search

Ons nieuws van maandag 21 maart 2016

Dvd-recensie: 'Norskov'
Series / Blu-ray Review

Dvd-recensie: 'Norskov'

Een prima uitgave voor de nieuwste Scandinavische thriller.

Bedacht door: Dunja Gry Jensen | Cast: Thomas Levin (Tom Noack), Claus Riis Østergaard (Martin), Jakob Ulrik Lohmann (Casper 'Bondy' Bondesen), Anne Sofie Espersen (Jackie), Henrik Birch (Brammer) e.a. | Jaar: 2015 | Release: TV2

Van de makers van onder meer Borgen, The Legacy en The Killing komt nu een nieuwe misdaadserie naar Nederland: Norskov. Geheel in traditie met andere Scandinavische thrillers toont ook deze serie ons een detective die dicht bij huis misdaden moet oplossen.

De titel verwijst naar een industrieel havenstadje in het noorden van Denemarken. Norskov vecht voor zijn toekomst, maar wordt daarin belemmerd door een groeiend drugsprobleem onder jongeren. Na twintig jaar keert detective Tom Noack terug naar zijn geboorteplaats om het drugscircuit aan te pakken. Wanneer blijkt dat de criminaliteit veel dichter bij huis is dan aanvankelijk gedacht, belandt Noack in een tweestrijd tussen vriendschap en werk.

De serie is goed ontvangen door het publiek. Op IMDb heeft deze een gemiddelde van 7,1 na 167 stemmen. 22,2% van de mensen gaf de serie een 10, 21,6% een 8 en 19,2% een 7. Als we kijken naar de verdeling man/vrouw, blijkt dat mannen gemiddeld een 7,1 gaven en vrouwen gemiddeld een 7,2.



Dvd: Norskov seizoen 1 | Duur: 10x 42 minuten | Release: maart 2016 | Video: 16:9 | Audio: Deens Dolby Digital 5.1 | Ondertiteling: Nederlands | Discs: 2x Dvd | EAN: 5-425019-009779 | Met dank aan: Lumière

De schijven met daarop Norskov worden aangeleverd in een dubbeldikke Dvd-hoes. Voorop zie je de vijf hoofdpersonen en heel prominent Lumière Crime Series. De uitgave maakt namelijk deel uit van een langere reeks, waarvoor je ook een boekje vindt in de hoes. Achterop verder een korte synopsis en wat foto's van de serie. Verder zijn er de gebruikelijke technische details.

De beeldkwaliteit is net voor een Dvd-uitgave. Het geheel ziet er sfeervol uit, maar de kleuren lijken soms niet helemaal te kloppen. Dat kan ook een bewuste keuze van de makers geweest zijn en storen doet het niet. Ook de audio is prima met prima dialoog. Een prima uitgave dus voor deze Scandinavische thriller.
Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Ook in s2 geen crossover 'Fear' en 'The Walking Dead'
Series / Nieuws

Ook in s2 geen crossover 'Fear' en 'The Walking Dead'

De chronologie ligt te ver uit elkaar, en er zit een continent tussen de personages.

Velen verwachten het, maar voorlopig gaat het niet gebeuren. Een crossover tussen Fear the Walking Dead en moederserie The Walking Dead. Op 10 april gaan de uitzendingen van het tweede seizoen van start, maar er staat vooralsnog geen crossover gepland. Dit vertelde showrunner Dave Erickson.

"Nee. Dat is het enige echte antwoord dat ik je kan geven," vertelde hij. "De chronologie ligt zo ver uit elkaar en er zit een compleet continent tussen hen in." Kortom: het is voorlopig echt onmogelijk dat het van een crossover komt. Dat was voorlopig ook wel de verwachting: de serie speelt zich een paar jaar eerder af dan The Walking Dead en inderdaad aan de andere kant van de Verenigde staten.

Zou er ooit een crossover moeten komen?

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
'Walking Dead'-finale duurt 90 minuten
Series / Nieuws

'Walking Dead'-finale duurt 90 minuten

Daarnaast maakt een bepaald personage waarschijnlijk zijn opwachting deze aflevering.

De finale van het zesde seizoen van AMCs The Walking Dead wordt flink uitgebreid. De Amerikaanse zender heeft besloten het geheel 90 minuten te laten duren. Waarschijnlijk is dat inclusief reclame, dus kan er uitgegaan worden van ongeveer 60 minuten. Daarnaast is de titel van de finale bevestigd en de komst van een langverwachte schurk.

The Spoiling Dead heeft weten te bevestigen dat de aflevering van 3 april de titel Last Day on Earth krijgt. Daarin zal de schurk Negan ten tonele verschijnen. Hij wordt gespeeld door Jeffrey Dean Morgan en is nog niet in beeld geweest. Er is wel al veel gehint naar de komst van het personage.

Het personage maakt in de comics van The Walking Dead zijn opwachting met zijn knuppel 'Lucille'. Daarmee maakt hij een einde aan het leven van een van de personages, maar of dat nu ook gebeurt is nog niet bekend.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Drew Barrymore en Timothy Olyphant in nieuwe Netflix komedie
Series / Nieuws

Drew Barrymore en Timothy Olyphant in nieuwe Netflix komedie

Wat een rustig leventje was verandert plots heel drastisch...

Geoffrey Ketels

Netflix heeft een compleet nieuwe komedie toegevoegd aan haar lijst met series genaamd Santa Clarita Diet. De nieuwe serie lijkt alvast uitstekend uit de startblokken te schieten met een prima cast. De cast bestaat namelijk onder meer uit Drew Barrymore en Timothy Olyphant.

In Santa Clarita Diet volgen we Joel (gespeeld door Olyphant) en Sheila (Barrymore) die een op het eerste zicht heel normaal en zelfs een tikkeltje saai leven leiden in Los Angeles. Dit verandert plots wanneer Sheila er voor zorgt dat hun leven een rollercoaster wordt waarbij dood en vernieling onderdeel vormen van hun dagelijkse leven.

De productie van de reeks is met Victor Fresco in ieder geval in goede handen. Fresco was in het verleden verantwoordelijk voor zowel Better Off Ted, Andy Richter Controls the Universe en Sean Saves the World. Wie al niet kan wachten op deze nieuwe serie van Netflix zal toch nog een klein beetje geduld moeten hebben. Het eerste seizoen wordt immers pas ergens in 2017 verwacht.

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.
Trailer & posters 'Silicon Valley' seizoen 3
Series / Trailer

Trailer & posters 'Silicon Valley' seizoen 3

Alweer het derde seizoen rond de IT-boys en Pied Piper.



Een tijdje terug dook er al een teaser op voor het nieuwe seizoen van Silicon Valley en nu kijk je hierboven kijken naar de volledige trailer. Het betreft alweer het derde seizoen van de populaire dramedy van HBO.

Uiteraard zien we opnieuw hoe de groep jonge mannen hun IT-plannen tot uitvoering brengen. Hoe gaat het bijvoorbeeld verder met Pied Piper? En hoe gedragen personages als Erlich Bachman (T.J. Miller), Richard Hendricks (Thomas Middleditch) en Nelson "Big Head" Bighetti (Josh Brener) zich? Andere rollen zijn voor Zach Woods, Martin Starr en Kumail Nanjiani.

Vanaf 24 april is het derde seizoen te volgen op HBO. Op die dag gaan ook de nieuwe seizoenen van Game of Thrones en Veep van start. Hieronder nog een poster:





Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.