke kijk op de geschiedenis van Gotham en het leven van James Gordon als rechercheur in de stad. Gotham speelt zich af voor het tijdperk van Batman en laat je als kijker kennismaken met enkele van de meest beruchte vijanden die de stad ooit heeft gekend.

Hoewel de serie nog steeds over een aanzienlijke populariteit beschikt (alleen uitgesteld kijken is al goed voor een slordige 9 miljoen kijkers) komt er ook wat kritiek op de reeks. Alles bij elkaar gezien ziet Fox echter duidelijk voldoende toekomstpotentieel. We zijn dan ook in ieder geval benieuwd wat de stad Gotham de komende tijd nog aan verdere geheimen zal onthullen. Wanneer het derde seizoen precies het daglicht zal zien en uit hoeveel episodes ze zal bestaan werd vooralsnog niet bekend gemaakt.

Kijk jij uit naar het derde seizoen van Gotham?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Lees de laatste scriptpagina's 'Game of Thrones'
Series / Nieuws

Lees de laatste scriptpagina's 'Game of Thrones'

Zo zien we wat Jon Snow denkt in de beruchte laatste scène van seizoen 5.

Let op! Het onderstaande artikel bevat mogelijk spoilers.

HBO heeft in een nieuwe zet enkele scriptpagina's vrijgegeven van de laatste aflevering van het vijfde seizoen van Game of Thrones. Het betreft de aflevering Mother's Mercy, waarin het erop lijkt dat Jon Snow (Kit Harington) vermoord wordt. De pagina's waarop we die scène vinden zijn geheel vrijgegeven en kan je hieronder lezen.

De aflevering is geschreven door showrunners David Benioff en D.B. Weiss, die een Emmy wonnen voor het uur televisie. De pagina's hebben vooral dialoog, dat we natuurlijk allemaal al kennen, maar bevatten ook mooie omschrijvingen. Jon leest vlak voordat hij naar buiten gelokt wordt brieven die gestuurd zijn naar aanleiding van het verzoek van de Night's Watch om meer mannen. Het biedt mooi inzicht in de gedachten van Jon: "Zelfs al kunnen we de papieren niet lezen, zien we wel aan Jons reactie dat ze geen steun bieden." Zo leren we toch weer iets over de moeizame situatie en het gebrek aan bereidwilligheid van de Noorderlingen om de Night's Watch nog te helpen. Hieronder de pagina's.




Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Daredevil vs The Punisher in featurette
Series / Video/clip/featurette

Daredevil vs The Punisher in featurette

Het is menens voor de Punisher.



Vanaf morgen is het tweede seizoen van Daredevil te streamen op Netflix. Op de valreep is er nog even een featurette vrijgegeven waarin Daredevil (Charlie Cox) en Punisher (Jon Bernthal) het tegen elkaar opnemen. "Dit seizoen ontmoet Matt zijn gelijke," horen we.

Het is menens voor de Punisher, want hij gebruikt machinegeweren tijdens zijn missies tegen de misdaad. Frank Castle, zoals hij eigenlijk heet, wil de stad bevrijden van misdadigers, en is een duister man. Maar een schurk is hij niet, een held ook niet, zegt Jon Bernthal in de featurette. Hij is niet de enige nieuwe held in Hell's Kitchen, ook Elektra (Elodie Yung) verschijnt ten tonele.

In het tweede seizoen vormen zij de grootste bedreiging voor Matt, maar die krijgt ondertussen ook te maken met andere problemen. Zo is er The Punisher, een man die niets te verliezen heeft en vindt dat de aanpak van misdadigers die Matt hanteert lang niet hard genoeg is. Hij vermoordt de criminelen gewoon, wat lijnrecht ingaat tegen de principes van Matt.

Vanaf 18 maart is het tweede seizoen van de show te streamen op Netflix.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
J.J. Abrams over problemen 'Westworld'
Series / Nieuws

J.J. Abrams over problemen 'Westworld'

HBO wil niets overhaasten.

Het duurt langer en langer voordat HBO's Westworld eindelijk te zien is. Het drama zou oorspronkelijk dit jaar in première gaan, maar de zender heeft de release nu flink uitgesteld naar 2017. J.J., Abrams vertelde tegenover Fortune Magazine over de vertraging. "Westworld is een van die dingen waar ik al ontzettend lang aan wilde werken," vertelde de producent.

"Ik sprak Michael Crichton [die de film uit 1973 schreef en regisseerde, waar de serie op gebaseerd is] 21 jaar geleden en sindsdien hebben we hieraan gewerkt." Abrams vindt het dus niet heel erg en stelt dat iedereen het beste met het project voor heeft. Om die reden duurt het zo lang voordat men verder gaat.

"Aan het hart van Westworld ligt een verhaal over bewustzijn, onderdrukking en ontdekking. Het is een van die projecten waar ik erg dankbaar voor ben en me blij voel er deel van uit te maken. Wat [het team] gedaan heeft is zo geweldig en cool en ze overhaasten niets, want het netwerk biedt ze daar alle tijd voor."

Om die reden zou men gekozen hebben om het "duistere spektakel over de opkomst van kunstmatige intelligentie en de toekomst van de zonde" uit te stellen.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.