search

Ons nieuws van zondag 10 april 2016

Tv-serie op Blu-ray: Strike Back (seizoen 4)
Series / Blu-ray Review

Tv-serie op Blu-ray: Strike Back (seizoen 4)

Eigenlijk seizoen 5 op een redelijk gevulde Blu-ray uitgave.

Gebaseerd op boeken van: Chris Ryan | Cast: Michael Stonebridge (Philip Winchester), Damien Scott (Sullivan Stapleton), Julia Richmond (Michelle Lukes), Philip Locke (Robson Green), e.a. | Uitzending serie: 2010 - 2015 | Tv-zenders: Sky1 | Cinemax | RTL7

In 2010 strapte de serie Strike Back (IMDb = 8,3) succesvol af op de zender Sky1. De Britse actie-/oorlogserie had met Richard Armitage (The Hobbit-films) een grote naam in de hoofdrol en werd goed ontvangen. Ondanks dat Armitage na het eerste seizoen afhaakte, ging de serie wel door, in samenwerking met het Amerikaanse Cinemax - onderdeel van HBO. Er volgenden vier seizoenen, met het vijfde seizoen Strike Back: Legacy als definitief slotstuk.

In Nederland zijn de seizoenen van de serie rond leden van een super geheime inlichtingendienst Section 20 allen op Blu-ray verschenen. Opvallend genoeg verschenen de eerste twee seizoenen in NL als seizoen 1, waardoor deze "Strike Back: seizoen 4"-uitgave eigenlijk het vijfde seizoen is.

Strike Back: Legacy
Michael Stonebridge, het archetype van de Britse soldaat, probeert zich nog steeds te verzoenen met de tragische gebeurtenissen in zijn leven. De Amerikaan Damien Scott is een voormalig Delta Force commando die oneervol ontslagen werd en bij S-20 een nieuw doel vond. In de nieuwe afleveringen worden Stonebridge en Scott, samen met hun andere S-20 collega's Philip Locke, Julia Richmond en Kim Martinez opgetrommeld om een verdwijning in Bangkok op te helderen. De elite eenheid ontdekt al snel dat het hier slechts om het tipje van de sluier gaat. De verdwijning is de eerste fase van een massale terreuraanval met potentieel wereldwijde gevolgen.



Blu-Ray: Strike Back - Seizoen 4 | Aantal discs 3 x Blu-Ray | Afleveringen: 10 x ca. 46 minuten | Beeld: 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: Nederlands | Extra's: 6 How to Strike Back-featurettes | 4 Production Recon-featurettes | EAN: 5051888210536 | Release: maart 2016 | Met dank aan: Warner Home Video

De drie schijven van deze Blu-Ray uitgave van het vierde/vijfde seizoen van Strike Back zitten verpakt in standaard Blu-Ray keepcase, met daaromheen een stevige kartonnen insteekhoes. In de hoes staat summiere info over de afzonderlijke afleveringen. Alleen via de schijven wordt duidelijk op welke schijf welke afleveringen staan. De locatie van het bonusmateriaal wordt niet onthuld.

Met duidelijk bewerkte kleuren toont deze uitgave behoorlijk kleurrijk. Ondersteund met een flink scherp HD-beeld en een nagenoeg ruisvrije weergave ziet het geheel er gelikt uit. De meer donkere scènes - waar ruis zo nu en dan wel iets zichtbaarder is - doen het ook goed en het geheel ziet er goed filmisch uit. Het bijhorende geluid wordt aangeleverd door een standaard DTS-HD geluidstrack en die laat zowaar ook wat surround effects horen, naast de muzikale ondersteuning.

Veel korte featurettes
Er zijn in totaal tien korte extra's te bekijken, bestaande uit de zes featurettes How to Jet Ski Through a Marketplace, How to Piss Off an MMA Fighter, How to Bulldoze a Car, How to Scale a Skyscraper in Bangkok en How to Interrogate with Electricity en vier super korte video's met de titels Day 14 (Bangkok, Thailand), Day 36 (Krabi, Thailand), Day 62 (Haimasker Military Base, Hungary) en Day 63 (Budapest, Hungary). Bij elkaar duurt het geheel nog geen 20 minuten.

Seizoen 5 écht het slotstuk
Ondanks dat de fans graag een vervolg zouden zien, is het vijfde seizoen echt de laatste. Toch was er enige tijd zicht op meer. Acteur Robson Green over het vervolg dat er hoogstwaarschijnlijk niet gaat komen: "Ze spraken erover dat andere zenders de serie wilden. Zoals Ripper Street eindigde en overging naar Amazon. Die gesprekken waren gaande. Ook werd er kort gesproken over een film, en zeg nooit nooit, maar uiteindelijk wisten we dat het niet ging gebeuren."

Hieronder een scène uit Strike Back, door een fan gezien als de beste scène uit de complete serie:

Interesse om voor ons te komen schrijven? Wij zijn op zoek naar freelance redacteuren.